marți, 14 februarie 2012

De Valentine’s Day, lipsesc personajele principale

Nu cred ca este rau ca am importat aceasta zi,  numita Valentine’s Day. 

Daca nu au un calendar ortodox in care sa se uite, unele persoane se uita la televizor si prin magazine si cred ca il sarbatorim azi pe Sf. Valentin,  afland astfel ca exista un sfant cu acest nume, insa crestinii ortodocsi ce se numesc Valentina sau Valentin se sarbatoresc in zilele sfintilor, consemnati in calendarul ortodox: Sfanta Mucenita Valentina - 10 februarie, Sfantul Mucenic Valent - 16 februarie; Sfantul Mucenic Valentin - 24 aprilie, Sfanta Mucenita Valentina - 18 iulie, Sfantul Mucenic Valentin, Episcopul  Umbriei -  30 iulie, Sfantul Mucenic Valentin - 24 octombrie. 

Se vede ca in aceasta zi este vorba despre un alt Valentin, neregasit astazi printre sfinti in calendarul ortodox. Si pentru ca tot am pomenit de sfinti, corect este sa ii pomenim pe cei praznuiti astazi: Cuviosii Auxenţie, Maron şi Avramie; Sf. Filimon Episcopul Gazei; Sf. Mucenic Nicolae din Corint.

Rau este ca Iubirea a ajuns sa fie folosita pentru a vinde multe lucruri care nu au nimic in comun cu Dragostea. Se vand atat de multe obiecte in aceasta perioada tocmai pentru a umple golul acela unde ar trebui de fapt sa stea Iubirea, pentru ca in realitate, atunci cand iubesti cu adevarat, nu ai nevoie decat de cel pe care il iubesti. Nu ai nevoie nici de flori, nici de bomboane, nici de cadouri care conduc de multe ori doar spre sex. Sunt suficiente daruri precum un suras, o vorba buna, o strangere de mana, un sarut, o imbratisare, o mangaiere, daruri care conduc spre dragoste,  care dureaza vesnic, nu doar pret de cateva clipe. 

Cum stati cu dragostea?
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/02/exercitiu-de-sinceritate.html

Un comentariu:

tu26dor spunea...

Din neferire, Sf. Valentin e doar o sarbatoare comerciala. Din cauza asta nu e preintre preferatele mele. insa dragostea nu o poate contesta nimeni!
Noapte linistita!