marți, 25 ianuarie 2011

Multumesc, Mariana!

http://laportilecerului.blogspot.com
Dragostea adevărată îl încredinţează lăuntric pe celălalt fără manifestări exterioare.
Dragoste înseamnă să asculţi cu durere mâhnirea celuilalt. Dragoste înseamnă şi o privire îndurerată şi un cuvânt pe care îl vei spune cu durere celuilalt când el se confruntă cu o greutate. Dragoste înseamnă să participi la durerea lui, să-l odihneşti în necazul lui. Dragoste înseamnă să rabzi un cuvânt greu pe care ţi-l va spune. Toate acestea ajută mai mult decât cuvintele multe şi decât manifestările exterioare.

Când suferi lăuntric pentru celălalt, Dumnezeu îl încerdinţeaza lăuntric de dragostea ta şi atunci el o simte chiar şi fără manifestări exterioare. Tot aşa se întâmplă şi când nu se exteriorizează răutatea pe care o avem înlăuntrul nostru - şi în acest caz celălalt tot o simte.
Vezi, şi diavolul, când se arată ca un "înger de lumină", chiar dacă e înger, aduce tulburare, pe când Îngerul adevărat aduce o bucurie negrăită.

Celălalt simte dacă îl iubeşti cu adevărat sau te prefaci, fiindcă dragostea se transmite ca o telegramă.(Cuviosul Paisie Aghioritul - Cuvinte duhovniceşti, Din volumul Patimi şi virtuţi)

4 comentarii:

darry.anna spunea...

Foarte frumoase cuvinte!
Multumim!

Iuliana spunea...

Il iubesc pe Parintele Paisie Aghioritul! Scrie atat de firesc, de simplu... Toate cuvintele lui iti merg direct la suflet!

O femeie spunea...

O prietena imi povestea ca se tot ruga de sotul ei, mai cu vorba buna, mai cu vorba rea sa se lase de fumat.

"Intr-o zi, auzind la biserica despre mama Fericitului Augustin, ca a fost sfatuita sa vorbeasca cu Dumnezeu despre fiul ei daca nu reuseste sa vorbeasca cu fiul ei despre Dumnezeu, s-a gandit ca decat sa-si cicaleasca sotul, atunci cand ii venea sa il certe, mai bine sa ii spuna Domnului rugamintea, printr-o scurta rugaciune: Doamne, ma deranjeaza ca sotul meu fumeaza si te rog sa il ajuti Tu sa se lase de fumat. Stii cat de mult il iubesc si nu vreau sa ii mai fac eu observatie, pentru ca de fiecare data nu imi pot stapani nervii cand ma lovesc de incapatanarea lui."

A fost nevoie de multa rugaciune, pentru ca si sotul fuma de foarte mult timp. Dar de ceva timp el nu mai fumeaza iar prietena mea, de atunci, cand vrea sa il roage ceva,il roaga mai intai pe Dumnezeu
si daca dorinta ei este corecta, la scurt timp apare si raspunsul sotului.

Iuliana spunea...

Superba povestea doamnei. Si mie mi s-a intamplat ceva asemanator, chiar de curand... Poate voi povesti candva...

Zilnic ni se intampla minuni de genul acesta, totul este sa le apreciem si sa Ii multumim Domnului pentru ele!