sâmbătă, 26 mai 2012

Indicator la rascruce de drumuri

Hristos S-a Inaltat!

Intreaga noastra existenta este o calatorie pe parcursul careia invatam si alegem cum vrem sa ne fie viata. Si optiunile sunt doar doua: traim o viata buna sau traim o viata rea. De multe ori ne chinuim pentru ca nu stim sau am uitat cum este o viata buna.

Daca ati trecut in ultimul timp pe aici, ati putut observa ca in aceasta perioada, am ales sa postez pe blog cuvinte care ne fac cunosut Cuvantul, cuvinte ce se afla stranse in Evanghelia de la Ioan, evanghelie care se citeste in aceasta perioada. Cuvinte pe care daca le respectam, reusim sa ducem o viata buna, plina de dragoste, bucurie, pace, îndelungă-răbdarea, bunătate, facere de bine, credinţa, blândeţea, înfrânare, curăţie, toate acestea fiind roadele Duhului Sfant si gasim marturie despre ele in cuvintele Epistolei către Galateni a Sfântului Apostol Pavel.
Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege. (Galateni, cap 5, 22-23)
Tot acolo, un pic mai sus, gasim si fructele amare, otravitoare, de care trebuie sa ne ferim, chiar daca aparent le credem dulci dar care ne afunda intr-o viata rea: 
Iar faptele trupului sunt cunoscute, şi ele sunt: adulter, desfrânare, necurăţie, destrăbălare, inchinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri, pizmuiri, ucideri, beţii, chefuri şi cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am şi spus, că cei ce fac unele ca acestea nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu. (Galateni, cap 5, 19-21)
Slujbele bisericesti, unde ne infruptam din Evangheliile, Faptele si Epistolele Sfintilor Apostoli, sunt pline de sfaturi, invataturi si exemple din care aflam ca o viata buna nu este ceva de neatins. De la o dorinta sincera de a ne schimba viata in bine, rugandu-L pe Dumnezeu sa ne ajute, este imposibil sa nu reusim. Post, rugaciune, spovedanie la parintele duhovnic sunt trei pasi din drumul schimbarii raului din noi in bine. Acesti pasi, ca o matura, vor da la o parte balastul din noi, facand loc altor pasi care ne vor apropia de Viata calauzita de Duhul Sfant cu dragoste, bucurie, pace, îndelungă-răbdarea, bunătate, facere de bine, credinţa, blândeţea, înfrânare, curăţie. Aceasta este viata vesnica, de care ne putem bucura inca de acum, accesibila  celor care se inchina in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!

Niciun comentariu: