marți, 31 iulie 2012

Degețele de copil

inscrise la  Carmen
http://leontinanicoleta.blogspot.ro
Nicoleta are nevoie de ajutorul nostru!
Să o ajutăm să vadă lumina zilei!
http://leontinanicoleta.blogspot.ro

Restante rezolvate

Sursa foto: coperta carte
Vara este de multe ori si cu restante. Asa mi s-a intamplat si mie in ultima luna. Multe restante la comentarii, dar pe care le-am rezolvat astazi, la urmatoarele postari si sper sa nu fiti suparati pe mine ca am raspun atat de tarziu.

P.S. Cautand o fotografie potrivita pentru aceasta postare, am aflat ca exista si o carte cu scuze.

miercuri, 25 iulie 2012

Oare cum arată dragostea?!

Miercurea cu poze multe și întrebări existențiale. Va mulțumesc pentru vizită!
Mă întreb...
Mă gândesc...
Oare știe cineva?!
Știu!!! Dragostea arată ca mama și ca tata!
vineri, 20 iulie 2012

miercuri, 18 iulie 2012

Rabdarea te transforma in castigator

Fotografiile estivale vazute la Carmen, mi-au amintit ca se poate trece orice mare cu rabdare.
Sursa celor 9 fotografii de mai jos: google/ imagini/rabdare

           
Despre rabdarehttp://adriana-dardindar.blogspot.ro/2012/07/rabdarea-il-umple-pe-om-de-har.html

Răbdarea îl umple pe om de har

Sursa: http://www.ziarullumina.ro/articole;266;0;1193;0;Raspunsuri-duhovnicesti-Rabdarea-il-umple-pe-om-de-har.html

Dumnezeu a legat mântuirea oamenilor de răbdare. „Cel care va răbda până în sfârşit, acela se va mântui“, spune Evanghelia. De aceea, Dumnezeu îngăduie greutăţi şi diferite încercări pentru ca oamenii să se exerseze în răbdare.

Răbdarea porneşte de la dragoste. Ca să-l rabzi pe celălalt, trebuie să te doară pentru el. Şi văd că numai prin răbdare se menţine familia. Am văzut fiare care au devenit mieluşei. Prin încredere în Dumnezeu, lucrurile evoluează duhovniceşte cu multă uşurinţă. Odată, am văzut o femeie a cărei faţă strălucea. Era mamă a cinci copii. După aceea, mi-am adus aminte cine era. Bărbatul ei era tâmplar şi de multe ori lua lucrări împreună cu meşterul meu. Numai un cuvânt dacă îi spuneau sătenii la care lucra, ca de pildă, „Meştere, oare n-ar fi bine să facem lucrul acesta aşa?“, el se înfuria. „Cu mine o faci pe dascălul?“, le spunea. Rupea sculele, le arunca şi pleca. Dacă la case străine lăsa treaba neterminată şi pe toate le spărgea, închipuieş-te-ţi ce făcea acasă. Un astfel de bărbat avea acea femeie. Cu acest om nu puteai sta nici măcar o singură zi, iar ea trăia cu el de ani de zile. Fiecare zi era pentru sărmana femeie mucenicie, însă ea pe toate le suporta cu multă bunătate şi făcea răbdare. Şi fiindcă ştiam situaţia din casa lor, atunci când o întâlneam, o întrebam: „Ce face meşterul? Lucrează?“. „Ei, când mai lucrează, când mai stă puţintel“. „Cum o duceţi?“. Foarte bine. Părinte!“, îmi răspundea aceea. Şi aceasta o spunea din toată inima ei. Nu punea la socoteală nici faptul că bărbatul ei strica sculele - şi scule de valoare - nici că era nevoită, sărmana, să lucreze pe la străini, ca să se poată descurca. Vedeţi cu câtă răbdare, cu câtă bunătate şi cu câtă nobleţe sufletească le înfrunta pe toate?! Şi nici măcar nu clevetise vreodată. De aceea, Dumnezeu îi dăruia mereu harul Său, încât faţa îi strălucea. A reuşit să-şi crească şi pe cei cinci copii ai ei, care apoi au devenit nişte oameni foarte buni. (Cuviosul Paisie Aghioritul, Viaţa de familie)

Sursa: http://www.ziarullumina.ro/articole;266;0;1193;0;Raspunsuri-duhovnicesti-Rabdarea-il-umple-pe-om-de-har.html

vineri, 13 iulie 2012

Mami, ce e aia aplazie?


- Mami, ce e aia aplazie?
- Iulia, zi-mi tu.
- E atunci cand imi scad toate analizele.

Da, Iulia stie deja prea multe...
 


IULIA-ELENA are 3 ani si se lupta cu un CANCER in stadiul IV. Trebuie operata in strainatate.

Mai multe detalii:  http://iulia-elena.blogspot.ro/

joi, 12 iulie 2012

Cinstirea Sfintei Icoane Prodromiţa de la Muntele Athos

Icoana originală se găseşte la Schitul românesc Prodromu, iar o reproducere a acesteia se află la paraclisul de pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, lăcaş de cult ce îşi sărbătoreşte astăzi unul dintre hramuri.

Troparul icoanei Prodromiţa mijloceşte cererile oamenilor către Maica Domnului, astfel:

"Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, sfintei şi dumnezeieştii tale icoane cu dragoste şi cu credinţă închinându-ne, o sărutăm mulţumind; căci prin ea celor credincioşi dăruieşti cu adevărat tămăduiri sufletelor şi trupurilor. Pentru aceasta, grăim către tine: Slavă fecioriei tale! Slavă milostivirii tale! Slavă purtării tale de grijă, ceea ce este una binecuvântată!" 
Această icoană este o mărturie a credinţei şi a evlaviei poporului român, pentru că s-a făcut la noi prin post şi rugăciune de către un credincios mirean şi totodată este o mărturie a prezenţei româneşti peste hotarele ţării noastre. (părintele arhimandrit Clement Haralam, fost ostenitor la Schitul românesc Prodromu din Muntele Athos).
Marturia minunatei zugraviri a icoanei dintr-un document ce se păstrează în arhiva Schitului Prodromu din Sfântul Munte:
Eu, Iordache Nicolau, zugrav din oraşul Iaşi, am zugrăvit această Sfântă Icoană a Maicii lui Dumnezeu, cu însăşi mâna mea, la care a urmat o minune preaslăvită, în modul următor: după ce am isprăvit veşmintele, după meşteşugul zugrăvirei mele, m-am apucat să lucrez Feţele Maicii Domnului şi a Domnului nostru Iisus Hristos; după ce am dat mâna întâia şi a doua, de noapte apucându-mă ca să o zugrăvesc desăvârşit, privind eu la chipuri, cu totul au ieşit dimpotrivă, pentru care foarte mult m-am mâhnit, socotind că mi-am uitat meşteşugul; şi aşa, fiind seară, m-am culcat scârbit, nemâncând nimic în ziua aceea, socotind că a doua zi, sculându-mă, să mă apuc mai cu dinadinsul. După ce m-am sculat a doua zi, mai întâi am făcut trei metanii Maicii lui Dumnezeu, rugându-mă ca să-mi lumineze mintea, să pot isprăvi Sfânta ei Icoană, şi când m-am dus să mă apuc de lucru - o, preaslăvite minunile Maicii lui Dumnezeu! - s-au aflat chipurile drese desăvârşit precum se vede; şi eu văzând această minune, n-am mai adaos a-mi pune condeiul, fără numai am dat lustrul cuviincios, deşi cu greşeală am făcut aceasta, ca să dau lustru la o asemenea minune. Aceasta este povestirea acestei Sfinte Icoane. Iordache Nicolau, 1863, Iunie 29, Iaşi.
Iordache Nicolau, in perioada in care a lucrat aceasta minunata icoana a Maicii Domnului a urmat  condiţiile date de călugării atoniţi. Aceste condiţii erau: rugăciune continuă către Născătoarea de Dumnezeu cât timp va lucra, cu Acatist şi Paraclis în toate zilele, să lucreze în fiecare zi doar înainte de a mânca sau bea, să păstreze curăţenie trupească până la finalizarea lucrării, să fie spovedit şi să nu aibă ceartă cu nimeni.


Pentru că minunea s-a produs la pomenirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, s-a ales ca sărbătoarea icoanei minunate a Maicii Domnului să fie prăznuită la 12 iulie, chiar înainte de Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil, îngerul binevestitor al Născătoarei de Dumnezeu. Iar pentru această nouă sărbătoare s-a ales să se facă priveghere de toată noaptea, devenind al doilea hram al Schitului românesc Prodromu de la Sfântul Munte Athos.
  
Mulţime de minuni s-au petrecut cu cei ce au cerut ajutor de la Născătoarea de Dumnezeu închinându-se icoanei Prodromiţa, atât în Muntele Athos, cât şi în pelerinajele din ţara noastră. S-a alcătuit slujbă acestei sărbători ce se cinsteşte cu evlavie în fiecare an, la 12 iulie. 

Fragmente preluate din Ziarul Luminamiercuri, 11 iulie 2012

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, praznuita in data de 12 iulie

Miercurea cu fotografii, incepe aici, loc unde inscriu si eu fotografiile pentru aceasta rubrica, avand in vederea ca joi, 12 iulie este ziua de praznuire a icoanei  Maicii Domnului Prodromiţa.

Copia icoanei, care se afla în paraclisul din curtea viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului, a stat 40 de zile lângă icoana originală de la Schitul Prodromu.

http://www.crestinortodox.ro/liturgica/pictura/icoana-maicii-domnului-la-schitul-prodromu-prodromita-120242.html
http://adriana-dardindar.blogspot.ro/2011/10/linistea-din-8-fotografii.html
http://adriana-dardindar.blogspot.ro/2011/10/pasi-tacuti-de-pelerin.html
Sursa text: http://www.basilica.ro/ro/stiri-patriarhie/calea_sfintilor_a_umplut_de_lumina_strazile_capitalei_2895.html
Odată cu sfinţirea paraclisului de lângă şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, a fost sfinţită şi Icoana Maicii Domnului - Prodromiţa, una din cele trei copii ale Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului care se află la Schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos. Despre această icoană se spune că este 'nefăcută de mâini omeneşti', chipurile Maicii Domnului şi al Mântuitorului Hristos fiind zugrăvite de penelul unui înger, potrivit voinţei lui Dumnezeu. Părintele arhimandrit Clement Haralam, fost ostenitor la Schitul Prodromu, a relatat pentru Radio Trinitas că icoana îşi are începutul în jurul anului 1863, din timpul lucrărilor de ridicare a Schitului Prodromu. Ieroschimonahul Nifon căuta un iconar care să zugrăvească pe lemn de tei o icoană a Maicii Domnului care să fie pictată potrivit rânduielilor bisericeşti: citirea zilnică a Acatistului Maicii Domnului, post negru cu o singură masă pe zi la sfârşitul lucrului, înfrânarea de la mânie, mândrie şi păcate trupeşti. Întrucât nu au găsit pe nimeni dispus să îndeplinească aceste condiţii, cuvioşii Nifon şi Nectarie au căutat un pictor în Iaşi şi l-au găsit pe iconarul Iordache Nicolau, care s-a încumetat să picteze icoana, apucându-se de lucru la Mănăstirea Bucium din Iaşi. Deşi era un pictor priceput, se poticneşte inexplicabil la zugrăvirea sfintelor feţe ale Fecioarei Maria şi a Pruncului Iisus. Speriat şi mâhnit că poate şi-a uitat meşteşugul sau o voinţă mai puternică se opune, acoperă icoana, încuie atelierul şi amână totul pentru a doua zi. În dimineaţa următoare, rămâne uimit că icoana era desăvârşită, fără să înţeleagă cum se petrecuse această minune. 'Această icoană este o mărturie a credinţei şi a evlaviei poporului român, pentru că s-a făcut la noi prin post şi rugăciune de către un credincios mirean şi totodată este o mărturie a prezenţei româneşti peste hotarele ţării noastre', a mai spus părintele Clement Haralam.


Istoria a consemnat numeroase minuni, în special vindecări de boli incurabile. Copii ale acestei icoane se mai găsesc în Rusia, la Sankt Petersburg, şi în România, la o biserică din Vatra Dornei. Copia icoanei, care se va păstra în paraclisul din curtea viitoarei catedrale, a stat 40 de zile lângă icoana originală de la Schitul Prodromu. Prăznuirea acesteia se face în fiecare an pe 12 iulie.

Acatistulhttp://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-maicii-domnului-prodromita-136564.html

vineri, 6 iulie 2012

Sapte frumosi si o chitara

Dimineata, peron de gara, doi tineri (parintii), alt tanar cu o chitara in mana (fratele tatalui dupa cat de bine seamana cu acesta), mamica are in brate un copil mic, grasuliu si dragalas cu piciorusele goale, taticul tine de manuta fetita cea mica, cele doua surori mai mari, cu codite impletite, se uita curioase la cei din jur in timp ce alearga in jurul parintilor; toti au parul balai si sunt frumosi, bucurandu-se de vacanta care se pare ca este in plina desfasurare;

Tolba cu vederi placute privirii se revarsa aici: http://adriana-dardindar.blogspot.ro/2012/07/vederi-placute-privirii.html


joi, 5 iulie 2012

Vederi placute privirii

Sunt momente in viata cand imi pare rau ca nu port mereu la mine aparatul de fotografiat, pentru ca acesta ar avea ocazia sa memoreze multe vederi placute privirii:

De astazi, deschid o noua pagina pe blog, cu vederi placute privirii, unde in lipsa imaginii, vor  fi acele cuvinte, care vor incerca sa descrie cat mai precis fotografia pe care aparatul nu a avut ocazia sa o surprinda.

Slava Domnului ca ne-a dat ochi pentru privit, urechi pentru auzit, minte pentru memorat si maini pentru scris.

Voi ce vederi ati surprins azi?

Lume multa

Spre seara, pe treptele aglomerate ale statiei de metrou, sensuri diferite de mers, glas cristalin pe langa mine, o fetita cu o mana strans prinsa de mana mamei si cu alta mana fluturand prin aer, zice: sunt prea mica pentru atata lume multa...mica dar tare simpatica, i-as fi spus, daca valul de lume multa si grabita nu ar fi fost chiar in spatele meu.


Tolba cu vederi se revarsa aici: http://adriana-dardindar.blogspot.ro/2012/07/vederi-placute-privirii.html

miercuri, 4 iulie 2012

Te rog, doneaza o postare pe blogul tau

Dragi vizitatori fotografi, colegi la miercurea fara cuvinte. 
Bebelusa din fotografie are nevoie de spatiu publicitar, pentru ca este grav bolnava, atrezie de cai biliare, hepatita neonatala si  infectie cu CMV si parintii ei doresc sa stranga fonduri pentru transplantul de ficat.


Daca doriti sa o primiti pe blogurile voastre pe Brostiuc Maria Alexandra, gasiti cateva informatii aici:
http://adriana-dardindar.blogspot.ro/2012/07/apel-umanitar-brostiuc-maria-alexandra_04.html


Va multumesc!

duminică, 1 iulie 2012

Astazi ar fi implinit 18 ani

Dumnezeu sa o odihneasca!Andreea Cosmina Paun
01.07.1994-26.01.2010


Ora pe fructe