luni, 11 februarie 2013

Lunea, despre ingeri

Rugaciunea zilei de luni
Doamne Iisuse Hristoase, cu adanca umilinta recunosc si marturisesc, ca in toata ziua pacatuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiesti. Deci, astazi, ca este luni si inceputul saptamanii, ma rog cu umilinta indurarii Tale celei mari: iarta-mi pacatele cele de voie si fara de voie, si-mi ajuta sa pun inceput bun si sa port mai multa grija de sufletul meu, pentru care ai rabdat atatea dureri la Sfanta Ta Rastignire!

O Doamne, astazi iti dau sufletul si trupul meu si vointa mea, rugandu-Te sa fie voia Ta cu mine, dupa buna placerea Ta. Pedepseste-ma Doamne, dupa indurarea Ta, in aceasta lume, iar nu in cealalta viata. Si iarta pe cei vii si pe cei raposati, pentru rugaciunile Sfintei Tale Biserici, si pe toti ne invredniceste de marirea Ta in rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfintii Tai ingeri, catre care zic: O, cerestilor ajutatori si pazitori ai oamenilor, voua ma inchin si va multumesc, pentru ajutorul si conducerea ce ne-o dati in toate zilele noua, nevrednicilor si pacatosilor. Scutiti-ma de vrajmasii cei vazuti si nevazuti, ca sa nu mai pacatuiesc de acum inaintea Dumnezeului meu! Invredniciti-ma sa va vad la moartea mea, stand in jurul meu si sa duceti sufletul meu in cer, ca sa se inchine maririi Fetei lui Dumnezeu, iar voua sa va multumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ati avut pentru mine si binele vostru sa-l spun cu glas neincetat in veci. Amin.

Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/sfintii-mihail-gavriil/mihail-gavriil-acatistul-sfintilor-arhangheli-72891.html

Acatistul Sfântului Arhanghel Rafail http://www.sfintiiarhangheli.ro/acatistul-sfantului-arhanghel-rafail

Acatistul Ingerului pazitor:  http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?cID=cat-rugaciuni-acatiste&rID=00032-ACATISTUL_INGERULUI_PAZITOR

4 comentarii:

Pr.Victor spunea...

O săptămână binecuvântată cu spor şi linişte să fie la voi Adriana, în ocrotirea netrupeştilor puteri.

CARMEN spunea...

Sa-ti fie calauza buna, suflet curat!

adriana spunea...

Pr. Victor,e mare nevoie de liniste pentru a avea spor. Mare dar, binecuvantarile parintilor. Multumim!

adriana spunea...

Carmen, doar culorile acestui blog ma fac sa par ceea ce nu sunt de fapt. dar ma straduiesc, dupa putinta si poate intr-o zi ma voi bucura si eu de limpezirea unui astfel de suflet.