duminică, 1 decembrie 2013

Cu gândul la românii de dincolo

Fara trecut, prezentul nu ar fi iar viitorul nici macar nu s-ar putea intrezari. Daca mosii si stramosii nostri nu ar fi existat, cine ar fi dat nastere copiilor nostri?! Parinti langa copii, formeaza neamul dar o copilarie fara bunici nu este o copilarie adevarata. Si atunci cand din voia lui Dumnezeu, bunicii trupesti au plecat la Domnul, copiii isi implinesc copilaria si in preajma bunicilor duhovnicesti. La un moment dat si acestia pleaca, lasand in urma lor alti parinti ce s-au pregatit sa devina bunici cu duh sfintit.

La ei gasesti mereu o vorba buna sau mustratoare dar plina de viata, o binecuvantare sau o rugaciune de iertare a pacatelor. Au invatat acestea, unii de la altii, primind har prin  cel ce i-a crestinat pe stramosii nostri, Sfantul Apostol Andrei, sarbatorit ieri.

In lungul pomelnic de bunici duhovnicesti, il regasim si pe parintele Cleopa Ilie.
 
Nu l-am cunoscut pe parintele Cleopa Ilie in viata de aici. L-am descoperit prin intermediul cartilor, dupa ce a trecut in viata de dincolo. Imi este drag si imi sunt dragi cuvintele sale, care alaturi de cuvintele altor parinti, mi-au limpezit privirea. si m-au ajutat sa stau cat mai apropae de poruncile sfinte.

Maine se vor implini 15 ani de cand parintele a plecat dincolo. 

S-a nascut cu 6 ani inainte de anul 1918, la 10 aprilie 1912 si a adormit la 2 decembrie 1998. A trait aici 86 de ani, chemat la viata din dragostea parintilor sai Alexandru si Ana Ilie, Dumnezeu sa ii odihneasca! A fost un copil intr-o familie cu 10 copii, o familie iubitoare de Dumnezeu, de Biserica, de Tara.

Multele familii iubitoare de Dumnezeu, de Biserica si de Tara au facut posibil ca astazi sa traim ziua de 1 decembrie 2013. Ziua României.

Multele familii iubitoare de Dumnezeu, de Biserica si de Tara, fac posibil ca si in viitor sa fim liberi de ziua nationala.

Cu gandul la romanii de dincolo, ma bucur alaturi de romanii de aici.

Dumnezeu sa ii odihneasca!
La multi ani! 

Viata parintelui Cleopa: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/viata_p_cleopa.htm

Predică la Duminica a XV-a după Rusalii (Despre dragostea de Dumnezeu şi de aproapele) http://paginiortodoxe2.tripod.com/predici_cleopa_duminici/dumin15rusalii.html

Predica la duminica vindecarii orbului din Ierihon: http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/duminica-31-dupa-rusalii/predica-duminica-31-dupa-rusalii-71615.html
 
Despre casatorie, datoriile sotilor si copiilor: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri6.htm

Despre rugaciune si Sfanta Liturghie: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri4.htm

2 comentarii:

SoriN spunea...

La sărbătoarea ţării,la mulţi ani, românilor de pretutindeni!

adriana spunea...

MULTUMESC DE VIZITA, SORIN!