marți, 8 februarie 2011

Bună dimineaţa

Cafea mexicana
Astăzi am întârziat puţin cu prepararea cafeluţei am adus o reţetă tocmai din Mexic;)
  
Şi  apoi m-am lăsat încântată de soarele primăvăratic alunecând uşor spre gânduri cu flori şi muguri noi.
Vă doresc o zi minunată şi o cafeluţă plină de savoare!

sursa foto şi reţeta:
Mexicanii adora cafeaua condimentata, indulcita, aromata si cu parfum de vanilie. Se poate consuma dimineata, pentru a indulci ziua si este si o splendida companie pentru desert.

Ingrediente si cantitati pentru 6 cani:

125 ml cafea instant
80 ml sirop de ciocolata
250 ml lapte
1 lingurita vanilie
1 lingurita chimen
1 l apa
60 ml zahar brun
frisca si chimen pentru ornare

Mod de preparare:

1. Pune cafeaua si chimenul intr-un filtru de cafea si pune apa in dispozitivul special (al filtrului). Intr-un vas mic, combina zaharul brun cu siropul de ciocolata si laptele.
2. Pune amestecul la foc pana se dizolva zaharul. Adauga cafelei deja preparate o lingurita cu vanilie. Pune cafeaua in cesti si garniseste paharul cu frisca si chimen.

2 comentarii:

adriana spunea...

incercam si varianta asta...imi plac toate componentele

dulceameacasa spunea...

nu sunt eu amatoare de cafea, dar mi-ar placea sa...testez (asta scrisesem si prima data cand am trecut pe aici in cautare de prieteni cu care sa savuram cateva picaturi dulci-aromate, dar cred ca am uitat sa apas pe buton....ha ha ha, de la cafea mi se trage)