miercuri, 9 septembrie 2009

Părintele Atanasie Ştefănescu

Sunt oameni care scriu atat de frumos despre alti oameni, incat ti-ai dori sa ii cunosti si pe cei care scriu si pe cei despre care scriu.

Din pacate pentru noi, pe parintele Atanasie Stefanescu, nu il mai putem cunoaste aici...din fericire, putem spera ca se va ruga si pentru noi de dincolo de nori.

Va las bucuria sa il descoperiti, asa cum am facut-o si eu, citind cele scrise de Diana Maria.

Am retinut cateva cuvinte de folos:

“În viaţă, sunt lucruri esenţiale, importante şi secundare. Esenţial este să crezi în DumnezeuImportantă este profesia… Dar şi viaţa de familieŞi secundar este tot ce ţine de biologic... Şi, din nefericire, oamenii trăiesc in secundar."

Cu ce valori operezi, aşa rezultate obţii… Şi oamenii nu operează cu valori frumoase…”

"Cei mai mulţi oameni cred că credDAR, când vine o adiere mai puternică, se clatină…"

"Noţiunea de Dumnezeu e indisolubil legată de noţiunea de neam şi de individ. "

"Uniformitatea este moarte.. Fiecare cu rolul lui.”

"Seful se impune prin virtute!

"Totul începe de la mărturisire, spovedanie, cum se spune în popor. Confiere! Ca să clădeşti, trebuie aşternut curat, temelie solidă. Nu poţi porni altfel! Confiere faţă de duhovnic, care are puterea de a lega şi de a dezlega greşelile şi păcatele oamenilor… Şi, când ai conştiinţa că ai aşternutul curat, atunci poţi să clădeşti.”

Un comentariu:

Mariana spunea...

Îmi cer iertare că nu fac referire la articolul postat şi cer permisiunea de a vă face o invitaţie ( ţie şi cititorilor tăi ) la a vă expune părerea despre ce înseamnă prietenia şi ce este un prieten. Pentru o mai bună provocare, reamintesc ceea ce spunea Napoleon Bonaparte şi anume că ,,Nu există prieteni ci doar momente de prietenie..." Vă aştept cu mare drag aici, la Psalmdedor.