luni, 17 septembrie 2012

Cuvinte adunate

  • Cine iubeşte suportă orice nedreptate şi-şi păstrează mintea întreagă.
  • Cineva spunea că iadul nu este altceva decât tocmai suferinţa de-a nu putea iubi.
Mai mult aici: http://www.ziarullumina.ro/articole;2078;1;75343;0;De-la-dezechilibru-la-iubirea-ce-pastreaza-mintea-intreaga.html
  • Nu întotdeauna boala trupească este în mod direct urmarea păcatului (In. 9, 3), ci ea poate fi o tainică pedagogie divină, o frână preventivă pentru cel care doreşte să guste din cupa amară a păcatului, o certare îndreptătoare, un imbold spre desăvârşire, o chemare insistentă la înduhovnicire, la smerenie, la o credinţă mai fierbinte, altfel spus, o chemare la căutarea mântuirii sufletului. Teama de boală poate fi pentru unii şi cel mai bun parapet împotriva oricărei tentaţii de abuz. Dumnezeu îngăduie sau trimite boli şi pentru a ne face mai străluciţi şi a deveni părtaşi la o slavă cerească de neînchipuit.
  • Dacă ştim să descifrăm mesajul ascuns al bolii, avem toate şansele să ne eliberăm de ea.
Mai mult aici: http://www.ziarullumina.ro/articole;2072;1;75166;0;Mesajul-ascuns-al-bolii.html 
  • Seceta cruntă din această vară nu e decât o oglindă pe care Dumnezeu ne-o pune în faţa ochilor: aşa sunt sufletele noastre, ca pământul împietrit din care ies scântei când dai cu sapa. Noi însă dăm la o parte mâna Domnului care ţine oglinda, îndreptând-o spre ceilalţi: „Aşa e, lumea asta e foarte rea!”.
Mai mult aici: http://apostolatintarafagarasului.blogspot.ro/2012/09/uscaciunea-pamantului-si-sufletelor.html
  • Poţi să nu păcătuieşti de frică. E o treaptă inferioară, bună şi ea. Ori din dragoste: cum o fac sfinţii şi caracterele superioare. Dar şi de ruşine. O teribilă ruşine, asemănătoare cu a fi făcut un lucru necuviincios în faţa unei persoane delicate, a fi trântit o vorbă urâtă în faţa unei femei bătrâne, a fi înşelat un om care se încrede în tine. După ce L-ai cunoscut pe Hristos îţi vine greu să păcătuieşti, ţi-e teribil de ruşine.
Mai mult aici: http://apostolatintarafagarasului.blogspot.ro/2012/09/monahul-de-la-rohia-model-de.html

4 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Din nefericire puţini sunt cei care citesc aceste cuvinte redate în postarea de azi şi chiar şi mai puţin cei care le conştientizează.
Iubirea şi iertarea au devenit lucruri rare iar păcatul şi lipsa ruşinii lucruri cotidiene ce doresc să capete aura de normalitate.

*ELENA* spunea...

Bună Adriana!
Interesantă postarea ta!
Zi frumoasă îți doresc!
Cu drag!

adriana spunea...

Pr. Victor, chiar putini vizitatori au fost la aceasta postare.

adriana spunea...

Elena, multumesc!