joi, 17 noiembrie 2011

Ziua buna se cunoaste de dimineata

Sau cine se trezeste de dimineata, departe ajunge. Si daca in loc de " se trezeste" folosim sinonimul " se desteapta" ne gandim ca primele ore ale diminetii sunt bune pentru a ne destepta, adica a ne intelepti. Si ne putem intelepti, citind cuvinte folositoare pentru minte, trup  si suflet. 

Poate ati observat sus in partea dreapta, eticheta ZIUA DE AZI aici. Pentru ca e vreme de post, ceea ce inseamna si navigare mai redusa pe net (cel putin asa imi doresc), nu vor mai aparea zilnic acele postari care se citesc repede (in maxim 2 minute), dar pentru cei care s-au obisnuit cu ele, postez adresele de unde preluam textele (asta doar pentru cine nu are acasa Sfanta Scriptura, Proloagele sau Vietile Sfintilor).

  • Pentru Apostol, in Calendraul zilei afisat la mijlocul paginii in partea dreapta  aici  aflati ce se citeste si apoi cautati fragmentul respectiv aici
  • Evanghelia zilei o gasiti aici.
  • Sinaxarul este tot la rubrica intitulata Calendraul zilei afisat la mijlocul paginii in partea dreapta  aici
  • Proloagele  aici

2 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Si as putea spune ca, desi dormim noapte de noapte spre a ne trezi dimineata, o parte din noi trebuie sa fie mereu treaza. Constiinta trebuie sa nu atipeasca niciodata deoarece astfel se stinge lumina ochilor sufletesti.

corina spunea...

Adriana, Doamne ajuta!