miercuri, 24 noiembrie 2010

Moartea inseamna renastere

 
Ziua de maine va fi o zi foarte grea pentru Adina Nicoleta, fiind prima zi  de dupa inmormantarea fetitei ei, micuta MARINA DENISA. Nici un cuvant nu ii va sterge durerea din suflet dar gandurile noastre bune, pline de compasiune, indreptate azi catrea ea, o vor ajuta sa  suporte mai usor despartirea, pentru ca stiu ca Adina este o femeie cu dragoste de Dumnezeu, la fel cum si-a invatat si micul pui.
In esenta, muribunzii cu frica de Dumnezeu si cu credinta in Hristos nu "'gusta" din moarte. Pentru ei moartea este inexistenta, exista doar renastere sau mutare. Ei trec intr-o noua viata, pastrandu-si simtamintele, gandurile, insusirile. Nu incape indoiala ca pe ei ii asteapta linistea vesnica. Dar ce liniste poate fi aceea? Nu absoluta inactivitate, ci pacea sufleteasca. Se odihnesc de pacat, de suferinte, de spaime, de indoieli, de griji; iata adevarata pace, in care salasluieste Domnul insusi. O pacificare vesnica, intr-o neintrerupta activitate. Asemenea stelelor de deasupra capetelor noastre, noian de suflete se misca necontenit in spatiul infinit si totusi raman in pace, fiindca miscarea lor se face in ordine, armonios, supunandu-se legilor divine. Liniste absoluta in necurmata lucrare, iata, de buna seama, pacea de care se bucura sufletele raposatilor. Daca este asa, ce alta mangaiere mai mare ar putea fi pentru noi, muritorii, care i-am pierdut pe atatia dintre noi cei ce ne-au fost aproape! Inseamna ca moarte este o renastere catre o viata superioara, in care singura schimbare este aceea a invelisului care imbraca sufletul nemuritor.(...) Totusi, la vederea mortii se isca in noi aceeasi intrebare: "De ce?"  Exista insa  in fiecare moarte un inteles si un scop care ne scapa. (...) Nu ne este de trebuinta sa cunoastem cauzele si intelesul a toate. Asadar sa tacem, sa tacem precum copilul care sta la picioarele mamei sale si care, privind-o increzator in ochi, este convins de dragostea ei, chiar daca nu o intelege. ( fragment  din ziua de 25 noiembrie in Fiecare zi un dar al lui DUMNEZEU, Editura Sophia, 2008)


4 comentarii:

DoarEu spunea...

Dumnezeu sa ii dea putere sa depaseasca momentul. Stiu ca Denisa va avea acolo un loc special in inima mamei... dar ea vegheaza de Sus... si o vrea pe mama puternica si zambitoare.

Doamne ajuta!

Vicky spunea...

Dumnezeu si Fecioara Maria sa ierte aceasta faptura minunata si sa o aiba in paza sa, nu exista cuvinte care sa aline parintii de asa ceva, imi pare nespus de rau, le doresc multa tarie, intelegere si mai ales credinta, numai Dumnezeu stie de ce a ales sa ia un inger minunat alaturi de EL, Dumnezeu sa o aiba sub aripa sa, imi pare nespus de rau......... un inger fara aripi.

mariperijoc spunea...

Draga Adina stiu ca oricat ne-am dori cuvintele noastre nu pot sterge durerea si zbuciumul din sufletul tau,dar am vrut sa stii ca sunt cu sufletul alaturi de tine.Daca simti nevoia poti vorbi cu mamicile de ingerasi de pe forumul EMMA...
Te imbratisez si ma rog ca Dumnezeu sa iti dea putere draga mamica!

Loredana spunea...

Din nefericire nu exista scurtaturi in viata sa poata trece mai usor.
Durerea mare din sufletul ei de mama va ramen acolo pentru totdeauna. iar in timp, nu nu o va uita, doar va invata sa traiasca cu ea,adica cu durerea.
Dumnezeu sa ii dea familiei multa mangaiere!