marți, 29 iunie 2010

Crucea Niculinei

Cu cateva zile in urma, am primit un email de la doamna Dumitrascu Niculina: fiica, mama, sotie, matusa, soacra si bunica. Este o femeie tanara, are doar 39 de ani, care isi duce greutatile vietii cu credinta in Dumnezeu. O puteti asculta aici.

Cand am citit prin ce a trecut de-a lungul anilor, m-am gandit ca parcurge niste trepte care cu siguranta o vor duce intr-un loc bun de unde isi va lua rasplata:
  • Avea 14 ani cand si-a intemeiat familia;
  • La 17 ani, aduce pe lume primul copil, nascut cu o pareza pe partea dreapta si nu il abandoneaza;
  • La 18 ani, aduce pe lume al doilea copil;
  • La scurt timp, sotul o abandoneaza;
  • Il intalneste pe barbatul care ii devine al doilea sot;
  • La 21 de ani, aduce pe lume, al treilea copil,o fetita: Georgiana;
  • Cu ceva ani in urma, una dintre surorile ei si sotul acesteia au murit intr-un accident, lasand in urma lor trei copilasi orfani, pe care matusa Niculina ii primeste in casa ei;
  • In ultimii ani, familia se mareste: baiatul cel mare se indragosteste de o mamica singura cu doi copilasi; vin si ei in casa Niculinei si Niculina devine bunica;
  • La 37 de ani, in familie intra un nou membru: Stefania, fetita Georgianei; asa a devenit Niculina bunica cu mare experienta.
Stefania s-a nascut cu o malformatie grava, a fost operata; mult timp a fost hranita printr-un tub pana cand a ajuns in Germania unde a fost operata din nou si acum micuta, Slava Domnului, este bine.

Cu o familie atat de numeroasa, Niculina face greu fata traiului zilnic dar e bucuroasa ca ii are pe toti pe langa ea. Am uitat sa va spun ca o are in grija si pe mama ei bolnava de diabet, ramasa de curand vaduva.

Mi-a scris cu speranta ca cei care ii vor citi povestea si de pe blogul meu ii vor intinde o mana de ajutor, la fel cum a primit si pana acum de la alti numerosi oameni (cazul micutei a fost mediatizat pe bloguri, in presa si la tv).

Am postat povestea domniei sale pe blog cu convingerea ca putem invata cu totii cate ceva: in primul rand, ca orice viata pe care Dumnezeu o trimite pe pamant, trebuie sa fie primita cu bucurie.

In curand, Niculina va deveni din nou bunica, pentru ca in familia ei plina de dragoste, Dumnezeu a mai trimis in dar un sufletel, pe care bineinteles, Niculina il asteapta cu bratele larg deschise.

Daca doriti sa o ajutati, puteti folosi urmatoarele conturi de donatii:

Titular : NICULINA DUMITRASCU
ING BANK, SUCURSALA GIURGIULUI
RON: RO 12 INGB 0000 9999 0160 0322
EURO: RO 54 INGB 0000 9999 0163 2255

Adresa: Comuna Copaceni, nr. 963, Jud Ilfov.

Telefon: 0763.998.823

Niciun comentariu: