vineri, 4 noiembrie 2011

Doamne, ce zile frumoase de toamna ai facut!

Slava si multumire!: Doamne, ce bine e sa fii oaspetele zidirii Tale: vantul bine inmiresmat, muntii care tind spre cer, apele ca niste oglinzi nemarginite in care se rasfrang aurul razelor si curgerea lina a norilor. Intreaga fire sopteste tainic, toata e plina de mangaiere, pasarile si dobitoacele poarta pecetea iubirii Tale. Binecuvantat este pamantul cu frumusetea cea degrab trecatoare care desteapta dorul de vesnicul locas unde intru nestricacioasa frumusete se aude cantarea: Aliluia!

Prin puterea Sfantului Duh imprastie mireasma orice floare, tainica adiere de parfum, gingasa alcatuire de culori, frumusetea Celui Mare intru cele smerite. Lauda si cinste Facatorului de viata Dumnezeu, Cel Care a incununat tarina cu aurul spicelor si cu azurul albastrelelor, iar sufletul cu bucuria vederii celor tainice. Veseliti-va si-I cantati Lui: Aliluia! (din Acatist de multumire)
Orasul se scalda int-o baie de lumina, caldura si frunze colorate si jucause. Initial am vrut sa va arat o fotografie pe care tocmai am facut-o dar m-am razgandit. Cel mai potrivit este sa inchideti calculatorul, sa va ridicati, sa deschideti fereastra si sa priviti. Daca aveti timp, o plimbare prin piata, prin parc sau pur si simplu pe strazi, bucurandu-va de aceasta zi minunata si multumind Lui Dumnezeu pentru ca ne-a daruit-o! Amatorii de fotografii, imi pot trimite toamna imortalizata la adresa adriana.dardindar@gmail.com urmand ca toate fotografiile primite sa le postez zilele urmatoare, sub titlul Toamna cu bucurie. Plimbare placuta!
Acatist de multumire - Slava Lui Dumnezeu pentru toate (Marian Moise)


 
sursa audio aici

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Subscriu la indemnul tau Adtiana si zic - Doamne multumim, pentru frumusetile si bogatiile acestei superbe toamne!

Sergiu spunea...

Excelenta viziune asupra toamnei. Ti-am trimis si niste fotografii

Alexandru spunea...

O idee frumoasă. Poţi să alegi orice poză doreşti de pe blogul meu!
Numai bine! :-)

adriana spunea...

Multumesc, Alexandru!