miercuri, 4 martie 2009

Ce mai tine de post

Dragii mei, pentru mine, fiecare post pe care il tin de cativa ani, reprezinta un curs la care particip de bunavoie, un curs unde competitia si lupta pentru a iesi pe primul loc nu te transforma in egoist...din contra...ai vrea sa fie pe primul loc toti cei cu care te intalnesti sau nu te intalnesti in fiecare zi.

Fiecare este liber sa faca asa cum il indeamna constiinta dar recunosc ca as fi bucuroasa daca, din ceea ce am invatat eu s-ar folosi si altii...

Cum orice curs este tinut de un profesor, revin cu indemnul sa nu va lipsiti de un profesor special pentru acest gen de lectii...duhovnicul, descris foarte frumos aici.

O lectie de la care mi-as dori sa nu lipsesc, specifica acestei perioade de post, este o altfel de Liturghie, cea a Darurilor mai inainte sfintite (aici puteti afla mai multe despre aceasta), la care puteti participa in cursul saptamanii.

Pline de incurajare sunt cantarile pe care le cantam sau doar le auzim (fiecare dupa putinta), in acest post: Cu noi este Dumnezeu (ascultati), Doamne al Puterilor, fii cu noi! (ascultati).

Mai multe despre ce inseamna postul, va invit sa cititi aici.

Toate acestea le-am scris pentru ca aseara, dupa slujba Canonului aici o doamna in varsta regreta ca in tinerete nu a participat la slujbe...acum era neputincioasa datorita bolii si nu isi putea pleca genunchii la metanii, impreuna cu ceilalti credinciosi...avea lacrimi in ochi si se uita cu dragoste la copiii si tinerii din biserica.

Este adevarat ca, pentru o perioada (destul de lunga pentru unii dintre noi), postul inchide multe usi...dar deschide cu generozitate mult mai multe.

Daca nu ati reusit sa ajungeti pana acum la slujba Canonului, faceti un efort astazi si maine...nu veti regreta, va garantez.3 comentarii:

Amalia spunea...

Slujba Canonului e inaltatoare, frumoasa de-a dreptul! Nu ne mai vine sa ne intoarcem acasa de la biserica...E asa de bine sa iti bati pieptul ca si Vamesul si sa zici: "miluieste-ma Dumnezeule!" sau sa canti din suflet: "Cu noi este Dumnezeu, intelegeti oameni si va plecati caci cu noi este Dumnezeu".... sau "Doamne al puterilor fi cu noi ca in afara de tine ajutor intru necazuri nu avem..." Minunat!

adriana spunea...

Amalia...comentariul tau ma gaseste ascultand pentru a nu stiu cata oara pe ziua de azi "Cu noi este Dumnezeu"

Anonim spunea...

Numai prin rugaciune te simti aproape de Dumnezeu. Parintele Cleopa spunea:"rugaciunea este hrana sufletului, spune gura ca sa inteleaga mintea!". Mare este puterea rugaciunii cand vine din adancul sufletului. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne putem ruga!