sâmbătă, 27 iunie 2009

Merita sa luptam pentru fiecare viata pe care Dumnezeu o trimite pe pamant

E pentru prima data de cand scriu pe acest blog, cand mi se intampla sa nu stiu cum sa incep...am primit un mesaj de la Ioana, mesaj care m-a dus la blogul unei fete care se afla la un pas de a-si schimba cursul vietii...e tanara, are marti un examen, sofeaza, nu are bani, crede ca este singura, e insarcinata si luni e programata la o intrerupere de sarcina...e o situatie grea atat pentru ea dar si pentru toti ce incercam sa o convingem sa isi schimbe decizia...blogul ei pare a fi un jurnal on-line dar titlul ales ma pune un pic in dificultate...sper sa nu fie decat o interpretare eronata din partea mea si sprijinul nostru sa o ajute sa isi schimbe decizia.

Pentru inceput, o putem ajuta rugandu-ne si pentru ea...daca isi va dezvalui identitatea sunt convinsa ca ne putem reuni sa o ajutam si material...inteleg ca acesta este motivul pentru care s-a hotarat sa intrerupa sarcina...lipsa banilor...principalul motiv, dar sunt convinsa ca nu singurul...intelegerea celor din jur...atitudinea societatii...lipsa de responsabilitate din partea partenerului...neincrederea in ajutorul lui Dumnezeu ...acestea sunt principalele motive care de cele mai multe ori ne imping la gesturi ireparabile.

Citindu-i blogul, ceva ma face sa cred si sa sper ca aceasta fata va deveni o buna mamica pentru puiutul ei...din pacate, e clar ca nu poate sa faca aceasta singura...acesta este motivul pentru care vreau sa deschid de astazi un club virtual...al matusilor si unchilor adoptivi pentru acest copilas ce se contureaza...i-am transmis adresa mea de email si sper ca mamica lui sa o foloseasca...o asteapa o carte si sper sa o convinga coperta ei sa si-o doreasca...pana atunci eu ma voi numara printre cei care o vor "agasa" cu comentarii....pe aceasta fata curajoasa si nu sunt deloc ironica atunci cand o numesc asa, o gasiti aici http://jurnaldeavort.blogspot.com/...sunt convinsa ca daca va simti in noi niste prieteni adevarati, vom primi pe la anul, pe la sfarsitul lunii martie, o invitatie la botez...sa vedeti atunci ce concurs de nasi va fi...

Ma intorc pe blogul ei pentru ca am gasit o rugaciune pentru cei ce au de sustinut examene

16 comentarii:

Mariana spunea...

Adriana, iată o poezie în dar pentru minunatul tău răspuns la întrebarea ,,Cât de importantă este o îmbrăţişare?"

( 25 iunie 2009, dorind a vă îmbrăţişa cu căldura întregii mele fiinţe....)

Dor de îmbrăţişare

Aş vrea să am braţe de floare
Să vă pot atinge uşor inima
c-o-mbrăţişare de miresme,
şi cu-o atingere de petale...

Aş vrea să am braţe de lumină
Să vă pot îmbrăţişa privirea
Cu-o rază duioasă de iubire
Sau cu-un curcubeu de dor.

Aş vrea să am braţe de izvoare
Să vă pot cuprinde tâmpla fierbinte
Cu unda răcoroasă a dimineţii
În care strălucesc oglinzi de cer...

Aş vrea să am braţe de copil
Să vă pot cuprinde braţul vostru
Ca un vlăstar fraged alipit strâns
De viţa ce-şi aşteaptă rodul...

Aş vrea să am şi pentru voi
braţe de mamă sau de tată,
sau de soră mai mare
Să vă pot strânge la piept
Până când inimile vor cânta
În aceeaşi măsură a iubirii
Şi-n acelaşi ritm de dor...

Aş vrea să vă pot cuprinde lin
În braţele rugăciunii de seară
Şi să duc tot suspinul vostru ,
Şi tot geamătul însingurat
Mai sus de norii grei şi trişti ...

Aş vrea să am braţe de înger
Cu praf de stele pe aripi sidefii
Să vă pot purta în zbor legănat
În imbrăţişări albe nesfârşite.

Aş vrea să am braţe de Cer,
Braţe divine de Tată înduioşat
Şi privire blândă, iertătoare,
să vă pot îmbrăţişa tandru
când veţi păşi pe pragul Veşnciei...

Dar, nu am decât aceste braţe
Ce tremură la gândul atingerii...
Cu-acestea aş vrea să vă dăruiesc
Îmbrăţişarea prieteniei dintre inimi,
Vouă, celor ce-mi sunteţi aproapele meu,
Căruia i-am destăinuit prin vers
Sau prin lacrimi şi tăceri
parte din sufletu-mi fremâtând de dor.

Primiţi această atingere ca de zefir
A îmbrăţişării mele de poem ...

PS. Pe blogul meu te aşteaptă şi o imagine frumoasă pe care ţi-o dăruiesc! :)

gabriela spunea...

din pacate nu prea avem multe de facut pentru aceasta tanara,noi o putem sfatui si sustine,dar decizia ii apartine in totalitate.

Natalia spunea...

Adriana, i-am scris si eu, dar sincer nu stiu de ce a creat acel blog, oricum nu ia in considerare nimic din ce i se ofera.
Doar rugaciunile noastre cred ca ii pot fi de folos...

Marilena spunea...

Am incercat si eu si pe blog si pe email... Eu cred ca blogul este de fapt un strigat de ajutor, undeva in sufletul ei ea realizeaza ce fapta cumplita este avortul si nu cred ca ar vrea sa faca asta. Cred ca este disperata de situatia in care se afla... Poate ca a fost si parasita de tatal copilului, Dumnezeu stie in ce situatie este... Sa o apere Maica Domnului, sa o fereasca de ucidere!

Elena Valentina spunea...

azi a facut avort..:((

Dilimache spunea...

e greu sa ajuti pe cineva cand acesta nu doreste decat sa-si justifice pacatul. Nu stiu ce a fost in sufletul ei si in viata ei, sunt revoltata, sunt mii ca ea, nu pot concepe cum poti trai cu asa ceva pe suflet...Dumnezeu sa aiba grija de ingeras, iar mamicii lui sa-i lumineze mintea pentru a nu mai exista o "data viitoare"

adriana spunea...

noi am incercat sa o sfatuim de bine...ca nu am reusit, nu ma mira dar sincer speram ca ieri sa fi citit altceva pe blogul ei

klaula spunea...

Buna Adriana,

am citi mesajele tale pe jurnaldeavort si vroiam doar sa-ti spun ca, la fel ca tine, si eu am plans Duminica cand s-a citi Evanghelia si ma gandeam la Dalida si la decizia ei. Chiar ma gandisem sa pun ce s-a citi ca mesaj pe blogul ei...dar ai facut tu asta. In toata tristetea lor aceste sincronizari in simtire mi se par frumoase mai ales ca nu ne cunoastem si fizic ne despart mari si tari.

Cu ganduri bune,

Claudia

Iuliana spunea...

Iertati-ma, dar eu sunt convinsa in mare masura, ca este doar o ...cacialma! Nu face nimeni dintr-o problema atat de grava si intima un spectacol. Oricare i-ar fi scopul, ar merita si o buna mustrare, ca sa se lase de glume sinistre. Eu nu o cred. Si puteti sa-i transmiteti, daca vi se pare oportun. Lupta dumneavoastra, insa, este de apreciat. Va ajuta, cu siguranta, alte persoane care se afla cu adevarat in primejdia de a comite o crima si a-si periclita mantuirea. Doamne ajuta!

Iuliana spunea...

Si stiti de ce nu pot s-o cred? E prea mult cinism in unele replici!

adriana spunea...

@Claudia, ti-am raspuns pe blogul tau...pupici

adriana spunea...

@Iuliana, eu chiar imi doresc sa fi fost o cacialma...poate ai citit comentariile mel in care spuneam lucrul acesta...

intri in club? dardindar: Sala de receptie

resurecion spunea...

Nu este nici o cacialma cum spuneti voi...doar omul cait si cu ravna catre EL doreste ca toata aceasta tevatura sa fie o minciuna...ca sa fii atat de indiferent si doar din curiozitate sa lansezi o astfel de intrebare ca sa ti satisfaci placerea de a vedea cum altii incearca sa te opreasca....inseamna sa ai suflet de caine, daca ii place acest lucru...pana acum ar fii trebuit sa puna capat si sa fi zis..gata multumesc...inca mai exista rugaciune, pe pamant, cainta ,liturghie...de aceea ne mai tine Dumnezeu, multumesc...totul a fost un experiment sa vad ....ma iertati...
ori acest lucru nu s a intamplat
asadar nu va mai faceti sperante nu aveti pe cine sa ajutati, atata timp cat nu vrea sa primeasca ajutor...singurul lucru pe care putem sa l facem este sa ne rugam pt ea sa i lumineze mintea...dc are vreun nume real
miramas

adriana spunea...

@resurecion...realitatea e cunoscuta doar de autorul blogului si de Dumnezeu...noi, comentatorii presupunem...si pe mine ma macina inca acest subiect...indiferent de situatie, ca este reala sau nu sper sa nu ne facem noi mai multe pacate, judecand...in rest, sa ne citim cu bine...

resurecion spunea...

FEMEIA CARE FACE AVORT ESTE DE 2 ORI UCIGASA PT CA UCIDE ATAT TRUPUL CAT SI SUFLETUL....
si inca ceva...am observat ca multe femei recurg la o metoda contraceptiva gen STERILET....acesta e un pacat mai mare decat avortul...pt ca stai intr un avort continuu...in sensul ca steriletul permite fecundarea celulei barbatesti cu cea femeiasca...insa datorita acestui corp strain embrionul nu se poate nida...iar la primul ciclu este dat afara embrionul care are suflet...asadar te rogi ,mananci, te inchini,gatesti si habarnai ca faci avort...fara sterilet cine are sterilet sa l dea jos ca se duce in gheena...sunt si alte metode..e adevarat ca este pacat insa celelalte metode contraceptive nu permit fecundarea insa steriletul permite fecundarea intre celule...asta este diferenta

resurecion spunea...

Cat de cumplita ar fi viata noastra daca am fi doar copii ai oamenilor, ai parintilor nostri dupa trup! Cat de tristi sunt oamenii care n-au primit Vestea ca suntem fii ai Tatalui Ceresc, Dumnezeu!

Daca asta ar fi o minciuna, n-ar mai trebui sa traim nici o clipa din momentul in care am crede in ea. Dar avem datoria sa verificam!

Sa verificati, copii! Sa verificati, oameni buni!

Sa verificati adevarul acestei revelatii: Dumnezeu este Tatal nostru Ceresc si ne iubeste. Tot ce ne doare nu e pedeapsa Lui, ci simtirea fireasca a lipsei de iubire pe care numai El ne-o poate oferi si fara de care nu putem iubi pe nimeni.

Tu, Copila mea iubita, in clipa in care ai aparut „din eroare de calcul” omenesc, ai fost aleasa de Dumnezeu Creatorul lumii care te-a daruit pe tine tie si ti-a daruit tot ce ai nevoie ca sa biruiesti potrivnicia lumii! Numai sa te induri sa alegi Calea Imparatiei ca fiind prioritara! Restul se schimba de la sine!