joi, 19 noiembrie 2009

Postul = găsirea libertăţii, înmulţirea iubirii, dăruirea bucuriei

Timpul postului, al pocăinţei şi al rugăciunilor intense dinaintea marilor sărbători este un timp al răscumpărărilor, al înnoirii şi al sfinţeniei vieţii. Într-o vreme în care libertatea este înţeleasă foarte adesea cu rătăcirea de la adevăr sau cu libertatea de a face răul şi nu binele, vremea postului ne cheamă să redescoperim că liber cu adevărat este numai omul care iubeşte pe Dumnezeu şi pe semenii săi.
Într-o vreme în care violenţa şi patimile trupeşti au devenit o obsesie şi un idol propovăduit cu frenezie prin mijloacele de comunicare în masă, vremea postului ne cheamă să descoperim nu plăcerile căderii în păcat, ci bucuria ridicării prin pocăinţă şi viaţă sfântă. Unde se înmulţeşte păcatul, slăbeşte iubirea curată. Dar cine caută sfinţenia găseşte pacea sufletului.
Într-o vreme în care se înmulţeşte boala şi întristarea, sărăcia şi însingurarea, vremea postului ne cheamă să alinăm, cu cuvântul şi cu fapta, suferinţa şi să aducem bucurie celor neajutoraţi şi singuri.
Hristos Iisus are nevoie de mâinile noastre, de dărnicia şi de iubirea noastră ca lumea din jur să simtă mai mult şi să vadă mai clar cât de mare este iubirea lui Dumnezeu pentru oameni.
Ne stă înainte Betleemul. Să ne bucurăm, dar, şi să ne gătim să-i fim oaspeţi şi gazde deopotrivă, să facem din inima noastră peşteră şi iesle a rămânerii în noi a lui Hristos.

Pr. Alexandru Stanciu
continuarea in Apostolat in Tara Fagarasului

6 comentarii:

AndreeaTatiana spunea...

Doamne ajuta!

adriana spunea...

Post cu folos!

Monica spunea...

Adriana am o idee ,dar nu stiu cu s-o pun in practica.
Ce ai zice daca am strange niste banuti sa luam jucarii sau dulciuri ptr copiii din acel spital , de SF Nicolae ?
As putea contribui si eu ( nu cu o suma mare e adevarat ) ,dar nu stiu in ce cont o pot vira in acest scop.

darry.anna spunea...

Foarte frumos spune Parintele!
Multumesc Adriana pentru ca ne impartasesti si noua lucruri bune si folositoare.
Doamne ajuta!

adriana spunea...

Monica, la capitolul dulciuri stam cam prost...nu prea au voie din cate stiu...daca esti din Bucuresti, cred ca cel mai frumos ar fi sa ii oferi un dar , cat de mic, peronal...daca nu esti din Bucuresti, cumpara un dar si mi-l trimiti mie...imi spui la ce copil vrei sa ajunga si ma transform in curier.

adriana spunea...

darry.anna...pai dar din dar..doar nu pot sa tin numai pentru mine