luni, 30 aprilie 2012

Când omul credincios nu mai este ajutat de oameni, Dumnezeu trimite îngeri să-l ajute

Pe când mergeau ele spre mormântul lui Iisus, femeile mironosiţe se întrebau: "Cine ne va prăvăli piatra de la uşa mormântului?" (Marcu 16, 3), Evanghelia ne-a arătat cum a răspuns Dumnezeu la întrebarea lor: le-a trimis un înger în ajutor.
Uneori există şi în viaţa noastră momente de singurătate, de neajutorare, când nu mai putem conta pe nimeni dintre oameni, când cei care ar trebui sau ar putea să ne ajute nu o fac. În astfel de momente grele numai credinţa şi nădejdea în Dumnezeu mai pot fi izvor de ajutor sau de întărire. Femeile mironosiţe ne arată puterea credinţei în Hristos şi a iubirii faţă de Hristos, iubire smerită şi sfântă mai tare decât orice calcul de ajutor omenesc din lumea aceasta. Ele reprezintă credinţa Bisericii lui Hristos care îşi pune mai mult nădejdea în ajutorul dumnezeiesc decât în ajutorul omenesc, adesea absent sau interesat.
De aceea, se cuvine ca în această zi a "Duminicii Femeilor Mironosiţe" să ne aducem aminte cu recunoştinţă de toate femeile care din timpul Sfinţilor Apostoli până astăzi au arătat credinţă, preţuire şi evlavie pentru Hristos şi pentru Biserica Sa.
http://www.ziarullumina.ro/articole;1941;1;71336;0;Femeile-credincioase-smerite-si-curajoase---lumini-de-inviere-pentru-viata-Bisericii.html

2 comentarii:

anastasia spunea...

Adevărat!
Doamne ajută, Adriana!
Ce mai faci? Îmi pare că lipseşti de multă vreme... eşti bine?
Îmbrăţisări.

adriana spunea...

Anastasia, iti multumesc pentru grija ce mi-o porti.
In timpul postului am rarit vizitele pe net iar dupa post, cateva probleme de sanatate au fost prioritare.

Dar astazi sunt bucuroasa ca au inceput din nou cuvintele sa prinda forma, atata la propriu cat si la figurat.

Am scris o scurta povestire pentru copii:
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/05/cuvinte-cheie-pentru-inima.html