luni, 30 aprilie 2012

Când omul credincios nu mai este ajutat de oameni, Dumnezeu trimite îngeri să-l ajute

Pe când mergeau ele spre mormântul lui Iisus, femeile mironosiţe se întrebau: "Cine ne va prăvăli piatra de la uşa mormântului?" (Marcu 16, 3), Evanghelia ne-a arătat cum a răspuns Dumnezeu la întrebarea lor: le-a trimis un înger în ajutor.
Uneori există şi în viaţa noastră momente de singurătate, de neajutorare, când nu mai putem conta pe nimeni dintre oameni, când cei care ar trebui sau ar putea să ne ajute nu o fac. În astfel de momente grele numai credinţa şi nădejdea în Dumnezeu mai pot fi izvor de ajutor sau de întărire. Femeile mironosiţe ne arată puterea credinţei în Hristos şi a iubirii faţă de Hristos, iubire smerită şi sfântă mai tare decât orice calcul de ajutor omenesc din lumea aceasta. Ele reprezintă credinţa Bisericii lui Hristos care îşi pune mai mult nădejdea în ajutorul dumnezeiesc decât în ajutorul omenesc, adesea absent sau interesat.
De aceea, se cuvine ca în această zi a "Duminicii Femeilor Mironosiţe" să ne aducem aminte cu recunoştinţă de toate femeile care din timpul Sfinţilor Apostoli până astăzi au arătat credinţă, preţuire şi evlavie pentru Hristos şi pentru Biserica Sa.
http://www.ziarullumina.ro/articole;1941;1;71336;0;Femeile-credincioase-smerite-si-curajoase---lumini-de-inviere-pentru-viata-Bisericii.html

duminică, 29 aprilie 2012

Bebelusul Stefan

Ștefan s-a născut pe 2 martie 2012. La naștere a fost diagnosticat cu sindromul Apert. 
Daca doriti sa il ajutati, gasiti toate informatiile pe blogul http://stefansiapert.wordpress.com/
Sindromul Apert este o afecţiune genetică caracterizată printr-o fuziune prematură a oaselor capului (craniosinostoză). Fuziunea prematură a oaselor capului afectează dezvoltarea normală  a formei capului şi a feţei. În plus un număr variabil de degete  de la mână şi picior sunt unite între ele (sindactilie). Cele mai multe cazuri sunt sporadice, dar modul de transmitere a bolii este de tip autosomal dominant.

vineri, 20 aprilie 2012

Izvorul Tamaduirii

  O, întru tot cântată Stăpână, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, izvorul cel nedeşertat al îndurărilor, noianul cel necurmat al iubirii de oameni, adâncul cel nemăsurat al bunătăţii, nădejdea şi mântuirea tuturor creştinilor, la tine ridicăm ochii sufletelor şi ai trupurilor noastre, către tine tindem mâinile noastre cele slabe şi din adâncul inimii strigăm ţie: Caută spre noi dintru înălţimea ta cea sfântă, vezi credinţa şi umilinţa sufletului nostru, ascultă rugăciunea noastră care o facem către tine din inima noastră cea împietrită, depărtează de la noi toate nevoile, toată răutatea şi toată întristarea ce vine asupra noastră, întru această vremelnică viaţă. Vindecă toate bolile şi neputinţele noastre cele sufleteşti şi trupeşti, dăruieşte-ne sănătate şi ne izbăveşte de veşnica muncă prin rugăciunile tale, ca să cântăm neîncetat: Aliluia!

duminică, 15 aprilie 2012

marți, 10 aprilie 2012

Camara Ta

Camara Ta, Mantuitorul meu,
O vad impodobita
Si imbracaminte nu am
Ca sa intru intr-insa.
Lumineaza-mi haina sufletului meu,
Datatorule de Lumina
Si ma mantuieste!

Lecturi pentru aceasta saptamana (click pe fiecare rand)

miercuri, 4 aprilie 2012

Miercurea cu imagini fericite inaintea ochilor

Pentru cei grabiti, fotografiile propuse pentru aceasta miercuri sunt  la Ana Maria Grecu, unde puteti vedea chipuri ale inimilor curate: http://www.fotobebelusi.ro/galerie_foto/%7Bcopii%7D-18.html

Am deschis astazi, doua ferestre si ambele mi-au aratat acelasi lucru. Prima fereastra este cea de la bucatarie, de unde am privit bucuria vrabiilor ce se zbenguiau printre florile de corcodus. Pe cea de a doua, am deschis-o in urma unui comentariu primit astazi de la Ana Maria Grecu, fotograful care petrece mult timp in preajma celor care doresc sa isi pastreze amintirile imprimate in fotografii. M-am privit apoi in oglinda sufletului si am inteles de ce trebuie sa tin post: pentru ca nu sunt nici precum o vrabie, nici precum un copil. Vrabiute vesele sunt convinsa ca aveti si voi in jurul caselor. Copii de la care putem invata cum este sa fim fericiti, vedem mereu la Sfanta Liturghie si cred ca cei mai mici dintre ei vad CEEA CE NE DORIM SI NOI SA VEDEM ( cei care vor citi intreg acest articol vor intelege ce vreau sa spun).

Fericiţi cei săraci cu duhul, că a acelora este împărăţia cerurilor.
Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul.
Fericiţi cei flămânzi şi însetaţi de dreptate, că aceia se vor sătura. 
Fericiţi cei milostivi, că aceia vor fi miluiţi.
Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a acelora este împărăţia cerurilor.
Fericiţi veţi fi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor grăi tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind pentru Mine.
Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri.
(Matei 5, 3-12)
Pana la urmatorul post pe blog, dupa Post, va doresc sa lucrati cu mult spor la fericirea voastra, pentru curatia inimii!