sâmbătă, 30 iulie 2011

vineri, 29 iulie 2011

Galagie mare

Autor: Steve Hanks

joi, 28 iulie 2011

Cand pisica nu e acasa...soriceii fac salata

Primita pe mail

Taina iubirii

Asta ţine de dragoste: a privi la om şi a vedea o frumuseţe de nerăpit, iar totodată a te îngrozi de ceea ce viaţa a făcut din el, a săvârşit asupra lui. Dragostea este tocmai extrema suferinţă, durere pentru că omul e nedesăvârşit şi totodată minunarea pentru că el este atât de uluitor, irepetabil de frumos. Şi iata, dacă priveşti măcar o dată la om în felul acesta, poţi să-l îndrăgeşti în pofida a tot ce le sare în ochii altora.  Cât de des nu se întâmplă ca celui îndrăgostit să i se spună: "ce ai găsit la el? ce ai găsit la ea?" - şi omul dă răspunsul absolut delirant: "dar nu vezi ce minunată este, ce frumos este?.." Şi se dovedeşte că, da, aşa şi este, omul cu pricina e minunat, pentru că cel care iubeşte vede doar rănile. De lucrul acesta, iată, e foarte important să nu uităm. Este extrem de important să ne amintim că dragostea este realistă până la capăt, că ea îl cuprinde în întregime pe om şi că ea vede, ea este văzătoare, însă în loc să osândească, în loc să se lepede de om, ea plânge pentru schilodirea lui şi este gata să îşi dea viaţa pentru ca tot ce-i bolnav, tot ce-i stricat să fie îndreptat şi tămăduit. Asta este ceea ce se numeşte atitudinea "cu întreaga înţelepciune" faţă de om, acesta este adevăratul principiu al dragostei, cea dintâi viziune serioasă. (Mitropolitul Antonie de Suroj, Taina Iubirii)

Sapte pici

Autor: Steve Hanks

miercuri, 27 iulie 2011

O idee....gustoasa!

Primita pe mail

Off!!!

Autor: Steve Hanks

marți, 26 iulie 2011

Cuvinte pentru ascultare

Având urechi deschise spre ascultare şi mâini gata spre împlinirea lucrului pe care l-ai auzit, să ai gura tăcută şi inima căutătoare împrejur! Fii deşert spre cuvântare deşartă, dar priceput şi ştiutor spre auzirile cele de mântuire ale Dumnezeieştilor Scripturi.(..) Leapădă-te de toată preumblarea, pe cît îţi este cu putinţă, fugind de risipirile inimii tale! (Cartea Ascultării, Cuvânt al Sfântului Vasile Cel Mare)

Cuvinte de învăţătură


Dacă inima nu se va curăţi, rugăciunea va fi grea. Judecăţile, egoismul, furiile, toate acestea întunecă mintea. Cea mai mare parte a rugăciunii să o faceţi pentru lume. (Maica Teosemni, ucenica Părintelui Porfirie. Cuvinte de învăţătură si mărturii)

Un pic mai mare decat ele

Autor: Steve Hanks

luni, 25 iulie 2011

Anunt, pisoi care cauta stapan, concurs Nikon Coolpix L22

Sergiu are o pisica (Piscotel) dar are si o fetita mititica (Clara), drept pentru care doreste sa gaseasca un nou stapan pentru Piscotel. Anuntul postat pe cat mai multe bloguri nu numai ca va usura gasirea noului stapan dar va aduce si un posibil premiu celui care posteaza anuntul (Postezi pe blogul tau si ai sansa sa castigi un Nikon Coolpix L22, asa scrie Sergiu aici, unde veti gasi toate o instructiunile pentru concurs.

Anuntul este acesta:


Piscotel este motanul familiei, plin de personalitate, jucaus si cu idei traznite (cum ar fi in poza alaturata unde se crede la bar).

Pentru noi este greu sa-l tinem deoarece Clara este inca foarte mica si sistemul imunitar practic nu exista. Nu mai zicem ca eu sunt alergic la pisici, dar am rezistat eroic pana acum :))).

Daca stiti pe cineva care ar avea grija de el v-as fi foarte recunoscator. Asiguram toate cheltuielile (masa, si ce o mai fi - doar sa faceti decontul cu factura si chitanta :) ).

Detalii gasiti pe fotoplazza Puteti sa ma contactati la adresa de mail: sergiu.vendlinger@gmail.com
Multumesc pentru ajutor,
DE MARE AJUTOR AR FI SA PRELUATI ARTICOLUL PE BLOGUL DV!

Ai si tu castelul tau de nisip?

Autor: Steve Hanks

sâmbătă, 23 iulie 2011

Bogăţia şi armonia sunetelor

"Pe când admiram minunatul univers - notează un înţelept - mi s-a părut că aud un strigăt puternic şi brusc am avut o revelaţie. Simţeam că urma să cânt şi eu aliluia". Acelaşi lucru ar fi fost valabil dacă în locul lui "admiram", ar fi scris "auzeam". Sunetele melodioase şi armonioase risipite în creaţie, produc celui ce le aude trăiri ca cele de mai sus.
Nu vom analiza toate sunetele, fiindcă ne-ar fi prea lungă cercetarea. Ne vom opri la feluritele glasuri ale păsărilor, îndreptându-ne atenţia mai ales spre lumea păsărilor cântătoare. Legănaţi de dulcile lor triluri, vom ajunge şi noi să ne rugăm, dând slavă lui Dumnezeu.
Continuarea pe ORTODOXIA TINERILOR

Vă place?

Autor: Steve Hanks

vineri, 22 iulie 2011

Ioan, Luca si Matei te roagă să o ajuţi pe mămica lor

http://pentrugabi.blogspot.com/

Viaţa duhovnicească sporeşte într-o inimă veselă

Eu recomand o stare de veselie interioară, lăuntrică, din inimă, o stare ce înseamnă rugăciune neîncetată. O stare de veselie adevărată, degajată de problemele vieţii, de problemele cărărilor vieţii, ale unuia şi ale altuia. O stare de veselie, cu orice chip. Dacă-i întristare, se clocesc ouăle diavolului. E o stare de absenţă, de întunecare. Dacă un om nu moare de pe poziţia de trăire, de înălţare, de steag, toată creaţia suferă. Noi trăim într-o mare unitate, toată creaţia lui Dumnezeu este o unitate. Daca ne despărţim de marea unitate, suntem pe poziţie de anulare, de autoanulare. Deci, recomand o poziţie de trăire. Pentru că tragedia întregii lumi trebuie plânsă ca propriile noastre păcate. Şi starea de rugăciune înseamnă o stare de prezenţă. Eu ca duhovnic ce toată ziua stau de vorbă cu lumea care are nevoie de verticalitate, nu recomand nevoinţe. Recomand o stare de prezenţă permanentă, care înseamnă recunoaşterea forţelor de bine din tine.(Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc)

joi, 21 iulie 2011

Apel de la prietenii Gabrielei Neamtu

Va rugam sa o ajutati pe Gabriela sa ii vada mari pe cei trei copii ai ei! Pomeniti-o in rugaciunile voastre, iar pe cei care puteti, va rugam sa faceti o cat de mica donatie in conturile afisate aici :http://pentrugabi.blogspot.com/2011/07/ajutati-ne-sa-ajutam-pe-gabi.html

miercuri, 20 iulie 2011


Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul
Cel ce a fost înger în trup, temeiul prorocilor,

al doilea mergător înainte al venirii lui Hristos,

Ilie slăvitul, care a trimis de sus lui Eelisei har,

bolile alungă şi pe cei leproşi curăţeşte,

pentru aceasta şi celor ce-l cinstesc

le izvorăşte tămăduiri.

sâmbătă, 16 iulie 2011

Parintele Vasile Florariu are nevoie de ajutor


Părintele Vasile, alături de soţie, copii şi nepoţiCât este Belceştiul de mare, nu-i om care să nu-ţi poată spune o vorbă bună despre părintele Vasile Florariu. De când a venit în comună, la Satu-Nou mai exact, a muncit necontenit. A ctitorit două biserici, iar pe cea din parohia pe care o păstoreşte a renovat-o capital. Munca neîncetată, stresul, grijile unei familii numeroase, toate i-au şubrezit încet starea de sănătate. Părintele Vasile Florariu se află internat într-o clinică medicală din Germania, necesitând de urgenţă un transplant de ficat. Un ajutor cât de mic din partea fiecăruia dintre noi ar putea face ca acest vrednic părinte să se întoarcă acasă şi în satul lui drag, sănătos, aşa cum era odinioară.
"Noi, copiii, facem un apel către toţi oamenii care doresc să facă un bine, către cei care pot să întindă o mână de ajutor, să ne ajute să salvăm o viaţă de om, o persoană care pentru noi, ca tată, a făcut totul", spun, la unison, fraţii Florariu.

Conturile de donatii se gasesc la finalul articolului http://www.ziarullumina.ro/articole;1661;1;59790;0;Sa-l-ajutam-pe-parintele-Florariu-sa-se-faca-bine!.html

 

joi, 14 iulie 2011

Motto

Inima este camara cea tainica si ascunsa a mintii si a sufletului. (...) inima trebuie pazita mai vartos de gandurile cele rele si de patimi (...) inima este in om ca un centru in care se afla unite toate simturile precum si toate puterile trupului si ale sufletului. Inima este un centru care are trei insusiri: centru firesc, centru suprafiresc si centru afara de fire.(Sfantul Nicodim Aghioritul - Paza celor cinci simturi)
Acest motto deschide blogul de inima, cu care v-ati familiarizat deja si unde va astept cu drag sa postati si citatele gasite de voi http://daruldininimanoastra.blogspot.com/

Cuviosul Nicodim Aghioritul este praznuit astazi. A trait aproape 60 de ani si a lasat in urma  lui o multime de carti scrise sau traduse din care ne infruptam duhovniceste si in zilele noastre.

Am spicuit de pe net:

sâmbătă, 9 iulie 2011

Un pahar de apă pentru Adrian

Va amintiti ce faceam anul trecut  in vara? Campanie pentru continuarea sapaturilor la fantana din curtea lui Stefanel.  Slava Domnului, la scurt timp de la primul articol ( 8 iulie) despre acest subiect, fantana a fost gata si apa buna de baut (19 iulie): http://adriana-dardindar.blogspot.com/2010/07/cum-stai-cu-apa-vrea-si-stefanel-un.html


Stim cu totii cat de pretuit este un pahar cu apa atunci cand iti este sete. Dupa ce cititi scurta prezentare de mai jos, preluata de pe site-ul Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Orthograffiti
daca doriti sa ajutati, accesand fotografiia puteti veti vedea conturile in care se pot face donatiile.

Doamne, ajuta!


Adrian este unul dintre cei 40 de copii din Comuna Glodeanu. El așteaptă la fiecare câteva zile cisterna care îi aduce apă de baut. Și asta pentru că satul său nu are apă potabilă pe care noi o obținem cu o simplă deschidere a robinetului. Costurile necesare pentru forarea unui puț de adâncime nu pot fi suportate de oamenii comunei, deja greu încercați de sărăcie, suma necesară ridicându-se la peste 10.000 de euro. Unindu-ne însă forțele și oferind fiecare dintre noi câte puțin, îl putem ajuta pe Adrian să aibă zilnic apă proaspătă.

vineri, 8 iulie 2011

Rugaciune catre Sfintii Mucenici Epictet si Astion

Sfintii Epictet si Astion 
CrestinOrtodox.ro: Sfintii Mucenici Epictet si Astion sunt cei mai vechi martiri din tara noastra, atestati de izvoarele aghiografice. Ei au patimit in anul 290, ca urmare a persecutiei lui Diocletian (284-305).
Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, cautati acum spre noi, cei ce cu umilinta cadem inaintea sfintei voastre icoane si cinstim sfintele voastre moaste si ca unii ce v-ati invrednicit de mare cinste inaintea Atotputernicului Dumnezeu, rugati-va Acestuia sa ne izbaveasca de toate necazurile si primejdiile si sa dea iertare de pacate sufletelor noastre. Si ca cei ce sunteti podoaba si ocrotitorii tinutului Dobrogei, impreuna cu sfintii martiri Zotic Atal, Camasie si Filip, purtati de grija multimii credinciosilor ce va aduc voua cinstire.

Primiti acum prinosul nostru de dragoste, lauda si multumire catre milostivul Dumnezeu si prin darul celui Atotputernic, vindecati bolile noastre sufletesti si trupesti, dupa cum ati vindecat si copila acelui mare dregator. Si precum in timpul vietii voastre multime de oameni ati vindecat, asemenea vindecati si sufletele noastre cele asuprite de patimi si dureri. Si dupa cum prin viata curata, credinta si sfanta nevointa, ati biruit puterea vrajmasilor diavoli si ati castigat mila Dumnezeului nostru Celui in Treime slavit, asa si pe noi intariti-ne in credinta si ajutati-ne sa fim biruitori in lupta cu pacatul, spre castigarea virtutilor in locasurile ceresti. Ca impreuna cu voi sa cantam lui Hristos Dumnezeu in Imparatia cea fara de sfarsit, ca Lui I se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de inceput al Lui Parinte si cu Preasfantul si Bunul si de viata Facatorul Lui Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

joi, 7 iulie 2011

Măicuța Serafima cu copiii


Nicoleta spune: 
Măicuța Serafima e de fapt și mamă și tată pentru cei 11 copii abandonați pe care îi crește cu un profund simț de responsabilitate. Măicuța e administrator și stareță, e contabil și profesor, e supraveghetor de șantier, e mai mult decât am putea fiecare dintre noi să fim. 
Mai multe detalii despre Măicuță Serafima și copiii ei găsiți pe site-ul oficial al mănăstirii: http://www.manastirea-marcus.com/
Dacă doriți să o ajutați:

Maica Stareță Serafima Mariana Comșa
ASOCIATIA DE BINEFACERE "SFANTA IUSTINA"
Cod Fiscal: 14152220 Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus Loc. Marcus, jud. Covasna
Cont BCR - Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001
BCR codul SWIFT (BIC): RNCBROBUCV0 (!ultimul caracter este cifra zero)
Telefon Maica Stareță Serafima : 0740.095.480


luni, 4 iulie 2011

Cu gandul la Cosmina

Cosminei ii placeau margaretele, flori care au in ele albul puritatii, galbenul caldurii si verdele tineretii, culori specifice acestei luni in care era nascuta si ea: pe 1 iulie.

duminică, 3 iulie 2011

O sustin pe Liliana! Afla de ce!

De foarte multe ori Liliana a raspuns afirmativ atunci cand am cerut ajutor pentru diversele cazuri prezentate pe blog. Scrie pe blogul http://nuramaneindiferent.blogspot.com/  si pe http://www.becausewecare.ro/

Banerul de mai jos va conduce catre pagina din care puteti afla de ce isi doreste sa castige. Succes, draga Liliana!