miercuri, 22 august 2012

Imi place!

Dupa o plimbare cu salupa, sigur va este pofta de ceva bun si dulce: 

11 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

Oh, de multe pacate ma fac vinovat, dar in fata dulciurilor nu ma pot infrana, oricat m-as stradui!
Are vreo vina si cel ce ispiteste? :)
Zi buna sa aveti!

adriana spunea...

Este de post!

Ingrediente:

- 375 ml. ulei de masline extra virgin
- 500 g. zahar
- 1 kg. faina
- 375 ml. apa calduta
- 125 ml. brandy (coniac)
- 250 ml. suc proaspat stors de portocale
- 300 g. stafide, taiate in jumatate
- 1/2 lingurita nucsoara pudra
- 1 varf de cutit cuisoare pudra
- 1 lingurita scortisoara pisata
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- miere
- nuca tocata

Mod de preparare:
Amestecati, intr-un vas incapator, zaharul cu uleiul de masline, pana cand se dizolva. Folositi mixerul sau chiar mainile, cum scrie-n carte :P
Adaugati apa calduta, coniacul (daca e zi de post, inlocuiti-l cu suc de portocale), condimentele si bicarbonatul dizolvat in sucul proaspat de portocale.
Amestecati, separat, faina cu praful de copt, ambele cernute si stafidele taiate in jumatati (daca sint mici, nu mai este nevoie sa le taiati). Adaugati compozitia uscata, treptat, in vas, peste compozitia cu ulei si zahar; amestecati totul foarte bine.
Ungeti o tava mare si adanca cu ulei si tapetati-o cu hartie de copt. Turnati compozitia in tava, stropiti-o cu putin ulei de masline si dati-o la cuptor (preincalzit), la foc potrivit (175-180 grade C) pentru cca. 45-50 de minute. Verificati cu o scobitoare daca s-a copt (daca strapungeti mijlocul prajiturii, aceasta ar trebui sa iasa curata).
Lasati prajitura la racit si taiati-o in patrate sau cum doriti ;)

*ELENA* spunea...

Bună Adriana!
Arată super...și când este
vorba de ceva dulce vreau și eu!
Zi minunată îți doresc!
Cu drag!

Larisa spunea...

Yamii ce bine arata! Mi-a facut pofta poza ta ;)!

cafeauata spunea...

Arata tare bine si cred ca are un gust de zile mari, cu atatea bunataturi.
Astept sa ies de la servici sa mananc ceva dulce, cu gandul la prajitura ta. Multumesc!

Zina spunea...

Mmm ! Cât de îmbietor ! Ce bune sunt dulciurile grecești !

elly weiss spunea...

Cred ca e foarte buna avand atatea bunatati in ea. Insa nu m-as apuca s-o fac. Sa tai stafidele in jumatati...300 de grame :) Prea mult pentru mine. ;)
O seara buna!

anastasia spunea...

Mulţumesc pentru reţetă.
Îţi spun cu mi-a ieşit.

Carmen RM spunea...

ce dor mi-e de asa ceva bun! de cand nu mai sunt fetele acasa, nu mai coacem nimic în cuptor...
Happy WW, Adriana draga!

SoriN spunea...

Ce bine arata!
multumesc pt reteta!

Te invit sa participi maine la Reflexii in Oglinda"!
editia adoua .
O zi frumoasa iti doresc1

adriana spunea...

http://www.formula-as.ro/2010/935/spiritualitate-39/sf-mare-mucenic-fanurie-12879-print