sâmbătă, 10 septembrie 2011

Bunica din fereastra

Cand esti tanar, batranetea este precum o insula indepartata la care speri sa nu ajungi foarte repede. Este ca o fereastra pe care doresti sa o tii mereu inchisa, imaginandu-ti ca a fi batran este sinonim cu a fi bolnav, cu a fi neputincios, de cele mai multe ori in ultimul timp, cu a fi singur. Tineretera este in prezent, batranetea va fi in viitor...dar asta doar pana la un moment in care prezentul devine trecut si viitorul este chiar ziua de azi. Imi place foarte mult acest "dacă tinereţea ar şti şi dacă bătrâneţea ar putea..." De cele mai multe ori, la tinerete nu stim ce trebuie sa stim dar mai trist este ca nu stim nici ca trebuie sa stim. 

Batranete, haine grele! Nu este obligatoriu sa fie asa! Batranetea poate fi  frumoasa chiar daca este grea. Atunci cand langa batrani sunt adulti si tineri frumosi, care incep sa invete ca pentru a putea, trebuie mai intai sa stii.

Cand vezi ca parintii cresc copii asemanatori Sarei, batranetea poate fi privita lejer ca fiind o oaza de pace si liniste. Copii, care invata de mici ca Dumnezeu exista; exista in fiecare om de langa ei.

Sa nu uitam, ca in fiecare an, dupa ce sarbatorim ziua Maicii Domnului, a doua zi ii sarbatorim pe Bunicii Domnului. Daca am vedea in fiecare batran, chipul Bunicului sau al Bunicii sau macar al bunicilori nostri, batranii ar fi un pic mai fericiti. La varsta lor, o vorba buna poate fi cel mai bun medicament.

Pe bunica din fereastra am intalnit-o printre gandurile ravasite; ravasite dar intelepte. Gandurile Sarei. Sarut mana, bunicuto!

4 comentarii:

Sara spunea...

Mulțumesc, doamna Adriana! Îi voi povesti bunicuței că a devenit atât de cunoscută pe internet. E foarte simpatică! Mereu ne conduce cu privirea de la gemulețul ei mic... Vă îmbrățișez cu drag!

Dili spunea...

Din ferestruica aceea cu medicamente pe pervaz ne priveste insasi Viata... am vazut prin ce ochi curati e privita de aceasta copila frumoasa, multumim amandurora ca ne-ati facut sa ne mai gandim putin la cei ca Bunica...

Loredana spunea...

Frumoasa comparati batranetii cu insula indepartata. asa e. cu totii vrem sa traim cat mai mult, dar nimeni nu-si doreste sa imbatraneasca.

adriana spunea...

Fetelor, imi cer scuze ca raspund cam tarziu la mesaje.Am rugat-o pe Sara sa o inregistreze pe bunicuta spunandu-ne povesti de la fereastra.