duminică, 4 martie 2012

La multi ani!

La multi ani! De ce?! Pentru ca astazi este Duminica Ortodoxiei. Si la cat mai multe icoane in casele noastre! De ce ?!

Pentru ca icoanele sunt ferestre catre vietile sfintilor prezentati in ele sau catre evenimentele pe care le prezinta. Iar sfintii si evenimentele au legatura stransa cu Dumnezeu. Cred ca fiecare dintre noi a citit cate ceva despre un sfant, atunci cand i-a vazut icoana, si a aflat din viata acestuia, lucruri folositoare pentru mantuirea sufletului. Cand ne rugam in fata icoanei sunt convinsa ca si sfantul reprezentat in icoana se roaga alaturi de noi si asta inseamna ca deja suntem doi in rugaciune si acolo unde sunt doi sau trei in numele Domnului, stim cu totii cat de bine este.

Cand plec de acasa, inchinandu-ma la icoana din hol, simt ca drumul nu va fi greu iar la intoarcere, sunt mereu intampinata de sfantul drag din icoana. Ma bucur sa stiu ca atunci cand pregatesc mancarea, ma vegheaza Maica Domnului si ca  pot privi si eu la Dansa, in timp ce gatesc. Cand stiu ca la capatul patului stau sfintii ocrotitori, somnul este mai dulce si linistit.

Asa cum am la vedere fotografii cu cei dragi,  pe care chiar daca nu ii mai vad, stiu ca sunt langa mine, asa mi se pare firesc ca si pe cei carora le cer ajutorul in rugaciune, sa ii pot privi.

Cand esti in preajma unei icoane, te rusinezi de faptele urate. Acesta este motivul pentru care am postat si pe blog icoanele; atat pentru mine, pentru a fi atenta ce subiecte abordez in articole, cat si pentru cei care vin in vizita. Nici eu, nici voi, nu suntem sfinti, dar in preajma unei icoane, cred ca vrem sa devenim mai buni.

Pentru cei care doresc sa afle mai multe despre aceasta zi si despre icoane, se deschid ferestre noi cu un click pe randurile d emai jos:

4 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Să dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a cinstit cu chipul său, că aluat apo chipul nostru şi că-l putem vedea maereu, până la întâlnirea cu veşnicia în icoanele ce mărturisesc Adevărul.

CARMEN spunea...

La multi ani! si numai gânduri curate.

Ana Maria spunea...

E superba icoana ta Adriana! Mult ajutor primim de la Domnul in clipe de mare nadejde! La multi ani si tie cu ocazia Duminicii Ortodoxiei!

Dili spunea...

La multi ani frumosi si buni draga Adriana! Multumiri si imbratisari
!