miercuri, 2 iunie 2010

Bruschete cu busuioc si rosii

Durata: 20 min

Ingrediente: 1 franzela tip bagheta, 4 rosii, 4-5 fire busuioc proaspat, 6 linguri ulei de masline, 5-6 catei de usturoi, piper, sare.

Mod de preparare:

Se taie bagheta in felii groase de 1 cm, care se prajesc pe ambele parti, pe un gratar teflonat sau intr-o tigaie, pana cand se rumenesc frumos.

Se curata cateii de usturoi si se taie in lungime. Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe rand, pe o farfurie, se freaca pe o parte cu usturoi si se ung cu putin ulei de masline.

Se decojesc rosiile, indepartandu-le, in acelasi timp, si cotoarele, apoi se taie in cubulete cu latura de cel mult 1 cm.

Se spala frunzele de busuioc si se taie marunt. Se amesteca rosiile cu busuiocul, piper si sare dupa gust. Se aseaza umplutura pe feliile de paine. Se servesc bruschetele calde, ca aperitiv sau la micul dejun.

Sursa: aici

Niciun comentariu: