sâmbătă, 3 decembrie 2011

Sa fim si noi flori cu bun miros

Se spune că un sihastru din munţii Bisericaniului a hotărât ca, împreună cu ucenicii săi, să meargă la Muntele Athos, în Grădina Maicii Domnului, după ce tătarii le arseseră locaşul de cult. Numai că, la scurtă vreme după ce s-au pornit, călugării au fost opriţi de o apariţie miraculoasă: Maica Domnului le ieşise în cale într-un stejar de pe marginea drumului.
 
Dialogul, consemnat în viaţa Cuviosului Iosif, cel care a fost proclamat sfânt, a fost următorul: Unde mergeţi? La această minunată vedere, ei au răspuns: Ne ducem la grădina ta! Întoarceţi-vă, le zise Maica Domnului, căci şi aici este grădina mea! 
sursa aici

3 comentarii:

Sergiu spunea...

corect, gradina domnului este peste tot; doar ca nu tot timpul o vedem

Pr.Victor spunea...

Gradina Maicii Domnului este mare. Ea se intinde in fiecare loc unde se gaseste Biserica, pentru ca fiecare biserica trebuie sa fie inconjurata de ocrotirea celei ce a ocrotit la piept pe Mantuitorul lumii.

adriana spunea...

"Întoarceţi-vă, le zise Maica Domnului, căci şi aici este grădina mea!" Cred ca asa ne spune si in zilele noastre, numai ca noi suntem cam surzi de o ureche sau chiar de ambele. Altfel nu imi explic cum de nu auzim ce ne spune si Sfanta Scriptura; "Şi fiind întrebat de farisei când va veni Împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru. (Luca 17,20-21)"

Ma intreb, cum ar fi daca fiecare dintre noi ne-am dori sa redescoperim Imparatia din launtrul nostrul?!

Ar fi tare bine!!!

Sarbatori, fericite