marți, 31 ianuarie 2012

Calin Andrei, micul meu prieten, este nepotul Anei

Up date 19 februarie Le multumesc  musafirilor  participanti la SALATA PRIETENIEI http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/bine-ati-venit-un-mic-ghid-pentru-cei.html care au observat ca in coltul de sus al blogului avem un musafir tacut,  despre care am scris mai jos: micul meu prieten Calin, pe care il cunosc de cand era in burtica mamicii lui. Pentru el am adus la petrecere formularele  230 si 200, poate este cineva doritor sa il sprijine; 
In randurile de mai jos aveti si date suplimentare despre aceasta modalitate de donatie, care nu va costa practic nimic, decat un pic de timp si bunavointa. Va multumesc eu, in numele lui Calin si va doresc o vizita cat mai placuta pe oricare dintre paginile blogului meu: http://adriana-dardindar.blogspot.com/

Dragi prieteni,

Despre Calin Andrei am scris si saptamana trecuta. Bunica lui este Tanti Ana, Dumnezeu sa o odihneasca si stiu ca sunteti cateva prietene intalnite prin intermediul blogului care au indragit-o,  la fel cum o indrageam si noi cei care o cunosteam.

Calin Andrei imi este foarte drag. Sensibil, inteligent, frumos si diferit de alti copii. O tulburare din spectrul autist nu ii permite sa comunice cu cei din jur la nivelul varstei pe care o are. De curand, parintii lui au demarat un proiect prin care doresc sa stranga fonduri necesare continuarii tratamentului si terapiei comportamentale.

Daca nu cunoasteti un caz sau o organizatie pe care sa o sustineti si daca doriti sa directionati cei 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2011, va rugam sa completati si sa transmiteti, pana la data de 15 mai 2012, unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati. 
Formularele se pot depune personal sau se pot trimite prin posta la Administratia Financiara unde sunteti inregistrat (in functie de orasul/sectorul in care locuiti) cu rugamintea de a ne anunta numarul de inregistrare pentru a putea urmari corecta decontare. Adresa mea de email este adriana.dardindar@gmail.com  Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI,

Daca nu aveti timp sa va deplasati la  Administratia Financiara dar totusi doriti sa il sprijiniti pe Calin, va rog sa imi scrieti la adriana.dardindar@gmail.com si vom veni sa preluam de la dumneavoastra aceste formulare.


Va multumesc si scriu in continuare cateva lamuriri pentru cei care nu au mai folosit aceasta modalitate pena acum,
  • Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
  • Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".
  • Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu. Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI
Intrebari frecvente:

1. Cat ma costa sa directionez 2%?

Nu va costa nimic. 2% nu este o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru dumneavoastră : banii pe care alegeţi să îi orientaţi către un ONG ar reveni oricum statului. Altfel spus, sunt bani pe care ii platiti oricum, insa acum aveti posibilitatea de a decide catre cine se duc.

2. Exista doua formulare ... care e diferenta dintre ele si pe care trebuie sa il completez?

Completati declaratia 230 daca veniturile dvs. provin exclusiv din salarii, si declaratia 200 daca ati obtinut in anul precedent si alte venituri decat salariile (de ex. chirii, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din profesii libere etc).


3. Ce suma trebuie sa trec in casuta „Suma – lei”?

Daca nu cunoasteti suma exacta pe care o puteti directiona catre organizatia aleasa, lasati casuta libera, iar suma va fi calculata de Administratia Financiara.

4. Unde trimit formularul completat?

In mod normal, formularele se depun personal sau se trimit prin posta la Administratia Financiara unde sunteti inregistrat (in functie de orasul/sectorul in care locuiti). Daca nu aveti timp sa va deplasati la administratia financiara vom colecta noi si vom depune formularele 230 in locul dumneavoastra.

5. Am deja un formular si nu este nevoie sa fac download sa mai listez de pe site. Cu ce date il completez?

Datele de completare a declaratiilor:
Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA CAPTIVI IN PROPRIA MINTE – VOINEA CALIN ANDREI
Cod de identificare fiscala: 26908832
Cont bancar (IBAN): RO85  BRDE441SV08206084410

6. Ce documente mai trebuie sa trimit?

Formularele 230 si 200 pot fi insotite de copii ale fiselor fiscale ale angajatului dar acest lucru NU este obligatoriu.

7. Pana cand pot sa ma hotarasc daca si carei organizatii voi dona cei 2% din impozit?

Formularele completate se pot depune sau trimite prin posta la Administratia Financiara de care apartineti pana la data de 15 mai 2012. 

8. Am completat deja pentru o entitate non profit mai pot completa un formular?

Nu. Dar vom fi bucurosi daca anul viitor o veti face.

Un comentariu:

mariperijoc spunea...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-experienta-lui-radu-primul-copil-din-romania-recuperat-din-autism-956895.html