vineri, 5 iunie 2009

Pregustarea Raiului

"Pararea mea este ca aici pe pamant avem o pregustare a Raiului... Ca daca iubim tot ceea ce vedem in jurul nostru, fie ca este un rasarit sau un apus de soare, fie ca e un tarm udat de valuri, fie ca este o creasta semeata de munte, toate acestea sunt doar pregustari ale adevaratului Rai, de care, sa dea Domnul, sa ne bucuram in vesnicie alaturi de El!" este comentariul scris de Amalia la postul de ieri si am realizat ca asta am facut eu acum doi ani cand am fost la Rameti...am pregustat dar nu m-am saturat...acesta este si motivul pentru care am vrut sa va arat si voua acest loc...daca v-a placut pelerinajul, incercati sa ajungeti la fata locului si sa va ganditi si la mine...poate aprindeti o lumanare si spuneti o rugaciune la mormantul parintelui Dometie...a plecat la Domnul in 6 iulie 1975...dar inca i se mai simte prezenta, coincidenta sau nu, noi am ajuns la Rameti in 10 iulie 2007, exact in ziua cand se implineau 32 de ani de cand a fost inmormantat...

Inainte de a va invita sa vedeti si alte fotografii facute in acest colt de Rai, va mai tin un pic, sa va spun ce credea parintele Dometie cu convingere:

" Este in puterea lui Dumnezeu sa ne faca sfinti. Numai sa vrem! Si sa pornim la drum dand lupta cu tot ce tine de de veacul acestainselator si de poftele lui"

"Domnul ne cheama sa ne dea nemurirea in rai si noi nu vrem. O, cat de nebuni si de nerecunoscatori suntem!"

"Pacea duhovniceasca interioara face sa dispara din inima orice animozitati si orice ganduri de vrajmasie si de rautate omeneasca"

Va doresc plimbare placuta in continuare....intrati pentru cateva minute intr-o oaza de liniste si bucurie aici doarpoze: Un colt de Rai: Manastirea Rameti


Niciun comentariu: