marți, 21 februarie 2012

Daruri pentru urechile prietenilor

O intalnire intre prieteni este reusita, atunci cand pe langa bucatele gustoase, musafirii au parte pe langa binecuvantare si de buna cuvantare. La SALATA PRIETENIEI de duminica, musafirii au adus si cuvinte pentru suflet iar la plecare au fost invitati sa nu ocoleasca cosuletul cu ravase; http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/cosuletul-cu-ravase-pentru-prieteni.html

Dupa ce au plecat musafirii, mi-am reamintit ce am primit pentru inima si minte de la fiecare. Unii dintre ei, pe langa conversatia in direct de la petrecere, au postat cuvinte de folos si pe blogurile lor:

Pr. Victor: "Totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu. Unde-i El cu harul Său niciodată nu e greu". 
Am trecut acest dicton la început de postare pentru a vă spune că orice lucru bun trebuie făcut cu rugăciune. Printre aceste lucruri se numără şi masa.(...) Eu vă spun poftă bună şi vă redau şi rugăciunea de după masa de prânz. "Mulţumim Ţie, Hristoase, Dumnezeul nostru, că ne-ai săturat pe noi de bunătăţile Tale cele pământeşti; nu ne lipsi pe noi nici de cereasca Ta împărăţie, ci, precum in mijlocul ucenicilor Tăi ai venit, Mântuitorule, pace dându-le lor, vino si la noi si ne mântuieşte."
Corina: din Pildele lui Solomon 
Varga şi certarea aduc înţelepciune, iar tânărul care este lăsat (în voia apucăturilor lui) face ruşine maicii sale.(Pilde23:15)
        si din Epistola întâi către Corinteni a Sfântului Apostol     Pavel
De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste. Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste nu se lauda nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata! (Cap.13, 1;8)


http://anastasiateodosie.blogspot.com/
Anastasia: Ce cred eu despre prietenie?
Prietenia este o scară a inimii, locul concesiei, al blândeţii şi al dăruirii. Prietenia presupune, întotdeauna, implicarea sufletească şi abia apoi schimburile, interesele, ajutorul reciproc. Fără iubire, prietenia este doar apă de ploaie. Cum tot apă de ploaie se face atunci când nu este însoţită de fapte. Relaţia de prietenie poate fi încercată prin situaţii delicate... şi eşti pus in situaţia de a dărui. A primi ştie oricine. A dărui însă este o artă... arta de a iubi, de a-l pune pe celălalt deasupra meschinăriilor şi judecăţilor care te avantajează doar pe tine. Renunţare la egoism... hmm... Incapacitatea de a renunţa, de a dărui, arată profunzimea şi calitatea afecţiunii, dar şi caracterul unei persoane. Mulţi oameni singuri, care se cred înşelaţi sau trădaţi, sunt victimele propriei definiţii greşite date prieteniei. Cine dăruieşte pentru a primi înapoi, greşeşte. Prietenia nu-i de vânzare, iar cine o vinde nu face decât să-ţi vândă sufletul. Şi cine crede că poate manipula un sentiment... sfârşeşte prin a se manipula pe sine. Iar preţul vânzării .... e greu de estimat. Cândva a fost 30 de arginţi!
Mariana: Despre petreceri, ingeri si prieteni (adaptare după Phil Bosmans)
Îngerii sunt oameni care lasă să treacă lumina prin ei. Unde sunt ei, totul este clar şi luminos. Îngerii sunt oameni plini de viaţă, care însufleţesc tot ce este amorţit. Îngerii sunt oameni care aduc cu ei o bucată de fericire din paradis. Crede-mă: îngerii sunt fiinţe care în mod nevăzut menţin lumea în echilibru!
În adîncul lor, se simte ceva din misterul unei bunătăţi infinite care vrea să pătrundă totul pentru a ajunge la oameni. În ei devine palpabilă o iubire care vrea să te îmbrăţişeze.

Ai o problemă. Nu te descurci. Şi, ca printr-o antenă invizibilă, cineva primeşte o inspiraţie, un gând, un imbold să se apropie de tine şi să te ajute, să-ţi dea sfatul potrivit sau un cuvânt binevenit de înţelegere, de mângâiere. "Eşti un înger!", exclami atunci! O spui unui bărbat, unei femei, unei fete ori unui băiat. Sexul şi vârsta nu au niciun fel de importanţă.Vine la tine ceva bun, ceva minunat. Viaţa se luminează, suferinţa se alină.

Dar îngerii nu vin la comandă. Uneori apar aşa, din senin! Uneori sunt aici şi abia sunt observaţi; îţi arată drumul şi apoi dispar iarăşi.
Am întâlnit până acum mulţi îngeri: uneori se opreau în mijlocul străzii, ieşeau din mulţime, întindeau mâna, rezolvau o problemă şi apoi dispăreau iarăşi neştiuţi în tumultul străzii, în mijlocul mulţimii, anonimi, fără a aştepta o mulţumire.

Există încă îngeri în această lume. Dar sunt prea puţini, de aceea domneşte atât întuneric şi mizerie.
Dumnezeu caută azi îngeri printre oameni. Dar aşa mulţi oameni nu-L văd, nu-L aud...Antena lor de recepţie este defectă sau ruptă. Ei nu mai captează nimic şi nici nu mai transmit nimic.

Vino! Fii un înger! În jurul tău sunt o mulţime de oameni care aşteaptă o atingere plină de dragoste, sunt o mulţime de oameni pentru care poţi fi un înger!

12 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Toată lumea a spus câte ceva frumos. E nevoie să dăm savoare cuvintelor noastre pentru că aşa pot fi mai bine savurate de cei ce le gustă spre hrana sufletului. :)

Loredana spunea...

Foarte frumos! Imi cer scuze ca nu am fost si eu mai activa, dar mi-au prins fetele o raceala si acu ne oblojim.

corina spunea...

Adriana ce frumos ai prezentat totul!Auzi esti o gazda minunata!!!!

adriana spunea...

Parinte, adevarat!

Si frumos si de mult folos, drept pentru care m-am gandit sa se bucure si cei care nu au ajuns la petrecere.

adriana spunea...

Loredana,sanatate fetelor tale. Vor mai fi petreceri in jurul salatei.

adriana spunea...

Corina, daca nu aveam musafiri minunati, nu era reusita petrecerea.Voi ati fost pana la urma sarea si piperul.

dulceameacasa spunea...

Multumim de invitatie, Adriana. Mi-a placut atat de mult ideea unei vizite virtuale, incat mi-am propus sa mai trec, sa schimbam idei, ganduri...Chiar mi-ar placea sa ne intalnim duminica iar si sa citim cu totii dintr-o carte aleasa de tine, ca doar tu esti gazda, dar voi putea fi eu saptamana urmatoare, daca si tu vrei. Asa va fii si interactivitate, se pot spune pareri, argumente, stii, ca intre prieteni. Cred ca ar fii minunat sa gazduim fiecare cate un coltisor. Ce zici? Ma duc sa iau un ravas,ca sa nu raman eu fara. Te imbratisez cu drag.

adriana spunea...

Oana, a fost si inca mai este, dupa cum vad, un eveniment virtual foarte interesant si atractiv si ma bucur ca am avut aceasta idee.

Saptamanal este destul de greu de realizat, pentru ca am dedicat ore bune pentru a face salata interesanta si atractiva.

In plus, mi-a facut o deosebita bucurie sa trec si eu pe la invitati si sa le vizitez blogurile mai amanuntit, mai ales pe cele nou venite pe blogul meu.

La finalul petrecerii vor fi cateva anunturi si unul dintre ele este chiar apropape de gandul tau. Putintica rabdare pana atunci.

Vin si eu repede la ravase sa vad ce ai ales.

anastasia spunea...

Adriana, mulţumesc de invitaţie. Eşti o gazdă minunată. Cred că se va transforma într-o întâlnire foarte frumoasă. O săptămână frumoasă tuturor!

adriana spunea...

Anastasia, iti dai seama ce fain ar fi sa facem o salata chiar reala, nu numai virtuala. La care fiecare dintre noi sa venim si cu prietenii mai vechi. Sunt convinsa ca s-ar lega noi prietenii si intre ei.

dulceameacasa spunea...

Ei, da, chiar mi-ar placea sa ne intalnim toti, face to face, fiecare cu cate ceva de-ale gurii, cu lectura placuta inimii, o muzica potrivita, cu maini indemanatice la cusut, tricotat, crosetat, etc. Este de pus pe lista de dorinte de indeplinit anul acesta , poate pe vara. Imbratisari calde.

Mariana spunea...

Adriana, ce frumos spui tu totul...!