marți, 21 septembrie 2010

Gogosari cu branza

Toamna, cand rostim cuvantul gogosari, de cele mai multe ori alaturam si otet, miere, boabe de mustar si frunze de dafin. Pe lista de cumparaturi, imediat langa cafeaua pentru cafeluta de dimineata, mi-am notat astazi alti prieteni ai gogosarului: cartofi, branza, carne, ceapa, verdeata, sare si piper.

Si pentru ca ce-i mult nu este apreciat la adevarata valoare, chiar si in bucatarie, voi gati astazi gogosari cu branza, maine cartofi cu gogosari si joi, gogosari cu carne. Incepem?!...Gogosari cu branza! Fie gustare rece (nimic mai simplu, asta si un copil mic stie cum se face), fie gustare calda (nici aici nu este complicat, dar pana sa aflu reteta de la o prietena nici nu m-am gandit la acest delicios fel).

Multi gogosari taiati felii subtiri se inabusa in ulei de masline pana devin moi. Multa branza se rade peste ei, direct in vasul in care au fost inabusiti. Capac peste si avut rabdare cateva minute, chiar daca va ploua in gura. Daca nu ati citit cu atentie ce am scris (multi gogosari, multa branza) o veti lua de la capat cu pregatirile pentru ca de obicei, cei care fac pentru prima data acest fel, dupa prima gustare rostesc: mai vreau. Mult!

PS. In natura gogosarul din verde devine rosu. Pe blog, din rosu va deveni verde, in momentul in care voi posta si foto de la locul faptei.

Un comentariu:

DoarEu spunea...

sunt deliciosi...
mie imi plac asa cruzi!

pofta mare si spor in toate!