vineri, 28 decembrie 2012

Simplu

  • Invidia separă, sfinţenia uneşte! (Fericitul Augustin)
Sursa aici
  • Ştiţi ce înseamnă să iubeşti pe cineva? Să-l aduci în tine. Să nu-l laşi lângă tine. Să nu-l laşi departe de tine. Să-l aduci aproape de tine. Să-l îmbrăţişezi. Să-l transferi din afară înlăuntru. Să-l aduci în suflet. Să poţi zice: „Te port în mine, te port în suflet, te port în visuri, te port în braţe”. Şi dacă nu spui lucrul acesta şi dacă nu poţi spune lucrul acesta, să ştii că nu iubeşti. Nu-i iubeşti nici pe cei despre care crezi că-i iubeşti. Nu-i iubeşti pe aceia de care vrei să scapi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i apropii. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i ajuţi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i mângâi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care-i bruschezi. Să luăm aminte la toate lucrurile acestea şi să ştim că iubirea aduce şi durere când nu poţi face ceva pentru omul pe care-l iubeşti. (Pr. Teofil Părăian)
Sursa aici


3 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Printre cele ce ne sunt de folos în urcuşul spre cer, avem nevoie şi de două aripi, iertarea şi iubirea. Ele sunt legate de suflet prin lumină, ele ne urcă cu adevărat spre împărăţia cea cerească.
Zile binecuvântate să fie la casa voastră Adriana.

adriana spunea...

Macar cativa fulgi din cele doua aripi daca am avea si noi, ce bine ne-ar fi! Multumim pentru binecuvantare,parinte Victor!

Carmen RM spunea...

"exercitiul" cel mai bun de iubire, este acela de a creste un copil - cred eu.
Ganduri bune trimit acum la sfârsit de an, draga Adriana