luni, 7 martie 2011

Începutul Postului Sfintelor Paşti

din Ziarul Lumina:
  •  in toate lăcaşurile de cult din Patriarhia Română, vor fi săvârşite slujbe religioase speciale. În primele patru zile va fi oficiat Canonul de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul, iar în zilele de miercuri şi vineri, Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite.
  • Pe parcursul Postului Sfintelor Paşti, între slujbele rânduite de Părinţii Bisericii, un loc aparte îl ocupă şi Canonul Sfântului Andrei Criteanul, care se săvârşeşte în prima şi în a cincea săptămână din Postul Mare; în prima săptămână, în seara zilelor de luni, marţi, miercuri şi joi, în cadrul slujbei numite Pavecerniţa Mare (slujba de după Vecernie), când strofele Canonului sunt împărţite în patru părţi, corespunzătoare celor patru zile; miercuri în săptămâna a cincea din Post, în cadrul slujbei numite Denia, când se cântă integr
Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul : se poate asculta aici.
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, am ales un fragment preluat de pe site-ul Crestin Ortodox.RO. si un interviu luat parintelui Teofil Paraian pe care le puteti citi aici.

Despre Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite: aici

4 comentarii:

Sara spunea...

La mulți ani, doamna Adriana! Vă doresc din suflet să aveți o primăvară frumoasă! Vă îmbrățișez cu mult drag!

Mariana spunea...

Toti avem nevoie de un semn al primaverii, asa ca... da click apoi mergi cu mouse-ul oriunde pe pagina neagra si... vezi ce se intampla!!! Poti sa tragi mouse-ul pe pagina, e si mai bine!

Click AICI si urmeaza instructiunile de mai sus

ITI DORESC MULTI ANI SI MULTE FLORI ALE BUCURIEI!

adriana spunea...

Multumesc, Sara! Pupici si imbratisari si din partea mea, pentru toate fetele din casa voastra!

adriana spunea...

Mariana, mi-am umplut gradina de flori...si uite asa negrul a devenit colorat! Multumesc.