miercuri, 16 ianuarie 2013

Roagă-te și muncește!

Fragment preluat de pe http://www.doxologia.ro/vietile-sfintilor/cuvant-de-folos/sfantul-grigorie-al-nissei-ora-pentru-rugaciune-este-schimbata-pe

Cu toate acestea, dacă rugăciunea precede munca, păcatul nu va găsi intrarea în suflet. Când amintirea lui Dumnezeu este stabilită în inimă, vicleniile vrăjmașului rămân zadarnice. Și peste tot, în problemele disputate, justiția acționează în calitate de mediator. Rugăciunea îl ferește pe fermier de păcat, aducând o recoltă bogată, de pe un teren mic, astfel încât păcatul nu-și va mai găsi intrarea în suflet, împreună cu dorința de mai mult.
Același lucru se întâmplă cu oricine dorește să facă ceva: dacă face totul cu rugăciune, el va fi împiedicat să săvârșească păcat. Nimic nefavorabil nu îi va trage sufletul în jos, spre patimi și munca sa va fi cu succes. Dar dacă cineva se dedică în întregime treburilor, el se distanțează de Dumnezeu. Atunci, cine se îndepărtează de Dumnezeu, cu siguranță că va intra sub influenta vrăjmașului. Cine nu se unește cu Dumnezeu prin rugăciune, este separat de Dumnezeu. De aceea, este nevoie, mai întâi, să învățăm din cuvântul Scripturii că trebuie să ne rugăm întotdeauna și să nu pierdem nădejdea (Luca 18, 1). Pentru că unirea cu Dumnezeu are loc prin rugăciune și oricine este unit cu Dumnezeu este despărțit de vrăjmaș.( Sfântul Grigorie al Nissei)

Niciun comentariu: