vineri, 29 iunie 2012

Cuvinte

Articolele se pot citi in intregime, cu un clik pe titlu sau pe numele site-ului de unde au fost preluate fagmentele:

 "Nevoile nu sunt altceva decat lucruri pe care ar trebui sa le avem pentru a trai cuviincios, ajutandu-ne sa crestem in Domnul; dar noi invatand prin cuvantul evanghelic cum sa calcam toate poftele trupului care ne sunt daunatoare, vom ajunge sa cunoastem diferenta dintre "a avea" si "a fi". Stiti ca (spunea un ganditor) "bogat nu este cel care are mai multe, ci cel care are cele mai putine nevoi"... Arhim. Siluan Visan

 "Oricine a descoperit frumusetea si bogatia lecturii a ajuns sa vada in carte un prieten. Insa, asa cum in viata reala se intampla sa legam relatii de prietenie cu anumite persoane care nu ne zidesc sufleteste ci, din contra, ne indeparteaza de dreapta vietuire crestina, tot asa putem ajunge sa ne faurim "falsi prieteni” in universul lecturii.
Cu atat mai primejdioasa pentru viata duhovniceasca a crestinului este situatia in care, fiind preocupat de problematica spiritualitatii, acesta ajunge sa citeasca mai degraba o literatura indoielnica pe aceasta tema, decat acele carti scrise in Biserica, de catre oameni purtatori de Duhul Sfant.".(Radu Alexandru)


Niciun comentariu: