joi, 1 iulie 2010

La vreme de ploaie, apel de compasiune si solidaritate

"Toate câte cereţi, când vă rugaţi, să credeţi că le veţi lua şi le veţi avea" (Marcu XI, 24)

Ziarul Lumina prezinta un comunicat din partea Biroului de presă al Patriarhiei Române:

În aceste zile când mulţi semeni din nord-estul ţării sunt greu încercaţi de revărsarea nemiloasă a apelor, Patriarhia Română îndeamnă clerul şi credincioşii de la parohii şi mănăstiri ca la Sfânta Liturghie şi la alte sfinte slujbe să înalţe rugăciuni pentru oprirea ploilor, conform îndrumărilor din Liturghier (Adunare de cereri la diferite trebuinţe din viaţa omului).

În acelaşi timp, în semn de compasiune şi solidaritate cu cei afectaţi de inundaţiile din nord-estul Moldovei, care s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi au provocat mari pagube materiale, Patriarhia Română îndeamnă ierarhii, preoţii şi credincioşii ortodocşi de la parohii şi mănăstiri să organizeze colecte în bani, alimente neperisabile şi alte bunuri materiale (inclusiv materiale de construcţii) pentru ajutorarea familiilor sinistrate.

Sumele colectate vor fi depuse în următoarele conturi pentru sinistraţi ale Patriarhiei Române:

RO54RNCB0075004895030091(Lei),

RO27RNCB0075004895030092(Euro),

RO97RNCB0075004895030093(USD), cu menţiunea "PENTRU SINISTRAŢI", deschise la Banca Comercială Română, filiala Sector 4, Bucureşti.

Ajutorul financiar din partea clerului şi credincioşilor ortodocşi români va fi distribuit de către Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române familiilor sinistrate în urma prezentării situaţiei de către eparhiile din zonele afectate de revărsarea nemiloasă a apelor. Ajutoarele în alimente neperisabile şi alte bunuri materiale vor fi trimise direct în zonele sinistrate prin intermediul Sectoarelor social-filantropice ale eparhiilor din nord-estul ţării sub coordonarea Biroului de asistenţă socială al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Rugăciunea unită cu fapta bună în sprijinul familiilor sinistrate reprezintă un act de responsabilitate şi coeziune socială care întăreşte credinţa şi speranţa că necazurile şi lipsurile cu care se confruntă majoritatea românilor în această perioadă vor fi depăşite, potrivit cuvântului Mântuitorului nostru Iisus Hristos: "Toate câte cereţi, când vă rugaţi, să credeţi că le veţi lua şi le veţi avea" (Marcu XI, 24).

2 comentarii:

carmenush spunea...

Eu bani nu am decat atat cat sa supravietuiesc cu familia mea. Insa as putea dona niste haine de la mine, sot, copii, jucarii, chestii de-astea. Oare unde as putea sa le trimit sa ajunga la cei care au nevoie de ele?
Ma cutremur toata cand ma gandesc la cat de nenorociti au ramas acei oameni.

adriana spunea...

Carmenush, cel mai bine cred ca este sa il intrebi pe preotul de la biserica unde mergi la slujba.

Dansul se poate interesa daca se va face si o colecta de obiecte; probabil ca daca vor fi donatori se va extinde si la a acest tip de donatii actiunea.

Eu am citit apelul azi de dimineata si m-am gandit ca asa cum postez pe blog orice apel umanitar pe care il primesc este normal sa postez si un apel facut de catre Biserica.

Chiar daca acum nu poti dona in cont, poti posta si tu apelul pe blog si in plus il poti trimite pe mail cunoscutilor tai.

iti multumesc pentru vizita si am vazut si eu pe blogul tu multe lucruri frumoase.

Doamne, ajuta!