vineri, 26 martie 2010

Lumea sau sufletul?!

Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul?
(Sfanta Evanghelie dupa Marcu, Cap. 8,36)

Dragii mei, nu pot sa nu impart cu voi, bucuria acestor zile si sa nu va spun ce daruri de folos am primit si vom primi. Le descoperiti in spatele cuvintelor verzi si boldate si sper sa va bucure si pe voi, la fel cum ma bucura si pe mine de cativa ani.

Ieri a fost Buna Vestire, zi in care, femeile crestine ne-am bucurat praznuind-O pe Maica Domnului si continuind pregatirea pentru cea mai mare bucurie: Invierea.

Astazi este Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil; maine este sambata lui Lazar.

Sambata, incepand cu ora 16, la manastirea Radu Voda din Bucuresti, incepe Pelerinajul de Florii, pentru ca duminica este Duminica Intrarii Domnului in Ierusalim.

Incepand de Duminica seara, pana Vineri seara, suntem asteptati in biserici pentru a participa la Denii (Denia de duminică seara; Denia de luni seara; Denia de marţi seara; Denia de miercuri seara; Denia de joi seara -A celor 12 Evanghelii; Denia de vineri seara – Prohodul Domnului).

Sfintii cuviosi Ioan Scararul, Maria Egipteanca, Macarie Marturisitorul, Tit si Nichita Marturisitorul sunt doar cativa dintre sfintii care ne insotesc in Saptamana Mare. Gasim in vietile acestora, exemple din care putem invata ce inseamna pocainta si dragostea fata de Dumnezeu.

Tot in aceasta Mare Saptamana, Biserica Ortodoxă Română sfinţeşte Marele Mir pentru a 21-a oară.

Daca nu am postit pana acum, cerand ajutor de la Dumnezeu, sa incercam sa postim de acum incolo si daca dupa ce ne-am spovedit primim binecuvantare pentru a ne impartasi cu Sfintele Taine, sa tinem minte ca ne putem apropia de Acestea doar cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, pentru ca ne apropiem de Insusi Hristos.

Sambata spre Duminica, sa nu ne grabim spre casa; Sfanta Liturghie se slujeste spre lauda lui Dumnezeu si folosul nostru si suntem datori ca la HRISTOS A INVIAT! nu doar sa raspundem ADEVARAT A INVIAT! ci sa fim convinsi ca HRISTOS este cu noi.

Doamne, ajuta-ne sa ne bucuram!

Niciun comentariu: