duminică, 15 noiembrie 2009

Transforma raul in bine

Raul este cel care distruge, devasteaza. Binele este cel care poate crea, cel care are suficienta forta sa mute muntii din loc. Raul se naste din ura. Binele izvoraste din Iubire. Nu poti sa fii lucrator al Binelui daca nu Il iubesti pe Dumnezeu...nu poti sa fii lucrator al Binelui daca nu iti iubesti aproapele...poti doar sa te prefaci din cand in cand, ca faci o fapta buna si pe urma sa regreti ca ai facut-o, spunandu-ti ca ti-ai cheltuit timpul, energia si banii...cu totul altfel stau lucrurile atunci cand fapta buna o faci pentru Dumnezeu, fara sa te astepti la laude si recompense.

De azi a inceput Postul Nasterii Domnului...40 de zile in care putem face cel mai bun negot din viata noastra...sa vindem Raul pe Bine...sa scoatem din noi mandria, ura, grijile, lenea, invidia si sa lasam loc smereniei, rabdarii, dragostei...sa scoatem murdaria si sa facem loc curatiei...sa parasim raul si sa lasam loc in noi Binelui...Sa ne ajute Bunul Dumnezeu, ca la finalul postului, pe 25 decembrie sa fim si noi, precum sunt pruncii nou nascuti din parinti buni: fericiti!

Inainte de a va recomanda ceva de citit, vreau doar sa va pun o intrebare: cand a fost ultima data, cand dimineata, v-ati trezit stand pe spate, cu mainile ridicate pe perna, pe langa cap si sa simtiti ca toata fiinta voastra zambeste...daca nu am formulat bine intrebarea, concluzia e ca vreau sa va intreb: cand ati fost ultima data fericiti ca un prunc?!

Indiferent in ce moment al postului citesti acest post pe blogul meu, fie ca esti in post sau nu, incepe cu un click aici.

3 comentarii:

DiliMache spunea...

.. ce frumos e ultimul paragraf, ar trebui sa fim fericti ca un prunc mai des! Pentru fiecare zi traita, pentru fiecare dimineata, pentru fiecare om intalnit... Doamne-ajuta!

Amalia spunea...

Iti doresc post cu bucurie si mult folositor! Doamne ajuta!

adriana spunea...

Fetelor...nu mi-ati raspuns la intrebare...Post cu folos!