luni, 6 septembrie 2010

Anilei

Un prim articol de ziar. Mi-a placut si m-a surprins varsta autoarei. Pe 3 iunie a implinit 13 ani (am aflat de pe celalat blog pe care scrie Anilei). Incepand de astazi, voi sta cu ochii pe ziarul ei, urmarind evolutia condeiului.
Doar o ceasca de cafea fierbinte pe-o banca parasita din parc. Doar abur des in atmosfera. Voci nestapanite: "Am plecat. Ai grija. Nu uita geanta. Imi place bluza asta.Pe curand. Ai intarziat.", rasete, tipete, ecouri. Pamant fierbine patat de roua diminetii. Un trandafir ofilit e aruncat de la etajul 2 al unui bloc de langa parc. Oameni trec pe strazi, singuri, cate doi, cate trei... Un caine si doi trecatori se sperie reciproc. Cerul e gri, dupa-amiaza ploua. Din parcare, ies masini colorate, zgomotoase.
Unii nervosi, altii tristi sau veseli. Unii emotionati sau caraghiosi. Cu totii, oameni...
Doar ceasca de cafea, dupa care s-ar putea scrie un roman, dupa cate a vazut, intr-o dimineata fierbinte. Ea nu face nimic. Priveste. Da impresia de un minunat sfatuitor, caci tace. Nimeni nu o observa. Nimanui nu-i pasa. Totusi, ce cauta o ceasca de cafea, pe-o banca, in parc?
Un trecator nelinistit trece pe langa ea, si-o varsa din gresala, dand peste ea cu cotul acoperit de camasa alba, acum patata de cafea fierbinte. Trecatorul, isi da jos camasa si ramane-n maieu. Nimeni nu si-a mai amintit apoi, aceasta scena. Nici chiar el.
Si-acum in parc, pe-o banca parasita, sta o ceasca sparta de cafea.

O miercuri dimineata, printre titluri ingrosate ale unui ziar de pe tejghea...

Niciun comentariu: