joi, 3 decembrie 2009

Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati

UP DATE Va invit sa vedeti cum a fost la FESTIVAL, citind articolul postat de Mihaela Mihaescu, presedinte IHTIS, aici.

Castigatorii Festivalului “SUFLET LANGA SUFLET PRIN COLINDUL ROMANESC” sunt:

PREMIUL DARDINDAR – VALENTIN FEDELES

4 PREMII SPECIALE ALE PUBLICULUI: ALLEGRIA, VALENTIN FEDELES, ALEXANDRU COZACIUC, ROXANA POIANA.

LOCUL III – ALEXANDRU COZACIUC

LOCUL II – VLASCENCUTA

LOCUL I – ROXANA POIANA

PREMIUL SPECIAL ALBA – acodat Corului TRADITIA ROMANEASCA – tineri colindatori sub indrumarea Pr. VLADIMIR – CATALIN ALEXA.

Iar la final, TROFEUL – acordat acelui grup care a reflectat cel mai profund sintagma “IMPREUNA INTREGI” – Corul Scolii pentru Hipoacuzici – grup de colindatori alcatuit din 20 elevi hipoacuzici, din care 10 buni vorbitori, care au putut astfel canta cu voce si 10 cu vorbire mai putin clara, care au interpretat cu semne. “Tocmai asta a fost dificultatea peste care acesti 10 copii vorbitori au reusit sa treaca, si anume de la o vorbire precara la una cat mai clara ca pronuntie si gramatica si de aici la cantec, atat cat le este posibil” – afirma Pr. VICTOR PREOTEASA.


Cu ocazia Zilei internationale a persoanelor cu dizabilitati, IHTIS ne invita la un Festival de sezon, despre care Mihaela Mihaescu scrie :

10 concurenti – 4 cu si 6 fara dizabilitati vor porni la drum pe 3 decembrie, impulsionati de indemnul IHTIS: “Eu invat sa-mi depasesc conditia, tu invata sa ma accepti !”

Pentru cateva ore copiii cu dizabilitati vor iesi din scolile speciale sau din spital (Valentin – Sorin) si vor urca pe scena, facandu-si auzite glasuirile in fata spectatorilor care prin simpla lor prezenta vor spune: “Da, noi va acceptam”.

Pentru ca sunt solidara cu persoanele cu dizabilitati, castigatorii primelor trei locuri, vor primi in dar, carti de la DARDINDAR.

Valentin Sorin, un pusti de 14 ani, care pentru cateva ore schimba salonul de spital pe sala festivalului, va primi in aceasta seara un premiu special: PREMIUL DARDINDAR.


Ora 15.30 – Întâlnirea comitetului de organizare la Sala Tinerimea Română;
Ora: 16.00 – Conferinţa de presă; Anunţarea participanţilor şi a juriului.
Ora 17.00 – Deschiderea festivalului şi desfăşurarea concursului.
Ora 20.00 – Jurizarea – în timpul căreia se va face Lansarea Cărţii “Răvaş pentru lumea de azi”.
Ora 20.30 – Anunţarea câştigătorilor – decernarea premiilor şi acordarea Diplomelor de Onoare persoanelor implicate în organizarea festivalului si recitaluri ale vedetelor muzicii populare
Ora 21.30 – Inchiderea festivalului

sursa aici

2 comentarii:

Amalia spunea...

Sper ca a fost un spectacol reusit, m-am gandit cu drag la Mihaela si la ceilalti invitati. Abia astept sa citesc pe blogul tau cum a decurs. Felicitari castigatorilor, felicitari tuturor participantilor! Doamne ajuta!

Mihaela Mihaescu spunea...

Doamne ajuta!
Detalii despre eveniment se regasesc aici:
http://asociatia-ihtis.ro/2009/12/04/o-lectie-de-viata-crestina/