miercuri, 20 octombrie 2010

Cel mai bun exemplu

autor: Charlie W. Sheed
editura: Bizantina

Draga mea Caterina,

Ai fost totdeauna o fetiţă deşteaptă şi văd acum, când ai crescut, că nu ai pierdut nimic din strălucirea ta de altădată.

Se spune că poţi dobândi cu vorba bună orice. De data aceasta tu ai dobândit ceea ce ai dorit. M-ai adus numaidecât în faţa maşinii de scris. Oare nu orice tată s-ar fi umflat în pene de mândrie în faţa unei asemenea minuni? Îţi imaginezi? Fata mea să ia atât de mult în consideraţie părerea mea!

Numai că, deîndată ce m-am aşezat să scriu, mi s-au deschis ochii!

Rugămintea ta este, desigur, un minunat compliment, dar nu este pentru mine, ci pentru cel mai bun exemplu pe care îl urmezi deja de douăzeci de ani: mama ta!

Păcălit încă o dată de şiretlicul tău, îţi accept propunerea ca pe un dar minunat de recunoştinţă pentru cea care îl merită cu adevărat.

Nici nu ştii câte cunoştinţe îmi lipsesc în foarte multe probleme. Dar mai ştii că într-o anume problemă sunt o autoritate de neînvins: cunosc din experienţa personală cât de minunat este să te iubească o femeie care deţine perfecţiunea artei de a fi soţie. Deoarece va fi foarte plăcut pentru mine să vorbesc despre soţia mea, pe care o iubesc mult, vom mai sta de vorbă pe această temă cât de curând.
 
Cu dragoste, 
Tata

Niciun comentariu: