vineri, 26 noiembrie 2010

Citatul zilei

Cauta Imparatia lui Dumnezeu

A fi desavarsit inseamna a cauta in viata, inainte de toate, Imparatia lui Dumnezeu. Si dreptatea ei. A gandi si a actiona astfel incat  Imparatia lui Dumnezeu din launtrul nostru sa poata sa creasca si sa se dezvolte in libertate  si ca miasmele respingatoare ale viciului si pacatului sa ne ocoleasca. Iata spre ce trebuie sa tinda sufletul nostru, in primul rand: nu catre bogatie, nu catre slava, nu catre profit sau placeri, ci catre imitarea Parintelui ceresc.(...) Sfintenia consta intr-o desavarsita sanatate sufleteasca. dar in ce consta o sanatate desavarsita? In dobandirea Duhului Sfant. Hristos este viata noastra. Trebuie sa-L primim pe de-a -ntregul, gasind in El iertare, izbavire, biruinta. Hristos este viata noastra; El trebuie sa patrunda intru totul in ea, intru El sa traim. Iata in ce consta sfintenia si desavarsirea! (fragment din ziua de 26 noiembrie in Fiecare zi un dar al lui DUMNEZEU, Editura Sophia, 2008)

3 comentarii:

Tzzumbi spunea...

„Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor adauga voua” ... Domnul nostru Iisus Hristos

adriana spunea...

Sfânta Evanghelie după Matei, in cap 6 25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea?
26. Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?
27. Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?
28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
29. Şi vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia.
30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
31. Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.
33. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.
34. Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.

adriana spunea...

Tzzumbi, iti multumesc pentru remember. In cartea din care am citat, autorul a facut referire la Sfanta Evanghelie, lasandu-ne pe noi, cititorii sa descoperim sau sa ne reamintim de ce este necesar sa cautam mai intai imparatia lui Dumnezeu.