luni, 3 august 2009

Faceti cum va indeamna inima

Cu mare emotie, scriu in continuare ...va spuneam in postul scris mai devreme, despre cum a venit in inima mea Sfantul Fanurie...citind comentariul lui Dilimache, am ajuns pe blogul de unde a preluat ea reteta pentru turtite...ce am gasit acolo?!...mesajul postat de un preot care construieste la Campulung Muscel, o biserica inchinata sfantului Fanurie...este si un numar de telefon...am sunat, am vorbit cu parintele Ioan, i-am povestit ce mi s-a intampalt, l-am asaltat cu un tir de intrebari...e tanar, are 27 de ani si trei copii; Maria 6 ani....Fanurie 2 ani jumate si Serafim de 6 luni...acum parintele se pregateste de slujba Vecerniei...vorba multa, saracia omului, mai bine va las sa cititi anuntul domniei sale si sa faceti dupa cum va indeamna inima.

"POPESCU IOAN :

Date: August 3, 2009 @ 1:08 pm

Suntem o parohie nou infiintata , cu ajutorul si sub directa indrumare a Prea Sfintitului Calinic , episcop de Arges si Muscel , din localitatea Campulung – Muscel . Cartierul nostru este asezat pe o colină a orasului , fiind cel mai inalt cartier al acestuia . Locul pentru Sfanta Biserica este alaturi de o padurice foarte frumoasa de brazi , unde s-ar putea realiza un proiect deosebit .

În prezent ne oficiem slujbele zilnice intr-o cladire din lemn , in care a functionat pana acum 3 ani … o crasmă . Acest lucru nu ne-a impiedicat sa o transformam intr-un frumos paraclis pe care Prea Sfintitul Calinic l-a sfintit în Duminica Pogorarii Duhului Sfant , a anului 2007 . Această locatie ne-a adus multi “ binevoitori “ , chiar din randul nostru – al slujitorilor Bisericii , care au incercat din rasputeri sa ne intoarcă din drumul ales – catre HRISTOS . Pentru noi nu a fost nici o problemă , pentru ca ne-am gândit ca daca inainte de 1989 multe locaşuri sfinte au fost transformate in grajduri si chiar in crasme si restaurante ( cum este manastirea Orsova , de la Portile de Fier ) – acum este o bucurie că Dumnezeu ne-a adus aceste vremuri sa avem posibilitatea a intoarce noi acele nedreptati , şi dintr-un loc al pierzării sa realizam , prin sfintirea adusa de arhiereu , un loc inchinat lui Hristos .

Parohia noastră il are ca ocrotitor pe Sfantul Mucenic Fanurie , care – poate nu intamplator – a avut o mama care era nevoita sa cante intr-un bar de noapte pentru a-si putea creste copiii , după ce a ramas vaduva .

Slujbele , care se oficiaza zilnic – ca intr-o manastire – aduc multi crestini in acest mic paraclis si astfel , mai ales duminica devine neincapator , fiind necesara cat mai curand constructia unei noi biserici mai mari … insă orasul după inchiderea uzinei ARO si-a pierdut mult din puterea lui financiara

l-am regasit aici in discutiile fratiilor voastre pe SF FANURIE de aceea am indraznit sa va scriu si sa va rog sa-l ajutam pe Sfantul sa-si construiasca o casa
cei care pot si vor sa contribuie la ridicarea bisericii SFANTULUI FANURIE din Campulung Muscel pot lua legatura cu pr. IOAN la 0728945658
SF. FANURIE SA VA RASPLATEASCA JERTFA"

sursa aici http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/09/16/acatistul-sfantului-fanurie-ajutorul-celor-in-nevoie/

Am ramas uimita, cand am vazut data de postare a articolului original: 16 septembrie 2008...aproape un an...multumesc Tie Doamne, ca m-ai facut sa vad icoana sfantului, saptamana trecuta!

4 comentarii:

Dilimache spunea...

Vai Adriana.... fara cuvinte... o dovada in plus ca nimic nu e intamplator, chiar si in secundele cand credem ca pierdem vremea se intampla un mic miracol... :-)
Si cand te gandesti ca daca nu traiai intamplarea aceea saptamana trecuta nu scriai si eu nu cautam si nu gaseam acel blog... Stii care e culmea? Ca parintele Ioan a postat acest anunt la o ora dupa ce tu ai postat despre frumoasa bucurie a Sfantului Fanurie... Sa nu-mi spuna cineva ca e doar coincidenta ca imi fac pacat si ma iau la cearta cu el :P. Nu e minunat cand vezi cum se insiruiesc evenimentele astfel incat sa fie bine....?

adriana spunea...

am sesizat si eu ora postarii comentariului postat de dansul...acum, fiecare va zice dupa cum ii e credinta...eu am relatat doar evenimentele...

Anonim spunea...

Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant ... si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum ...
In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.

Anonim spunea...

Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei .... asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.
Multumim Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca sfantul ar vrea ca multi oameni sa stie ca au o sansa, prin credinta si rugaciune.