luni, 31 ianuarie 2011

Spre vesnicie

Dumnezeu sa il odihneasca!

Colaboram super fain!

http://sarabesleaga.blogspot.com/
A trecut o saptamana de dardindar cu 2 musafiri coautori la postarile de pe blog ( dar = darry.anna; din = iuliana, mama dianei; dar= adriana si dupa cum observati, ana avem toate in semnatura de pe blogurile noastre, ceea ce ma duce cu gandul la Tanti Ana mea, cea mai buna matusica adoptiva).

Dardindar sunteti toti cei care daruiti putin din timpul vostru pentru a aduce un zambet si un strop de bucurie pe chipurile copiilor ale caror cazuri le promovam pe acest blog. Pentru ca ati intrat in joc, va multumesc!

Pe matusicile care m-au ajutat in aceasta saptamana la postari (sper  sa ma ajute si in saptamanile ce urmeaza) le puteti citi aici si aici precum si pe blogurile personale: http://darryanna.blogspot.com/  si  http://iulianacristescu.astasunt.eu/.

Prima saptamana de colaborare blogaricistica pot spune ca a fost excelenta dar cel mai mult ma bucur ca de ziua lor, gemenii sarbatoriti au fost in topul paginilor vizitate: 112 vizualizari la adriana-dardindar.blogspot.com/2011/01/gemeni-simpatici-cauta-prieteni.html
Voi ce parere aveti?

Raspunzi la salut?

Carmen m-a cadorisit cu un premiu si cum l-am vazut mi-a venit o idee: sa zicem ca intrand pe blogul meu, eu iti intind mana, te salut si iti spun: Buna, sunt Adriana! 

Sunt tare curiosa cati dintre cei care vor vizita acest post, imi vor raspunde la salut.

Spre adopție ...

http://tzzumbi-photo.blogspot.com/

Un portret psihologic al workaholicului

... o persoană a cărei sferă de interese gravitează doar în jurul muncii, neagă oboseala, se forţează peste limita disponibilităţilor lui fizice şi psihice. Acesta nu poate stabili un echilibru între modul de abordare a muncii, ritmul cu care munceşte şi sănătatea sau alte valori cu adevărat importante. Cu cât se afundă mai mult în muncă, cu atât se îndepărtează de familie. Odată ce se cantonează exclusiv în muncă, va rupe echilibrul în viaţa personală şi socială, acest lucru afectându-i atât familia, cât şi pe el. În acest sens, Laurenţiu Mitrofan, profesor la Facultatea de Psihologie din Bucureşti, spune că "workaholismul afectează în mod insiduos echilibrul emoţional al individului, aducând cu el elemente psihopatologice, cum ar fi depresia, anxietatea... astfel, aceasta devine principalul obiect de satisfacere a adicţiei, şi nu o sursă de a-şi câştiga existenţa. Munca devine prăpastia pe care întreaga lui existenţă alunecă, şi nu versantul care i-ar împlini viaţa". 
 

Sarbatoritii de ieri

Fragment din articolul Sfinţii Trei Ierarhi - prieteni în veşnicie

Sfinţii Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur.
În jurul anului 1100, credincioşii care îi cinsteau cu tot sufletul au ajuns cumva să se certe cu privire la cel care este cel mai demn de cinstire şi ar avea întâietate faţă de ceilalţi doi sfinţi. Dar Sfinţii Trei Ierarhi, din cer, nu au răbdat să vadă cum se dezbină oamenii. Ei s-au arătat împreună unui arhiereu din acea vreme şi i-au spus într-un glas: "La Dumnezeu una suntem şi nici o împotrivire sau vrajbă nu este între noi. Ci fiecare la timpul său, îndemnaţi fiind de Duhul Sfânt, am scris învăţături pentru mântuirea oamenilor. Nu este între noi unul întâi şi altul al doilea, şi de vei chema pe unul, vin şi ceilalţi doi. Drept aceea, împreunează-ne prăznuirea într-o singură zi."
Şi astfel, episcopul Ioan, ascultându-le cuvântul, i-a înştiinţat pe ceilalţi creştini şi au ales ca zi de prăznuire ziua de 30 ianuarie.

sursa Ziarul Lumina http://www.ziarullumina.ro/articole;1501;1;51635;0;Sfintii-Trei-Ierarhi---prieteni-in-vesnicie.html
Pentru cine vrea sa ii cunoasca mai bine pe Sfinţii Ierarhi Vasile cel Mare ( 1 ianuarie), Grigorie Teologul (25 ianuarie) şi Ioan Gură de Aur (13 noiembrie si 27 ianuarie): 

http://www.ziarullumina.ro/articole;1502;0;51625;0;Treimea-de-arhierei---istoria-oglindita-in-vesnicie.html
 http://ortodoxism.ro/proloagele/ianuarie/Proloage30Ian.shtml
http://ortodoxism.ro/proloagele/ianuarie/Proloage01Ian.shtml
http://ortodoxism.ro/proloagele/ianuarie/Proloage25Ian.shtml
http://ortodoxism.ro/proloagele/ianuarie/Proloage27Ian.shtml
http://ortodoxism.ro/proloagele/noiembrie/Proloage13Nov.shtml

Bună dimineaţa

Ei, frumoasă e ziua de luni când te năpădesc amintirile. Şi mai ales că amintirile astea au gust de lapte cu cacao. Mmm! Ce spuneţi? De când n-aţi mai savurat o ceaşcă fierbinte şi delicioasă de lapte cu cacao. Mie îmi pregătea bunica: în timp ce fierbea laptele, amesteca  cacao cu zaharul şi o lingură de lapte în căniţă până se făcea  cremă apoi adăuga laptele fierbinte în cană, uneori cacao nu se dizolva complet dar imi plăcea gustul. Şi ca să vă iasă foarte gustos am găsit aici reţeta:
Lapte cu cacao
Ingrediente:
500 ml lapte, 25 gr cacao, 50 gr zahar, 1 praf sare.
Mod de preparare:
lapte cu cacao este o bautura gustoasa si hranitoare. Intr-o cratita se pune lapte le fiert, cand a dat in clocot se adauga cacao amestecata cu zaharul si praful de sare si se amesteca cu un tel foarte bine incat sa avem o compozitie omogena. Se mai lasa 2 minute sa fiarba si se ia cratita de pe foc. Se pune in 2 cani mai mari si se decoreaza cu putina cacao.
Mod de servire:
Se serveste calda sau rece, dupa preferinta putem adauga si frisca. Sursa: aici

Energie şi bunădispoziţie pentru întreaga zi. O zi bună vă doresc!

Lansare de carte


Saptamana trecuta

Pentru cei care nu au vizitat blogul saptamana trecuta:

duminică, 30 ianuarie 2011

Rugaciunea de duminica

Din cartea de rugaciuni:
Ziua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapine, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om. Tie deci, iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin si-Ti multumesc foarte pentru Darurile cele mari ce ai facut si le faci tuturor fapturilor Tale.
Inima mi se bucura si se desfateaza cind stau si cuget cum ca numai Tu Insuti esti Dumnezeu Atotsfint, Atotintelept, Atotputernic, necuprins, incit nici o bunatate si nici o marire nu-Ti lipseste. Tu esti Unul Dumnezeu in Trei Feţ
e: Tatal, Fiul si Duhul Sfint. Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Te maresc, Tie ma inchin si-Ti servesc pururea, cu toata inima si cu toata puterea.
0, Parinte Sfinte, indura-Te de noi! 0, Binecuvintat Fiu al lui Dumnezeu, mintuieste-ne de iad! 0, Duhule Sfinte, da-mi Darul si acoperamintul Tau!
Mult indurate Stapine, rogu-Te, sa uiti pacatele mele cele multe, dupa multimea indurarilor Tale. Multumesc din toata inima pentru bunatalile ce-mi trimiti in toate zilele, mai virtos insa pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci astepti cainta mea, ca un iertator Atotbun si indurat.
Doamne Iisuse Hristoase, da-mi Darul, ca sa petrec bine si crestineste in aceasta saptamina si sa nu mai pacatuiesc Tie, nici cu cugetarea, nici cu cuvintul nici cu fapta intru marirea si onoarea Invierii Tale celei de-a treia zi si a venirii Duhului Tau Celui Sfint asupra Apostolilor.
Indeosebi ma rog pentru ajutorul Tau, Prea Bunule Stapine, ca sa ma cunosc pe mine, sa ma caiesc de pacatele mele si sa ma indreptez cu marturisirea; iar in ora mortii sa fiu aflat pregatit, cuminecat si cu inima curata, si sa fiu aflat demn de Imparatia Ta cea vesnica. Amin.

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Ce ai voie să faci duminica şi în zi de sărbătoare?

Un remember pe Ortodoxia Tinerilor, pentru noi, cei care uitam de multe ori ca: 
Duminica nu e ca o zi liberă dată de la servici, în care faci ce vrei, ci e o zi sfântă în care Iisus Hristos Mântuitorul lumii a înviat din morţi, ca împreună cu El să înviem şi noi (şi eu şi familia mea, şi prietenii, şi colegii, şi conaţionalii mei, şi toţi oamenii de pe pământ, şi cei vii şi cei adormiţi).

Duminica e ziua în care ne adunăm toţi în biserici, nu ca la teatru, sau ca la mall, ci ca-n locul cel mai sfânt de pe pământ, pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru toate şi a-i cere să ne mântuiască pe toţi, fiind foarte conştienţi că fără ajutorul Lui nu puteam face nimic Participările la Sfânta Liturghie în duminici şi sărbători punctează credinţa noastră în viaţa veşnică, convingerea fermă că la un moment dat totul va lua sfârşit şi va începe o nouă viaţă. Mergem duminica la Biserică pentru a ne reîntoarce acolo de unde am plecat: din raiul bucuriei, unde omul stătea faţă-n faţă cu Dumnezeu.

Ce faci maine?

Daca esti printre cei care dimineata de duminica si-o petrec la biserica, te rog ca pe pomelnicul tau pe care il duci la Sfanta Liturghie sa treci si aceste nume sau mai bine pe un pomelnic separat pe care scrii: 

Persoane bolnave:  
Siluan ;  
Marius ;  
Eluzia;  
Filip
David;  
Ionut;  

Vor simti gandul tau bun si rugaciunea pentru ei. Daca crezi ca poti sa ii ajuti si in alt fel, in spatele fiecarui nume, gasesti toate datele necesare.

Doamne, ajuta!

Iceberg

http://tzzumbi-photo.blogspot.com/

Bună dimineaţa de week-end

E week-end, ce bine! Avem o zi întreagă la dispoziţie pentru diverse planuri. Eu am o întreagă listă care va suferi diverse adaptări pe parcursul zilei, voi nu ? :) Dar ca să avem spor începem cu o cafea bună şi mai ales putem încerca o nouă reţetă.

 Cafea cu scorţişoară

Ingrediente
  Cafea cu scorţişoară
 • lămâie o felie
 • cafea 2 lingurite
 • zahăr
 • scorţisoară pudră
Mod de preparare
Într-o ceaşcă se pune zahărul, cafeaua, lămâia şi scortişoara.
Apa se da în clocot şi se toarnă peste amestecul de cafea cu scortişoară.
Se amestecă bine şi se lasă deoparte câteva minute înainte de a fi servită. 
Reţeta de aici
Puteti găsi şi ceva idei pentru meniul de duminică, noi femeile suntem mereu inventive şi curioase când vine vorba reţete culinare.
O zi bună şi cu spor vă doresc!

vineri, 28 ianuarie 2011

Casatoria ca pregatire pentru casnicia cu Dumnezeu

Am citit in ziarul Lumina din 30 ianuarie 2011 (da, da, ati citit bine data - desi suntem de abia in 28 ianuarie 2011, am gasit la biserica mai multe editii ale acestui ziar si le-am luat pentru a le citi) un articol interesant despre casnicie, scris de prof. Constantin Ghita. Vi-l copiez si voua aici (si nu cu copy/paste, ci litera cu litera din ziar, pentru ca nu l-am gasit pe internet).
" Prin casatorie intram intr-un spatiu in care avem sansa de a ne rotunji colturile si de a ne antrena pentru a deveni apti de convietuirea cu Dumnezeu, cu ingerii si cu sfintii. Se cere sa ne exersam virtutile in casnicie, astfel incat sa ne fie usor sa convietuim cu sfintii si ingerii, iar acestia sa ne ia in"spatiul" lor. Astfel, putem transfoma plictiseala in rabdare, nervozitatea in energie si dinamism al vointei spre bine, putem deveni mai ingaduitori cu celalalt, mai iertatori si sa ne indumnezeim iubind.
Te casatoresti si ca sa te pocaiesti, sa te infranezi, sa fii credincios unei singure persoane in fapta si gand, sa te nevoiesti, sa inveti iubirea. Te casatoresti ca sa te pocaiesti si sa te vindeci sufleteste prin umilinte, rabdare si iubire. Te casatoresti ca sa te pocaiesti si sa pimesti iertare.
Nu te casatoresti ca sa nu... mai faci desfranare, sa nu mai fii singur, sa nu ramai fara mostenitori, sa nu aiba cine te ingriji la boala si batranete, sa nu te cufunzi in saracie etc. Te casatoresti din iubire de Dumnezeu, ca sa te pocaiesti de pacatele tale, sa nu le mai faci, dar, mai ales, pentru a deprinde mestesugul iubirii dumnezeiesti.
Noi nu il putem suporta pe partenerul nostru de viata imperfect si, poate, pacatos. Dar cum ne vor suferi atunci pe noi, care suntem poate mai deficitari, ingerii si sfintii? Sunt situatii cand propriile noastre pacate au ca rezultat retragerea harului de la sotul nostru. Si atunci, intr-adevar, tonalitatile afective oscilante, dispozitia spre cearta, ne transporta, deodata, pe stadionul incercarii tuturor virtutilor.
Cu siguranta, trecem si prin ispite in care ne plictisim si poate chiar ne dezgustam de partenerul nostru, pentru ca duce o viata preponderent de rugaciune, de blandete si milostenie. Dar sfintii si ingerii in Rai nu au nici ei alta activitate! Este necesar sa ne rugam impreuna cu partenerul de viata, sa citim impreuna Sfintele Scripturi si alte carti ziditoare, pentru a evolua sincron pe linie duhovniceasca. De altfel, suntem cu totii chemati, oameni si ingeri, sa venim la unitatea de gand si simtire. Toti sa fim una in Domnul.
Si, in acest scop, il primim pe Hristos, in Taina Cununiei, ca membru al familiei noastre. Fiind Hristos membru al familiei noastre, avm obligatii specifice fata de El: ii sarbatorim ziua de nastere si, in momentele importante ale vieti Lui, Ii suntem alaturi, petrecand cu prietenii Lui, mancam si bem cu ei la masa. Prietenii lui Dumnezeu sunt sfintii si ingerii, deci mergi la biserica sa sarbatoresti Nasterea, suferintele si Invierea Domnului, sa te impartasesti cu Trupul si Sangele Lui. Esti sincer cu El, te marturisesti adica.
De asemenea, prin cununie, Dumnezeu isi asuma si El responsabilitati de membru al familiei tale. Poti apela la El ca sa te ajute in problemele de zi cu zi.
Dar si tu ai datorii fata de El, sa Il ingrijesti la boala, sa Il imbraci, sa Il vizitezi la inchisoare daca a gresit. Dumnezeu fiind, nu are nevoie de toate acestea, dar se identifica cu toti cei in suferinta. Iar daca ii ajuti pe acestia, inseamna ca Il sprijini efectiv pe Hristos ca membru al familiei tale, sub chipul celui amarat.
Pana nu dobandim constiinta ca Hristos fac parte, in mod real, din familia noastra, nu vom fi pregatiti de casnicia cu Dumnezeu, cu sfintii si ingerii, in viata vesnica de dupa moarte."

Reteta simpatica

Pentru masa de pranz de sambata sau duminica, pentru cei care consuma peste, am gait un aperitiv foarte gustos pe blogul Amalie
Ingrediente:
 • 100g sprot afumat sau o conserva de sprot in ulei
 • 2 cartofi potriviti
 • 2 cepe mici
 • 2 oua fierte
 • 50g branza
 • aprox 150g maioneza
 • sare, marar si ceapa 
Intregul proces tehnologic, fotografiat si explicat: http://amalia-mylife.blogspot.com/2011/01/salata-pesti-in-iaz.html

La multi ani, Eva Maria!

Ieri a fost si ziua ei: http://www.mariaeva.ro/ Am daruit si eu un apel din reteaua Romtelecom:

0900 900 082 – 2 EURO/apel
0900 900 086 – 6 EURO/apel
0900 900 084 – 8 EURO/apel

Nădejdea răsare prima

http://tzzumbi-photo.blogspot.com/

Rugăciunea Sfantului Efrem Sirul

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al găririi în deşert nu mi-l da mie.
 
Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte-l mie, robului Tău.
 
Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin”.
din Proloage: 
Sfantul Efrem Sirul era din Mesopotamia, nascut la Nisibe, sirian de neam si din parinti crestini. A invatat carte la scoala siriaca, din Nisibe, iar cand persii au ocupat cetatea, scoala, pastrand limba siriaca, s-a mutat la Edesa, sub stapanire romana, pe la anul 360. A trait sub toti imparatii romani, incepand de la marele Constantin si pana la Valens (364-378).

A fost hirotonit diacon de episcopul Iacob din Nisibe si i s-a incredintat noua scoala siriaca din Edeea, care, sub conducerea lui, a cunoscut o mare stralucire. Traditia spune ca Sfantul Efrem a luat parte, tanar diacon fiind, ca si Sfantul Atanasie din Alexandria, la Sinodul din Niceea, la anul 325. Tot din tradite stim ca, fiind poftit de Sfantul Vasilie, in Cezareea Capadochiei, acesta, ca un semn de pretuire, l-a sfintit preot.

Fericitul Efrem era un poet, un cuvantator inflacarat, un aspru nevoitor si un om de rugaciune, iubitor de viata duhovniceasca. Prin poezia lui, el urmarea intarirea dreptei credinte in cei care o auzeau, contra ereziilor din vremea sa, caci imnele lui erau ca niste poeme cantate sau citite in adunari, cu intrebari si raspunsuri, pe care le insotea cu cantari din harfa. Si atat s-a facut de vestit prin aceasta fapta buna, incat le-a folosit tuturor si a fost numit "harfa Duhului Sfant."

A cantat cu mare stralucire credinta, dragostea de frati, rugaciunea, si, mai ales, pocainta. Parti din scrierile lui se afla si in rugaciunile Bisericii noastre, precum rugaciunea: "Doamne si Stapanul vietii mele." Si asa, scriind multe carti si pe multi invatandu-i si fiindu-le de folos, la adanci batraneti ajungand, Sfantul Efrem s-a mutat catre Domnul. 

Bună dimineaţa de vineri

Începem aşa cum ne-am obişnuit până acum cu o invitaţie:
Hai la o cafea fierbinte
Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi. Indiferent unde te duci, fie ca este un restaurant, magazin sau chiar o statie de benzina, puteti gasi intotdeauna o ceasca buna de cafea fierbinte. Multor persoane le vine greu sa inceapa ziua fara ceasca de cafea fierbinte favorita bauta dimineata. Unii profesionisti, de asemenea, considera ca este extrem de dificil sa se concentreze asupra muncii lor, cu exceptia cazului in care au baut o ceasca de cafea. Multi oameni asteapta cu nerabdare sa se bucure de ceasca lor de cafea fierbinte dimineata.
Cafeaua a devenit atat de populara ca bautura incat consumul nostru de cafea este acum considerat a fi o treime din consumul nostru de apa de la robinet. Pentru o multime de oameni, in special cei care au locurile de munca la birou, cafeaua poate avea o cota mai mare din consumul lor total de lichide. ...continuarea aici
Este un site cu multe informaţii despre cafea. Un mic tur virtual în compania unei ceşti cu cafea fierbinte vă va înfrumuseţa ziua.

O zi frumoasă şi liniştită vă doresc!

Ziua buna de dimineata se pregateste

Dar cum sa o pregatim?! Am citit de curand un articol referitor la o carte din care putem invata cum sa pregatim fiecare zi de viata sfanta: 
Viaţa creştinului are un ritm aparte, care se raportează la Dumnezeu. Pe lângă hrană şi somn, ritmul acesta ţine cont şi de rugăciune, de viaţa sufletească, de mulţumirea şi recunoştinţa pentru fiecare zi din viaţă, cu lumina şi bucuriile ei, dar şi pentru lecţiile pe care le avem de învăţat din lucrurile dureroase. Mitropolitul Grigorie al Sankt Petersburgului ne oferă câteva sfaturi despre cum trebuie să plecăm la drum în fiecare zi pe care ne-o dăruieşte Dumnezeu. Continuarea: http://apostolatintarafagarasului.blogspot.com/2011/01/ritmul-casei-si-programul-zilnic-1.html

Rabda-ti femeia!

 Dintr-un  manunchi de sfaturi pentru familia crestina:
Un bărbat veni la duhovnicul său să se plângă:
- Părinte, nu o mai suport. Îi merge gura toată ziua. Că aia nu-i bine, că aia nu-i bine. Că de ce nu câstig mai multi bani. Că nu de ce nu fac asa, că de ce nu fac pe dincolo. Reprosuri peste reprosuri. Vreau să divortăm si să îmi iau o altă femeie.
- De ce te-ai căsătorit cu ea?
- Pentru că o iubeam. O mai iubesc si acum, dar îmi e foarte greu.
- Cu ea te-ai unit în fata lui Dumnezeu, ea este crucea ta. Dacă divortezi, să stii că următoarea sotie o să te mâhnească si mai mult. Nu poti fugi de crucea ta decât dacă iei o cruce mai grea. Vrei să te mântuiesti? Rabdă-ti femeia. Bucură-te că nu te înseală. Cât despre gură, aproape toate femeile vorbesc prea mult. Femeia care stie cât să vorbească, cum să vorbească si când să vorbească e greu de găsit. Asta e valabil si pentru noi, bărbatii. Iart-o. Arată-i dragoste, chiar dacă se poartă urât cu tine. Dacă tu faci tot ce stă în putintă să fie bine, si dacă ea nu vrea să se schimbe, o să cedeze ea si o să divorteze fără să îti ceară părerea. Dacă se va ajunge la divort, nu cumva să se ajungă din cauza ta. Îti repet: dacă fugi de o femeie gândindu-te că vei da de una mai potrivită pentru tine, o să cazi din lac în put. Esti unit cu sotia ta în fata lui Dumnezeu. Nu uita asta.
Sursa: aici

joi, 27 ianuarie 2011

La multi ani Nicolae! La multi ani Elena!

Va  rugam sa le faceti micutilor un dar, astazi, de ziua lor: un email cu mesajul de mai jos, o postare pe blog/site-ul vostru sau daca stiti pe cineva in presa, trimiteti cazul pentru a fi publicat:

Gemenii, Nicolae si Elena-Georgeta Patrascu, au implinit astazi 27 ianuarie, 8 anisori.
Copiii (baietelul – tetrapareza spastica;  fetita – parapareza spastica) vin periodic in Bucuresti la recuperare. Anul trecut au fost operati intr-o prima etapa la Chisinau. In februarie, anul acesta urmeaza a doua etapa, cu conditia sa stranga pana atunci suma necesara: 2 x 1850 euro = 3700 euro (costuri operatie) + cheltuieli transport ( per total aproximativ 4000 euro). 

Date de contact si conturi pentru donatii: Niculina Mandricel (mama copiilor), Sat Buda-Craciunesti, Nr. 59, comuna Cislau, judetul Buzau 
Nr. de telefon: 0764 555 095; 0753 765 211; 0238 585 696
RO 77 BTRL 01 00 12 01 S 04 088 XX (LEI)
RO 52 BTRL 01 00 42 01 S 04 088 XX (EURO)
dardindar

Bucurie mare

Daca veti cauta pe You Tube primii pasi, veti descoperi ca multi parinti au postat filmulete cu primii pasi ai copiilor lor. Primii pasi sunt motiv de mare bucurie in viata unui parinte, mai ales cand copilul ii face singurel:Niculina, mama gemenilor sarbatoriti astazi, asteapta si ea de 8 ani sa filmeze primii pasi ai copiilor ei. O ajutam?!

In reportajul filmat  (cel din partea dreapta a blogului), Nicolae ne explica cum sta treaba cu operatia.

Dupa ce ii sun sa le spun LA MULTI ANI, revin cu o noua postare sa va povestesc cate daruri au primit pana acum.

Primii pasi

http://www.allpaintings.org/v/Realism/Eugenio+Zampighi/
Eugenio Zampighi (1859 - 1944), pictor italian

Bună dimineaţa de joi

Astăzi avem nişte sărbătoriţi:) ne va povesti Adriana puţin mai târziu despre ei. Sunt nişte copilaşi simpatici care au nevoie de multe gânduri bune şi rugăciuni din parte noastră.
Cât ne mai gândim noi aşa la planurile zilei, ce şi cum facem, vă invit la un capuccino gustos şi la un tur de orizont virtual foarte interesant şi amuzant pe aici.

sursa foto: aici

Vă doresc să aveţi o zi minunată!

Puterea gandului bun

Un gand bun are aceeasi putere cu o priveghere de multe ceasuri. Are mare putere.(...) Temelia este gandul cel bun. Aceasta este ceea ce -l ridica pe om, il schimba in bine. Fiecare trebuie sa ajunga la punctul in care le vede pe toate curate. Este ceea ce a spus Hristos: Nu judecati dupa fata ci faceti judecata dreapta. Dupa aceea, omul ajunge intr-o stare in care le vede pe toate cu ochi duhovnicesti, iar nu cu ochi trupesti. pe toate le justifica in sensul cel bun. (cuviosul Paisie Aghioritul, Nevointa duhovniceasca)

Iarna, altfel

Ada Milea

Alifantis

Mii de smaralde

miercuri, 26 ianuarie 2011

Pentru tineRemember: Andreea Cosmina Paun

Remember: Andreea Cosmina Paun

http://andreeacosmina.blogspot.com/
Venita vara, in iulie, plecata iarna in ianuarie. Margaretele, florile preferate si zapada, culoarea sufletului ei. Un an de cand mi-o imaginez foarte aproape de Lumina, asa cum era crezul ei: “Eu si Domnul meu, nedespartiti pentru vesnicie”.
Cosmina, a fost pentru o scurta perioada de timp, parte si din viata mea de aici. Din 26 ianuarie 2010, stiu ca mai am pe cineva drag dincolo. Dumnezeu sa o odihneasca!

Astazi, sa pastram cateva minute de reculegere in amintirea ei: http://andreeacosmina.blogspot.com/
marți, 25 ianuarie 2011

Concurs de proza arhiscurta ortodoxa

Da-mi Doamne, puterea firului de iarba in fata furtunii
Si taria de a nu privi in urma cand vremea este rea. 
Da-mi Doamne lacrima, inaintea primului hohot de ras
Si intelepciunea nebunului intru Tine. 
Da-mi Doamne tacerea linistii in minte 
Si-nvata-ma sa Te ascult, 
Te rog!

Particip la Concursul de proză arhiscurtă ortodoxă (PAO) cu aceasta poezie. Sper sa castig, cu ajutorul Domnului, unul dinrte premii, pentru a-l darui mai departe gemenilor Nicolae si Elena, pentru operatie.Nu fi supărăcios, învaţă să ierţi

Articol preluat din Apostolat in Tara Fagarasului
 
De obicei, supărarea vine din iubire de sine şi mândrie, stări în care te simţi demn de mai multă laudă, atenţie, grijă, decât ceea ce ţi se oferă. Supărăciosul îi supără şi pe ceilalţi din jurul său cu cuvântul, cu aluzia, cu tonalitatea vocii, cu faptele, fără să observe aceasta. Să ştii că, atunci când faci un bine, este foarte important să nu te mândreşti. Altfel, binele făcut va dăuna sufletului tău. Săvârşeşte fapte bune în numele Domnului, amintindu-ţi de poruncile Lui şi nu pentru a fi lăudat sau mulţumit.

Cum să suportăm supărările

 
Dacă am meritat să fim supăraţi şi am suportat cu pace această tulburare, atunci supărarea ne va fi spre curăţire de vina noastră. Dacă, însă, supărarea a fost adusă nemeritat şi am rămas împăcaţi, nerăsplătind cu rău pentru rău, atunci am procedat după porunca Domnului şi ne aşteaptă fericirea promisă de Domnul celor ocărâţi şi prigoniţi. Înaintea noastră este o singură cale de mântuire – aceea de a-i ierta pe toţi, aşa încât şi Dumnezeu să ne ierte pe noi. Pentru aceasta avem nevoie de multă bărbăţie şi voinţă puternică. E foarte uşor să te aprinzi şi să-l cerţi sau să-l baţi pe cel ce te-a supărat, şi e foarte greu să te reţii. Trebuie să înţelegi însă că omul care îţi pricinuieşte un rău, în primul rând sie îşi face rău. De la el se îndepărtează harul lui Dumnezeu şi demonul îi cucereşte sufletul. Nu trebuie să-l urâm, ci să-l miluim şi să ne rugăm pentru el, ca Domnul să-l înţelepţească şi să-l aducă la pocăinţă.

Cum să ştiu dacă l-am iertat definitiv pe cel ce m-a supărat ori nu?

 
După următoarele trei semne. Dacă aflăm că s-a întâmplat o nenorocire cu cel care ne-a supărat şi în adâncul inimii ne bucurăm de aceasta, ca de o răzbunare, înseamnă că nu l-am iertat definitiv. Dacă aflăm că el are succes, şi această veste, asemeni unui ac subţire, ne înghimpă în inimă, înseamnă că răutatea s-a ascuns ca un şarpe în vizuină undeva în adâncul inimii noastre. Şi, în sfârşit, dacă nu ne rugăm cu zel pentru cel care ne-a supărat, dacă ne este greu să-i pronunţăm numele la rugăciune, iarăşi înseamnă că nu l-am iertat definitiv.

(Arhim. Rafail Karelin)

Ortodoxia pentru copii

Tu si tu si tu si...Anna = noi

Multumesc,  Anna!  http://isabelle-ana.blogspot.com/2011/01/un-copil-doi-copii-si-o-mama.html  ca esti pintre noi, cei ce scriem despre gemenii Nicolae si Elena.

Niculina Mandricel (mama copiilor), Sat Buda-Craciunesti, Nr. 59, comuna Cislau, judetul Buzau 
Nr. de telefon: 0764 555 095; 0753 765 211; 0238 585 696
RO 77 BTRL 01 00 12 01 S 04 088 XX (LEI)
RO 52 BTRL 01 00 42 01 S 04 088 XX (EURO
Documente medicale gemenii Patrascu: http://ai-suflet-bun.blogspot.com/2011/01/documente-medicale-gemenii-patrascu_5695.html

Un material filmat, preluat de aici: http://www.acasatv.ro/emisiuni/o-mama-are-nevoie-disperata-de-ajutor-copiii-ei-sufera-de-tetrapareza-spastica-iar-sotul-face-naveta-ca.html 

Viata e frumoasa!

Am trercut pe la Anna si mi-am amintit ca este un film pe care doresc sa il vizionez::

 

Despre mandrie

"Ca să pricepi mândria, ca să o simţi, bagă de seamă cum te vei simţi atunci când cei din jurul tău fac ceva aşa cum nu-ţi place ţie, împotriva voii tale. Dacă în tine ia naştere în primul rând nu gândul de a îndrepta cu blândeţe greşeala, ci nemulţumirea şi mânia, să ştii că eşti mândru, şi încă profund mândru.
Dacă până şi cele mai mici nereuşite te întristează şi te apasă, încât nu te mai înveseleşte nici gândul la Purtarea de grijă dumnezeiască, ce ia parte la treburile noastre, să ştii că eşti mândru, şi încă profund mândru.
Dacă eşti fierbinte faţă de nevoile proprii şi rece faţă de nevoile celorlalţi, să ştii că eşti mândru, şi încă profund mândru.
Dacă atunci când vezi restriştile altora, fie aceştia chiar şi vrăjmaşi ai tăi, te bucuri, iar când vezi fericirea neaşteptată a aproapelui te întristezi, să ştii că eşti mândru, şi încă profund mândru.
Dacă te jignesc chiar şi observaţiile moderate cu privire la neajunsurile tale, iar laudele pentru calităţi pe care de fapt nu le ai îţi fac plăcere, te încântă, să ştii că eşti mândru, şi încă profund mândru.”
Din cartea "Cum sa biruim mandria - Lectii de vindecare a mandriei din sfaturile Sfintilor Parinti"

Un model de educatie

 Sursa Ziarul Lumina:
Pomenit de Biserică la 25 ianuarie, Sfântul Grigorie Teologul ne oferă informaţii certe despre viaţa sa într-o serie de poeme autobiografice. În cea de-a doua parte a vieţii, arhiepiscopul Constantinopolului aşterne pe hârtie gânduri despre evenimentele prin care a trecut şi felul cum acestea şi-au pus amprenta asupra sa.
Educaţia părintelui capadocian se prezintă drept model pentru orice tânăr care doreşte să-şi clădească o cultură autentică: "Fiind încă imberb, mă poseda o dragoste fierbinte de literatură. Căci căutam să vin în ajutor literaturii neautentice cu o literatură adevărată, ca să nu se înalţe cei ce nu învaţă nimic altceva decât limbuţia deşartă şi goală ce stă în zgomote făcute din gât, şi să n-am nevoie de sofisme împletite. Nu mi-a venit nicicând în minte să pun ceva înaintea educaţiei mele şcreştineţ".
Coleg de studii cu Sfântul Vasile cel Mare la Atena, Sfântul Grigorie mărturiseşte: "Două căi ne erau cunoscute: cea dintâi, desăvârşită, ne ducea la sfintele noastre biserici şi spre învăţătorii de acolo; cealaltă, care nu era de aceeaşi vrednicie precum cea dintâi, ne ducea la învăţătorii ştiinţelor lumeşti". Rar s-a scris în întreaga literatură despre o prietenie atât de frumoasă: "Noi duceam astfel o viaţă liniştită - ca un izvor de ape dulci în ape amare, cum se crede - nelăsându-ne târâţi de cei ce duceau spre vătămare, ci trăgându-ne noi înşine prietenii spre cele mai bune. Căci şi în aceasta mi-a făcut bine Dumnezeu, căci m-a unit cu un bărbat prea înţelept, unic prin viaţă şi mai presus de toţi prin cuvânt. Cine e acesta? Dar îl cunoaşteţi foarte bine: era Vasile, marele folos al vieţii de acum. Cu acesta aveam în comun studiul, acoperişul şi gândurile. Iar dacă trebuie să mă laud, eram o pereche nu neînsemnată în Elada, căci toate le aveam comune şi un singur suflet lega două trupuri distincte. Ceea ce ne unea îndeosebi era aceasta: Dumnezeu şi dorul de cele mai bune".

Multumesc, Mariana!

http://laportilecerului.blogspot.com
Dragostea adevărată îl încredinţează lăuntric pe celălalt fără manifestări exterioare.
Dragoste înseamnă să asculţi cu durere mâhnirea celuilalt. Dragoste înseamnă şi o privire îndurerată şi un cuvânt pe care îl vei spune cu durere celuilalt când el se confruntă cu o greutate. Dragoste înseamnă să participi la durerea lui, să-l odihneşti în necazul lui. Dragoste înseamnă să rabzi un cuvânt greu pe care ţi-l va spune. Toate acestea ajută mai mult decât cuvintele multe şi decât manifestările exterioare.

Când suferi lăuntric pentru celălalt, Dumnezeu îl încerdinţeaza lăuntric de dragostea ta şi atunci el o simte chiar şi fără manifestări exterioare. Tot aşa se întâmplă şi când nu se exteriorizează răutatea pe care o avem înlăuntrul nostru - şi în acest caz celălalt tot o simte.
Vezi, şi diavolul, când se arată ca un "înger de lumină", chiar dacă e înger, aduce tulburare, pe când Îngerul adevărat aduce o bucurie negrăită.

Celălalt simte dacă îl iubeşti cu adevărat sau te prefaci, fiindcă dragostea se transmite ca o telegramă.(Cuviosul Paisie Aghioritul - Cuvinte duhovniceşti, Din volumul Patimi şi virtuţi)

Intrebari pe care oamenii mari nu le pun

Oamenilor mari le plac cifrele.Cand le vorbiti despre un nou prieten, ei niciodata nu va pun intrebari asupra lucrurilor cu adevarat insemnate. Nu va intreaba niciodata; "Ce sunet are glasul lui?" Ce jocuri ii plac lui mai mult? Face el colectie de fluturi?" Ci intreaba: "Cati ani are? Cati frati are? Cate kilograme cantareste? Cat castiga tatal lui?" Numai atunci cred ei ca il cunosc. Daca le spuneti oamenilor mari: "Am vazut o casa frumoasa, din caramizi trandafirii, cu muscate la ferestre si cu porumbei pe acoperis" ..., ei nu sunt in stare sa-si inchipuie cum arata o asemenea casa. Lor trebuie sa le spuneti: "Am vazut o casa, care costa o suta de mii de franci". "Ce frumoasa e!" vor exclama atunci. Tot asa, daca le spuneti: "Drept marturie ca micul print a existat intr-adevar sta faptul ca el era o fiinta incantatoare, ca radea si ca-si dorea o oaie. Cand cineva isi doreste o oaie, e o marturie ca exista", ei vor ridica din umeri si vor socoti ca nu santeti decat niste copii! Dar daca le spuneti: "Planeta de pe care venea el e asteroidul B-612", atunci va vor crede si va vor lasa in pace cu intrebarile lor. Asa sunt ei. Nu trebuie sa le-o luati in nume de rau. Copiii se cuvine sa fie ingaduitori cu oamenii mari. (Micul print - Antoine de Saint Exupery)

Bună dimineaţa de marţi

 sursa foto aici
Ca să vă fie ziua bună pe mai departe începem prin a savura  o cafeluţă gustoasă. Cred că cei mai mulţi dintre noi am băut  prima dată cafeaua preparată la ibric. Cel mai cunoscut mod de preparare al cafelei dar şi cel mai migălos după părerea mea. O secundă de neatenţie şi licoarea  se revarsă peste marginile ibricului. Cel mai bine se savurează acasă în linişte sau în compania unei bune prietene.

  informaţii: aici
Cafeaua turceasca este de fapt o modalitate specifica de preparare a cafelei, nu o varietate separata. Se foloseste echipamentul specific, un ibric (ibrik), o lingurita si un aparat de incalzit. Ingredientele sunt: cafea macinata foarte fin, apa rece si zahar dupa gust (zaharul se adauga in apa inainte de preparare). Se poate adauga nucsoara pentru aroma.
Cafeaua turceasca trebuie sa fie macinata pudra. Este cea mai fina varianta de macinare. Este de preferat o varianta de cafea neagra, cu boabe prajite proaspat. Pentru fiecare ceasca, se folosesc una sau doua lingurite cu varf.
Se adauga cafeaua si zaharul in apa si se amesteca bine pana la dizolvarea zaharului si scufundarea cafelei. Cafeaua nu se mai amesteca dupa ce se pune pe foc, pentru a nu se dizolva spuma. Spuma cafelei turcesti trebuie sa fie groasa si omogena, fara particule observabile. Cand incepe sa fiarba, se inlatura ibricul de pe foc si se toarna in cesti.  Se serveste in cesti mici.

Exercitiu pentru minte

Tacand, intelegi si, dupa ce ai inteles, graieste. Caci in tacere naste mintea cuvantul. (Sfantul Antonie cel Mare)

Suneteasculta si alte inregistrari: http://www.mischamaisky.com/

luni, 24 ianuarie 2011

Au scris despre gemenii Nicolae si Elena

Astazi am vorbit cu mama lor la telefon. Este foarte ingrijorata; timpul trece prea repede si  in luna care o mai desparte de plecarea cu gemenii la operatie nu stie daca va reusi sa stranga toti banii necesari. Te rog sa scrii si tu cateva cuvinte despre ei pe blogul tau. Multumesc! Eu am scris aici despre cazul lor: http://adriana-dardindar.blogspot.com/2011/01/gemeni-simpatici-cauta-prieteni.html 

Niculina Mandricel (mama copiilor), Sat Buda-Craciunesti, Nr. 59, comuna Cislau, judetul Buzau 
Nr. de telefon: 0764 555 095; 0753 765 211; 0238 585 696
RO 77 BTRL 01 00 12 01 S 04 088 XX (LEI)
RO 52 BTRL 01 00 42 01 S 04 088 XX (EURO


Orice om...

De la o prietena virtuala, am primit la inceputul acestui an cateva randuri foarte frumoase, pe care vreau sa le impart si cu voi:
"Orice om pe care nu pot sa-l iubesc inseamna pentru mine un izvor de adanca tristete.
Orice om pe care l-am iubit si nu mai pot sa-l iubesc inseamna pentru mine un pas spre moarte.
Atunci cand n-am sa mai pot iubi pe nimeni, voi muri.
Voi care stiti ca meritati dragostea mea, aveti grija sa nu ma ucideti." - de Geo Bogza

E totul randuit sa se intample

*George Tarnea 
 Cum sa traiesti frumos fara iubire,
Cum sa visezi, sa umbli, ori sa zbori,
Cum sa cuprinzi nelinistea din zori
Si pacea din amurg dintr-o privire?

Cum sa inoti prin marile de flori,
Cum sa te bucuri de intreaga fire
Si viata ta sa-si afle implinire
Fara minunea care da fiori?

E totul randuit sa se intample-
Cu simplitatea unei adieri-
Cand de lumina sufletul se umple,

Dar daca-n schimbul sterpei mangaieri
Ghetarii urii se ivesc la tample,
Nu-ti vei afla iertarea nicaieri.

Bună dimineaţa!


Bine aţi venit la cafeluţa de dimineaţă. Chiar dacă este luni şi nu prea avem chef de pornit la treabă, facem o mică pauză de cafea. În timp ce savurăm licoarea aromată, neapărat din ceaşca preferată, ascultăm puţină muzică. Planul unei zile întregi ni se derulează în ochii minţii. Activităţile, plăcute sau nu, ne aşteaptă să le luăm în primire, să le dezbatem şi să le rezolvăm. Dacă nu vor avea toate un final reuşit, nu-i nimic, avem activitate şi în zilele următoare (ca să nu ne plictisim.:)


Ei, spun unii că luni nu creşte nici iarba, dar cine a stat să vadă. Porniţi cu spor şi drag la treabă, indiferent cât de antipatic este şeful, că între noi fie vorba asta-i menirea şefului să nu fie frumos şi iubit.

Vă doresc să aveţi o săptămână binecuvântată!
Vă aştept cu sugestii şi reclamaţii :) 
Adriana, mulţumesc pentru cooptare şi sper să mă ridic la înălţimea aşteptărilor.

Va doresc o zi colorata!

Si va invit la ora 9 sa savurati o cafeluta, pregatita astazi de darry.anna. Ea, Sergiu si Liliana  au acceptat invitatia  de a fi coautori la blogul meu. Imi vor darui postari  si  astfel dardindar nu va intra in vacanta chiar daca eu  voi lua din cand in cand cate o pauza. Iuliana, invitata si ea, cred ca inca mai doarme la ora asta dar sigur o va trezi aroma imbietoare a cafelutei. Daca cititi aceasta postare si nu este inca ora 7, sa stiti ca nici eu nu m-am trezit. Am editat-o in cursul serii de ieri si am planificat sa fie publicata astazi la ora 4, pentru cititorii care sufera de insomnie.

Sub fiecare postare, veti gasi si autorul ei. Daca va place, puteti bifa si calificativul. La sfarsitul fiecarei luni as putea sa fac un clasament al coautorilor si premiantul sa fie rasplatit.

O zi colorata, plina de bucurii va doresc! Sa nu uitati ca o zi buna se pregateste cel mai bine inca de la inceputul ei, prin cateva minute de liniste.

duminică, 23 ianuarie 2011

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Multumesc pentru vizite!

Am observat ca sunteti cativa cititori care popositi pe blogul meu la sfarsitul saptamanii. M-am gandit sa fac sambata o mini arhiva pentru voi. Lectura placuta si un sfarsit de saptamana cu multe bucurii. Nu uitati ca maine este Duminica. Pentru a citi ce am postat pe blog in aceasta saptamana, accesati titlurile de mai jos:

Rugaciunea zilei

LUNI
MARTI
MIERCURI
 JOI
 VINERI
o gasesti aici SAMBATA
DUMINICA

Citeste si Sinaxarul si Evanghelia zilei.  

vineri, 21 ianuarie 2011

M-am nascut de ziua lor

Cand eram mica imi spuneam ca de ziua mea sunt nascuta doar eu; asa credeam, pentru ca nu cunosteam pe nimeni sa fie nascut in aceeasi zi cu mine; fiecare era nascut in alta zi. Crescand, prin clasa a saptea, am descoperit ca de ziua mea era nascuta si mama colegei mele Daniela; in liceu Stefania, era nascuta si ea in aceeasi zi, culmea, chiar in acelasi an. La birou, mi-am serbat intr-un an ziua impreuna cu simpatica doamna Manolescu. in alt an, am aflat despre Carmen, cu un an mai tanara decat mine, ca este nascuta si ea tot de ziua mea. O scurta trecere in revista a blogurilor si am descoperit ieri ca si bunica Alexiei isi serba ziua de nastere, cand credeti?!...tot ieri. Azi, salutand-o pe Dana pe mess, ce credeti ca am aflat?! Diana, nepoata ei a implinit ieri 33 de ani. Si eu care credeam ca sunt singura care m-am nascut de ziua mea. Daca si tu cititorule esti  nascut de ziua mea, iti spun si eu LA MULTI ANI! te invit la surprize si iti doresc  si tie tot ce mi-am dorit eu de ziua mea.

Cutia cu surprize:  

Ziua cu surprize

Cel putin o data pe an, fiecare dintre noi traversam ziua cu surprize placute. Asa a fost ziua de ieri pentru mine.  Fata de anii trecuti,  cand surprizele veneau doar de la cei ce imi sunt foarte apropiati, anul acesta, pe langa bucuriile venite din partea familiei si a vechilor mei prieteni, m-au coplesit cu daruri pe blogurile lor Darry.anna, Iuliana, Monica si Sara. Catalina si Mara (stiau, pentru ca si Mara are ziua cu surprize in aceasta luna) dar Niculina (mama gemenilor), Niculina, (bunica Stefaniei), Radu, Bianca si mama ei,  m-au surprins ieri ca au stiut despre  ziua mea cu surprize (cred ca Iuliana a fost cea care le-a soptit). Claudia nu m-a uitat nici ea, am descoperit sms-ul ei printre celelalte sms-uri primite de la prieteni. Nu m-au uitat nici prietenele Iulianei.

Dedicatii muzicale, fotografii, cuvinte frumoase (dragi fete cu blog, m-ati facut sa plang in ziua mea cu surprize...nu sunt nici pe departe asa cum ma descrieti voi...dar asa cum v-am scris si in postul de ieri, imi doresc sa devin).

Surpriza surprizelor a fost atunci cand Iuliana, la pranz, m-a sunat si mi-a spus ca este foarte aproape de mine. Repede, am pus apa la fiert pentru cafea....pentru ca se grabea, am ratat sa facem o cafeluta impreuna dar mi-a promis ca altadata vizita va fi mai lunga. 

Blogul meu a primit si el un dar, dar despre acesta va voi povesti in alt post.

Cununa bucuriilor a fost pe seara, cand indreptandu-ma spre prietenii mei, dupa ce m-am inchinat cand am trecut pe langa biserica din drum, am vazut ca parintele care slujeste acolo venea spre biserica. Dupa ce l-am salutat, l-am rugat sa imi dea si o binecuvantare, risipind astfel tristetea ca ieri, de ziua surprizelor nu am reusit sa ajung la parintele meu duhovnic.

Am strans darurile de pe la bloguri si le-am asezat frumos in cutiuta cu surprize, multumindu-va tuturor ca mi-ati pastrat si mie un loc in inimile voastre.


Trandafirul nu va spun de unde l-am primit, va las pe voi sa ghiciti. Va spun doar ca cel care mi l-a daruit este aceeasi persoana care mi-a spus ieri primul LA MULTI ANI!

O calatorie numita viata

Versuri scrise la intrarea în biserica de la Sadinca, jud. Sibiu  Mi le-a daruit Elena, prietena Iulianei.

"Un lung tren ne pare viaţa.
Ne trezim în el mergând,
Fără să ne dăm noi seama,
Unde ne-am suit şi când.

Fericirile sunt halte,
Unde stăm cât un minut,
Până bine ne dăm seama,
Sună, pleacă, a trecut.

Iar durerile sunt staţii
Lungi, de nu se mai sfârşesc
Şi în ciuda noastră parcă,
Tot mai multe se ivesc.

Arzători de nerăbdare,
Înainte tot privim,
Să ajungem mai degrabă
La vreo ţintă ce-o dorim.

Ne trec zilele, trec anii,
Clipe scumpe şi dureri,
Noi trăim hrăniţi de visuri
Şi-nsetaţi după plăceri.

Mulţi copii voioşi se urcă.
Câţi în drum n-am întâlnit,
Iar câte un bătrân coboară,
Trist şi frânt, sau istovit.

Vine-odată însă vremea,
Să ne coborâm şi noi.
Ce n-am da atunci o clipă,
Să ne-ntoarcem înapoi?

Dar pe când, privind în urmă,
Plângem timpul ce-a trecut,
Sună goarna VEŞNICIEI:
< Am trăit şi n-am ştiut >

Va amintiti?!

Toti oamenii mari au fost candva copii. (Dar putini dintre ei isi mai aduc aminte)- Antoine de Saint Exupery in dedicatia de la inceputul cartii Micul Print.

Va amintiti?!  De azi am pornit in calatoria prin carte, Pentru ca mica mea prietena Sara, mi-a aratat unde o pot citi.
Le-am aratat oamenilor mari capodopera mea si i-am intrebat daca desenul acesta ii sperie.
Ei mi-au raspuns:
- De ce sa te sperii de-o palarie?
Desenul meu nu infatisa o palarie. Infatisa un sarpe boa care mistuia un elefant. Am desenat atunci sarpele boa pe dinauntru, pentru ca astfel sa poata pricepe si oamenii mari. Ei au intotdeauna nevoie de lamuriri. Desenul meu numarul 2 era asa:
 De azi am pornit in calatoria prin carte, Pentru ca mica mea prietena Sara, mi-a aratat unde o pot citi: aici. Multumesc, Sara!

Dulciuri si urari pentru toti

Dedicatia Sarei a fost cireasa de pe tort. Sau mai bine zis, de pe eclerele cu vanilie (nu am avut tort ieri).

Parintii sunt mereu cu noi

Eu sunt fiica lui Nicolae si mama mea era nascuta in miez  de vara. Ieri, Dumnezeu mi-a aratat pentru a nu stiu cata oara ca parintii nu ne parasesc; ei doar se muta la Domnul si de acolo ne vegheaza si la fel cum mirosul proaspat al teiului din noptile calde ale lui iulie nu il poti uita niciodata tot asa nici parintii nu ne uita pe noi.

Iti multumesc draga Iuliana pentru toata bucuria si sper ca mamele noastre sa se fi intalnit deja acolo sus. Mi le imaginez cum, tinere fiind, se rugau sa ne pazeasca sfintii si Maicuta Domnului.


Cuvinte pentru inima si mintePagina 92 din carte:
Cine face lucrare duhovniceasca corecta afla circumstante atenuante pentru toti, tuturor le da dreptate, iar pe sine niciodata nu se indreptateste, chiar si atunci cand are dreptate.

Multumesc Iuliana ca mi-ai reamintit ce este cu adevarat de folos.Cromatic: Prietenia

dedicatie de la  Iuliana