duminică, 19 septembrie 2010

Luarea Crucii şi urmarea lui Hristos

Evanghelia Duminicii după Înălţarea Cinstitei Cruci (Marcu 8, 34-38; 9, 1)

Zis-a Domnul: cel care voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi mântuiască sufletul său îl va pierde; dar cine-şi va pierde sufletul său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va mântui. Şi ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi va pierde sufletul său? Sau ce ar putea să dea omul în schimb, pentru sufletul său? Iar cine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în acest neam desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului se va ruşina de el, când va veni în slava Tatălui Său cu sfinţii îngeri. Apoi a zis către ei: adevărat vă spun vouă că sunt unii, din cei care stau aici, care nu vor gusta moarte, până când nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu, venind cu putere.

Dumnezeu respectă libertatea omului

De ce trebuie să urmăm lui Hristos?

Lepădarea de sine - eliberare de egoism pentru a iubi fără patimă

Hristos schimbă crucea noastră în bucurie a învierii

Cei care au trecut prin suferinţă înţeleg mai bine crucea altora

Extras din Asumarea Crucii - calea mântuirii în Hristos, ziarul Lumina.

2 comentarii:

Iuliana spunea...

Draguta mea, ieri am fost la gemenutii Niculinei... Impresionant si dureros pentru cineva sanatos, obisnuit sa traiasca la oras, fara griji materiale...

Rar am vazut cruce mai grea decat a Niculinei Mandricel! Voi scrie pe blog maine si poate reusim sa ii ajutam sa stranga cei 4000 EUR necesari operatiilor celor doi gemeni.

Cu toata suferinta pe care o vezi acolo, la ei acasa, pleci totul cu inima plina de dragoste, pentru ca Elena si Nicolae daruiesc imens de multa iubire si foarte multe zambete.

adriana spunea...

Astept sa postezi. Ce bine imi pare ca ai reusit sa ajungi la ei!