marți, 15 ianuarie 2013

Dulciuri de casa

Orez cu lapte, pandispan, placinta cu mere, crema de zahar ars, mere coapte, lapte de pasare, placinta cu mere, gris cu lapte, negresa, covrigei, placinta cu branza, fursecuri cu stafide, gogosi, tort de mere, baclava, spuma de capsuni,  tort cu branza si portocale, cozonac, scovergi..

Cum va amintiti ca le pregateau bunicile noastre de ne strangeau pe toti ai casei in jurul mesei?

Aveau retetele trecute pe diverse file ingalbenite si la retete adaugau multa dragoste si povesti?  Isi stergeau mainile pline de faina pe sorturile frumos colorate pe care si le puneau inainte de a se apuca de treaba

Cand bunicile stiau sa se roage, sa spuna povesti si sa faca dulciuri de casa, viata oricarui nepot era dulce si fericita. Vazandu-si nepotii fericiti, bunicile se simteau implinite.

Ce ar zice bunicile noastre, vazand ca am uitat dulciurile copilariei? Ar crede ca le-am uitat chiar pe ele.si s-ar putea ca pe filele ingalbenite, daca ne uitam cu atentie, sa vedem lacrimile bunicii, pentru ca ii este dor sa ne faca din nou scovergi, cozonac, tort cu branza si portocale, spuma de capsuni, baclava, tort de mere, gogosi, fursecuri cu stafide, placinta cu branza, covrigei, negresa, gris cu lapte, placinta cu mere, lapte de pasare, mere copate, crema de zahar ars, placinta cu mere, pandispan, orez cu lapte.

Niciun comentariu: