miercuri, 4 august 2010

Uniti, reusim sa strangem ani!

Up date: Miercuri 11 august, concert caritabil la Brasov:
http://bebesiluan.wordpress.com/2010/08/07/corul-tronos-sustine-un-concert-de-muzica-psaltica-la-brasov-pentru-bebelusul-siluan/
Natalia a finalizat proiectul pliantul pentru Siluan:

http://bebesiluan.wordpress.com/2010/08/04/pliant-pentru-siluan/

Gandeste-te pentru o clipa ca in loc de SILUAN ar fi numele copilului tau. 100.000 de euro se strang foarte greu si este nevoie de multa rugaciune. Tu ai nevoie doar de o imprimanta, cateva coli de hartie si dragoste. Aceasta te va face sa invingi retinerea de a vorbi cu persoane necunoscute. Asa am patit si eu cand am intins mana sa distribui primul fluturas. De la al doilea, mainile se intind singure: si a ta si a celui care primeste. Te rog sa multiplici acest mesaj si sa il faci cunoscut. Aminteste-ti ca si fiecare zi din viata ta este tot un dar al lui Dumnezeu.
Ce ai face daca copilul tau ar fi grav bolnav?! Sunt mii de copii bolnavi foarte grav care au nevoie de noi; suntem de multe ori prea saraci pentru a-i ajuta cu bani, dar saracia nu ne-a mutilat sufletele, incat sa nu le daruim o rugaciune.

Daca vrei sa daruiesti o luna din viata ta, afla ca un copil chiar are nevoie de ea: Siluan este un bebelus de numai 6 luni care trebuie sa faca transplant de ficat, pentru a supravietui.Taticul lui este preot si acesta este motivul pentru care, pe langa informatii despre conturile in care te rugam sa donezi, iti daruim cateva cuvinte de folos. La capatul lor, vei gasi toate datele necesare, daca vrei sa ajuti.

Dupa cum stiti, duminica, in prima zi a lunii august, la Sfanta Liturghie am ascultat o lectie convingatoare despre credinta, rugaciune si vindecare a unui copil bolnav: “Daca veţi avea credinţa cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo şi se va muta; şi nimic nu va fi cu neputinţă pentru voi” Asa ne spune Iisus, in Sfanta Evanghelie dupa Matei.

Daca va uitati in calendar, luna august este o luna fierbinte (asa cum este si inima omului angajat in rugaciune). La inceput de luna, am sarbatorit Sfanta Cruce, pe 6 august sarbatorim Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos, incadrata de pomenirea a doi sfinti romani, Sfîntul Ioan cel nou de la Neamţ sarbatorit in data de 5 august si Cuvioasa Teodora de la Sihla sarbatorita pe 7 august. In data de 15 august, ne plecam genunchii la pomenirea Adormirii Maicii Domnului. Pe 25 ale lunii il pomenim pe Sfîntul Sfinţit Mina, Patriarhul Constantinopolului; pe 26 august vor fi pomeniti doi tineri soti, deveniti sfinti: Sfintul Mucenic Adrian si sotia sa Natalia. In data de 27 august, pomenim un alt sfant tanar, care si-a castigat sfintenia inca din copilarie: Sfântul Mare Mucenic Fanurie. Tăierea capului Sfîntului Prooroc Ioan Botezătorul, Sfinţii Alexandru, Ioan şi Pavel, Patriarhii Constantinopolului si Aşezarea în raclă a brîului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pomenite pe 29, 30 si 31 august, incheie aceasta luna si anul bisericesc.

Vietile tuturor acestor sfinti arata ca Dumnezeu ne aude rugaciunile pornite din inimi curate, un graitor exemplu il gasim in viata Sfântului Mare Mucenic Fanurie.

Avem la indemana participarea la Sfanta Liturghie, la Sfantul Maslu, Psaltirea, Paraclisul Maicii Domnului, Prohodul Maicii Domnului, Acatistele.Pentru ca rugaciunile sa ne fie ascultate, avem la indemana postul, spovedania si dupa caz Sfanta Impartasanie, toate impletite cu milostenia.
Multi dintre noi, inca mai avem la dispozitie aceasta luna de sfarsit de an bisericesc, in care putem sa facem o fapta buna, gandindu-ne ca poate chiar acum, la fel ca in vechime, Dumnezeu negociaza cu Avraam: “Să nu se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi încă o dată: Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?” Iar Domnul i-a zis: “Pentru cei zece nu o voi pierde” (Facerea, 18,30).

Informatii despre micutul Bota Siluan, gasiti pe: http://bebesiluan.wordpress.com/
Telefon preoteasa Eufemia (matusa micutului): 0729.614. 328

Donatii puteti face in urmatoarele conturi:
Unicredit Tiriac Bank – Sucursala Brasov Muresenilor
Titular: Bota George Laurentiu
Swift BACXROBU
Cont EURO: RO74BACX0000005005204320
Cont RON: RO81BACX0000005005204000

Va rugam sa multiplicati acest mesaj si sa il faceti cunoscut.
Dumnezeu sa va binecuvanteze!

6 comentarii:

C T spunea...

Am prelut si eu acest mesaj pe blogul meu.

adriana spunea...

Multumesc CT. Acum cauta si o imprimanta. Iti doresc sa ai o zi plina de bucurii.

darry.anna spunea...

Am preluat si eu acest mesaj, Adriana!

adriana spunea...

DARRY, MULTAM FAIN; TRECI ACUM LA PASUL DOI

darry.anna spunea...

Am facut si pasul doi.:)

adriana spunea...

darry: nota 10