vineri, 28 mai 2010

Sa ne facem un dar

Pentru ca duminica trecuta am sarbatorit ziua de nastere a Bisericii, pentru ca ne-am rugat impreuna ca Duhul Sfant sa Se Pogoare peste noi, cel mai frumos dar pe care ni-l putem face noua insine, mai ales ca se apropie ziua copilului si am fost toti odata prunci, este sa ne cumparam Sfanta Scriptura.

Citind-o, vom gasi in ea raspuns la multe intrebari; vom gasi reguli pe care daca le vom respecta vom da dovada ca ne iubim pe noi, ca ii iubim pe cei din jurul nostru si in primul rand vom da dovada ca Il iubim pe Dumnezeu.

Crestinii nu sunt plangaciosi cand vremurile sunt grele; ne putem plange greselile care ne-au dus la pacate dar nu avem voie sa cadem in deznadejde pentru ca stim ca prin post, rugaciune si milostenie ne putem salva.

Sa nu ramanem nepasatori, atata timp cat avem ochi si urechi. Sa le folosim pentru a invata lucruri cu adevarat de folos.

Sa ne intoarcem catre Bunul Dumnezeu, pentru ca asa cum a spus Sfantul Ioan Gura de Aur:
In viaţa creştinului, deznădejdea şi nepăsarea sunt distrugătoare. Pe cel care a căzut în păcat, deznădejdea nu-l lasă să se ridice, iar pe cel care este în picioare, nepăsarea îl face să cadă. Deznădejdea îl lipseşte pe om de bunătăţile pe care le-a dobândit, iar nepăsarea nu-l lasă să scape de relele care îl apasă. Nepăsarea îl coboară din ceruri, pe când deznădejdea îl coboară de tot în prăpastia răutăţii. Iată cât de mare este puterea celor două patimi.
Sa nu ne amagim si sa zicem ca nu ne ajung banii sa ne cumparam o carte. Chiar daca nu o putem cumpara acum, putem incepe sa o citim.

Zilnic, cuvintele citite ne vor lumina mintea si ne vor incalzi inima, daca vom cere ajutor de la Dumnezeu:
Străluceşte în inimile noastre, Iubitorule de oameni, Doamne, lumina cea nestricăcioasă şi a cunoştinţei Dumnezeirii tale şi deschide ochii sufletului nostru spre cunoaşterea evanghelicelor Tale propovăduiri; pune întru noi şi frica fericitelor Tale porunci, ca astfel călcând cu totul poftele trupeşti, viaţă duhovnicească să petrecem, cugetând şi făcând toate ce sunt plăcute Ţie. Că tu eşti luminarea şi sfinţirea şi mântuirea sufletelor noastre şi Ţie slavă înălţăm: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi purururea şi în vecii vecilor. Amin.
Cel putin o data pe saptamana, duminica, sa participam la Sfanta Liturghie, unde se va citi din Apostol si din Evanghelie, urmand sa ascultatam si predica ce aduce lamuriri celor citite.

Sa nu ramanem doar cu cititul. Sa punem in practica cele invatate si vom observa cum, chiar daca in jurul nostru este furtuna, in noi este pace.

Inainte de a dori sa ii schimbam pe ceilati, sa ne schimbam pe noi.

Sa ne ajute Dumnezeu sa incepem schimbarea noastra chiar din aceasta prima saptamana a Rusaliilor!

Niciun comentariu: