marți, 10 august 2010

Parintele Galeriu, bucuria celor care l-au intalnit

nascut pe 21 noiembrie 1918 - plecat spre vesnicie 10 august 2003

Daca nu l-ati cunoscut pana acum pe parintele, sper ca tot ce am strans in acest articol foarte lung (cateva video de pe Youtube si referiri la alte articole) sa vi-l aduca aproape de inima si sa va doriti, daca nu aveti deja un duhovnic, sa il gasiti.

Problema capitala
Iisus ne spune: Problema capitala nu este nici suferinta nici chiar moartea ci, a nu fi despartit de El, "de Mine, cel care am biruit si suferinta si moartea prin Cruce si Inviere, cu tine Doamne!"


Grijile vietiiPostul
Expozitie dedicata parintelui Galeriu: http://www.ziarullumina.ro/articole;1336;1;43128;0;Expozitie-dedicata-parintelui-Galeriu.html

Despre parintele Galeriu:

http://parintelegaleriu.ro/

http://www.crestinortodox.ro/reportaj/parintele-galeriu-preotul-tuturor-72285.html

http://www.ziarullumina.ro/articole;1336;1;43126;0;Parintele-Galeriu-o-faclie-de-Pasti.html

http://ortodoxism.ro/Predici.shtml

http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2010/08/parintele-constantin-galeriu.html


http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Galeriu

http://www.stmaryro.org/content.asp?contentid=573

http://www.formula-as.ro/2003/580/spiritualitate-39/parintele-galeriu-4331

3 comentarii:

Anna spunea...

Postul acesta ma curata prin lacrimi cu LUMINA.
Chiar recent am aflat ca un fiu in urma tatalui a plecat.
Sa ne rugam asadar pentru ei, noi cei care am fost binecuvantati sa-i avem aproape.

un crestin spunea...

Omul trebuie sa aiba mereu langa el un preot iertator, un doctor priceput si un contabil bun (am citat din memorie o replica dintr-un film).

Nu l-am cunoscut pe parintele Galeriu, dar sunt convinsa ca a fost un duhovnic iertator, un priceput doctor de suflete si cu siguranta un bun chivernisitor al celor sfinte. Nu mai stiu cand am aflat prima data despre dansul, nu mai stiu cand am citit ceva scris de domnia sa dar stiu ca atunci cand am luat cunostinta de cuvintele si vorbele sale mi-am recunoscut bunicul, pentru ca eu am invatat sa citesc, de la bunicul meu, tatal tatalui meu, Dumnezeu sa-i miluiasca cu darurile sale vesnice pe toti.
Cu toate ca locuiesc in acelasi oras in care parintele Galeriu a slujit, nu am ajuns la biserica Sfantul Silvestru decat foarte tarziu, in anul 2007. Trista la inceput, ca din cauza mutarii biroului in alta locatie, ma indepartam de biserica unde mergeam foarte des, am descoperit la capatul strazii, o biserica ce mi-a devenit repede foarte draga si unde in timpul verii acelui an, intram dimineata si seara pentru cateva minute.
Acel popas de rugaciune, aproape de locul unde se odihneste parintele, m-a ajutat foarte mult in incercarile prin care aveam sa trec, incepand cu sfarsitul verii aceluiasi an.

Drept multumire si dragoste, ieri, cand s-au implinit 7 ani de la adormirea parintelui, am vrut sa citesc Acatistul celor adormiti dar salutul iubit de parintele, Hristos a Inviat! si faptul ca am gasit mai intai Acatistele Invierii si pe cel la Rugul Aprins al Maicii Domnului, m-au facut sa le citesc pe acestea doua, cu speranta ca le-a auzit in timp ce le citeam si bunicul meu duhovnicesc.

Anna spunea...

Cata mangaiere, cat sublim, cata smerenie, cata iubire, cata Lumina...