vineri, 9 martie 2012

12 intrebari si raspunsuri despre post

Sf. Ioan Gura de Aur zice: "Postiti? Aratati-mi-o prin fapte. Cum? De vedeti un sarac, aveti mila de el; un dusman, impacati-va cu el; un prieten inconjurat de un nume bun, nu-l invidiati; o femeie frumoasa, intoarceti capul. Nu numai gura si stomacul vostru sa posteasca, ci si ochiul, si urechile, si picioarele, si mainile voastre, si toate madularele trupului vostru. Mainile voastre sa posteasca ramanand curate si de hrapire si de lacomie. Picioarele, nealergand la privelisti urate si in calea pacatosilor. Ochii, neprivind cu ispitire frumusetile straine... Gura trebuie sa posteasca de sudalme si de alte vorbiri rusinoase"

12 intrebari si raspunsuri despre post: http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism28.html

Un comentariu:

Nicol spunea...

Ma bucur sa descoper atatia crestini pe bloger, care prin aceasta facilitate a internetului sunt pentru mine asemenea Apostolilor care incearca sa planteze samanta buna in sufletele oamenilor.Asemeni prietenei mele,profesoara de religie, descoper preoti si preotese, oameni cu suflet crestin care duc mai departe Cuvantul bun!
Sa fiti sanatosi,sa fim sanatosi si sa putem aduce Slava lui Dumnezeu!Cum spun Sfintii parinti:"Cat timp va mai exista carare de la un crestin la altul, lumea nu se va sfarsi!"