luni, 15 februarie 2010

Ziua Internationala a Copilului cu Cancer

Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire.

Aceasta zi a fost declarata de catre ICCCPO („Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer”), Ziua Internationala a Copilului cu Cancer.

Din 2003, a fost aleasa data de 15 februarie pentru sarbatorirea acestei zile.

Asociatia P.A.V.E.L. s-a afiliat din 1998 la ICCCPO, fiind singura organizatie membra, din Romania. Este de asemenea membra a celor mai importante federatii internationale ce militeaza pentru bolnavii de cancer si in particular, pentru copii: UICC, ECPC, IAPO, EUROCHILD si SIOPE.

Din acest motiv, este singurul ONG din tara ce poate organiza evenimente cu aceasta ocazie. Asociatia P.A.V.E.L este prima si aproape singura organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer din Romania (din 1996) si una dintre putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tara, care lucreaza pentru pacientii cu cancer.

Scopul acestei zile este:

- sa atraga atentia asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
- sa se informeze publicului despre cancerul la copii;
- sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
- sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale;

Cateva date despre cancerul la copii:

Cancerul la copii este mai rar decat la adulti. Depistat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti.
In fiecare an, mai mult de 200.000 de copii din intreaga lume sunt diagnosticati cu cancer si aproximativ, 250 mor zilnic din cauza cancerului.
In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 – 60%, in functie de specificul bolii.
Din 2002, in fiecare an, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat pentru copii, tineri, bolnavi, supravietuitori si parinti, diverse evenimente cu ocazia acestei zile.

Campania 2% - pentru copiii bolnavi de cancer!

Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum sã fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar ‘bagi mana in buzunarul statului’ si directionezi procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

Puteti afla mai multe pe pagina: http://www.asociatiapavel.ro/index.php?ln=ro&cat=40

2 comentarii:

DiliMache spunea...

.. sunt curioasa daca vreo farama a mass mediei va atrage atentia asupra acestei zile... si sa invingem indiferenta care ne ghideaza pe majoritatea in viata.

adriana spunea...

imi place cum ai zis: sa invingem indiferenta