joi, 19 mai 2011

O pasăre rară din nou la Muzeul Satului

Anul acesta, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Bucuresti aniverseaza 75 de ani de la inaugurare. Recitalul maestrului Harry Tavitian  incheie seria de manifestari dedicate acestui eveniment deosebit (Duminica 22 mai 2011, ora 17;  intrarea se face pe baza biletului de acces in muzeu).
Cum am foarte putine concerte in Bucuresti, ma simt ca o „pasare rara” in gradina Muzeului Satului. Este a doua colaborare a mea cu Muzeul Satului, prima fiind acum 3 ani. Cred ca nu este intamplator. Am un deosebit respect pentru omul simplu de la tara. Pentru mine folclorul inseamna traire iar Muzeul Satului este unul din locurile mele de suflet. La Muzeul Satului m-am simtit in largul meu. A fost prima colaborare si pot sa spun ca gazdele au fost persoane tot atat de primitoare cum sunt si casutele pe care le ocrotesc cu dragoste si reusesc sa le pastreze vii. Atmosfera m-a purtat dincolo de spatiu si timp. Imi amintesc din concert, de stolul de mierle pe care probabil ca le starnise pianul si cu care am palavragit, lasand in piesa mea momente de liniste pe care ele le-au umplut cu muzica lor.
Sunt armean prin nastere, roman prin adoptie si ma simt acasa in ambele spatii spirituale – balcanic si caucazian. Influentele folclorului romanesc si armenesc au fost prezente inca de la inceputuri in muzica mea; m-am apropiat in mod firesc de cele 2 traditii. Ceea ce incerc sa fac acum este sa pun in valoare vecinatatea celor 2 culturi.
Blog Harry Tavitian: http://harrytavitian.wordpress.com/ 
Site Muzeul Satuluihttp://www.muzeul-satului.ro/


Niciun comentariu: