marți, 9 februarie 2010

Ecoul vietii

Aflându-se în excursie pe munte, o tânãrã familie a poposit într-o cabanã de la marginea unei vãi. Bãiatul cel mic, supãrat pe fratele sãu, s-a dus în spatele cabanei si a strigat de ciudã:"Te urãsc!" Dar, imediat, un glas puternic i-a rãspuns: "Te urãããsc! Te urãããsc!" Speriat, copilul a alergat în cabanã si i-a povestit tatãlui sãu ce a pãtit, spunându-i cã afarã cineva strigã la el cã îl urãste. Au mers împreunã în locul cu pricina, unde tatãl i-a spus fiului:
- Aici erai când ai auzit cã cineva te urãste?
- Da!
- Ia spune-i cã-l iubesti!
- Te iubesc! a strigat copilul, si de îndatã vãile i-au rãspuns: "Te iubesc, te iubesc!..."
- Tine minte, i-a mai zis tatãl, asa este si în viatã: dacã esti un om rãu, numai rãutate vei întâlni, dar dacã esti om bun si te porti frumos cu ceilalti, atunci doar dragoste vei gãsi la tot pasul. Si, chiar dacã nu vei fi iubit totdeauna de cãtre oameni, în schimb dragostea lui Dumnezeu va fi mereu cu tine. Sã nu uiti asta!

„Suferiti de pe urma unui om rãu? Iertati-l, ca sã nu fie astfel doi oameni rãi!"
Fericitul Augustin

sursa Apostolat in Tara Fagarasului, Nr. 1 pag 7

2 comentarii:

DiliMache spunea...

nu situ prin ce intamplare sau unde anume, dar am citit pilda aceasta si acum cateva zile.
Cuvintele fericitului Augustin reprezinta si principiul meu de viata. Bumerangul gandurilor noastre revine odata si-odata tot in noi. E greu sa oferi bine cand primesti rau, dar atunci cand reusesti ai parte de o rasplata suleteasca pe masura! Si vom reusi exersand...

adriana spunea...

pai e la fel ca la matematica...cheia succesului e exercitiul permanent